CreateUnoValue Function

vraća objekt koji predstavlja strogo tip vrijednosti koji se odnose na sustav uno tipa.

ovaj objekt se automatski pretvara u odgovarajuće Any tipa kada prođe uno. tip mora biti specificiran po potpuno kvalificiranom uno nazivu.

Note Icon

LibreOffice API c esto koriste uses the Any type. to je pandan varijanta tipa poznata iz drugih okruženja. bilo koji tip drži jedna proizvoljna uno tipa i koristi se u općenito u uno interfejsima.


Sintaksa:

oUnoValue = CreateUnoValue( "[]byte", MyBasicValue ) ' to get a byte sequence.

Ako CreateUnoValue ne može se pretvoriti u određene vrste uno i onda se javlja pogreška. za pretvaranje, koristi typeconverter uslugu.

ova funkcija je namijenjen za korištenje u situacijama u kojima zadani basic na uno tip pretvaranje mehanizam je nedovoljna. to se može dogoditi kad pokusate pristupiti generičkim Any based interface, kao što jeXPropertySet::setPropertyValue( Name, Value ) or X???Container::insertBy???( ???, Value ), from LibreOffice Basic. osnovni run-time ne prepoznaju ove vrste kao što su oni samo definirane u odgovarajuće službe.

U ovoj situaciji, LibreOffice Basic bira najbolje vrste podudaranja za osnovni tip koji želite pretvoriti. međutim, ako je odabran pogrešan tip, pogreška. vi se koristite sa createunovalue () funkcija za stvaranje vrijednosti za nepoznate uno tipove.

također možete koristiti ovu funkciju kako bi non-Any vrijednosti, ali to ne preporučujemo. ako se već zna osnovni cilj tipa, koristeći createunovalue () funkcija će samo dovesti do dodatnih pretvaranja operacija koje usporavaju basic izvršenje