CDateFromIso Function

Retorna el nĂșmero de data interna d'una cadena que contĂ© una data en format ISO (AAAAMMDD o AAAA-MM-DD).

La part de l'any ha de tindre o bĂ© dos (nomĂ©s se'n permet l'Ășs en el format AAMMDD sense separadors per motius de compatibilitat) o bĂ© com a mĂ­nim quatre dĂ­gits. Amb quatre dĂ­gits, els zeros inicials s'han de posar si el valor absolut Ă©s inferior a 1000; pot ser negatiu amb un signe de menys inicial si la data vençuda correspon a un any anterior a l'era actual (aC) i pot tindre mĂ©s de quatre dĂ­gits si el valor absolut Ă©s superior a 9999. La cadena formatada pot oscil·lar entre "-327680101" i "327671231", o "-32768-01-01" i "32767-12-31".

Una data no vĂ lida produeix un error. L'any 0 no s'accepta, l'Ășltim dia aC Ă©s el -0001-12-31 i el segĂŒent dia de l'era actual Ă©s el 0001-01-01. Les dates d'abans del 1582-10-15 sĂłn al calendari gregoriĂ  prolĂšptic.

Icona de consell

When converting a date serial number to a printable string, for example for the Print or MsgBox command, the locale's default calendar is used and at that 1582-10-15 cutover date may switch to the Julian calendar, which can result in a different date being displayed than expected. Use the CDateToIso Function to convert such date number to a string representation in the proleptic Gregorian calendar.

Icona de nota

Es permet l'Ășs del format AAAA-MM-DD amb separadors des del LibreOffice 5.3.4. Els anys inferiors a 100 o superiors a 9999 s'acepten des del LibreOffice 5.4 si no estĂ  en mode de compatibilitat VBA.

Sintaxi:

CDateFromIso(String)

Valor de retorn:

NĂșmero intern de la data

ParĂ metres:

Cadena: una cadena que conté una data en format ISO.

Codis d'error

5 La crida al procediment no Ă©s vĂ lida

Exemple:

dateval = CDateFromIso("20021231")

dateval = CDateFromIso("2002-12-31")

ambdues retornen 31/12/2002 en el format de data del sistema