Barres de ferramientes

Esta seición ufierta una panorámica de les barres de ferramientes disponibles en LibreOffice Writer. Esta documentu d'información xeneral describe la configuración predeterminada de les barres de ferramientes de LibreOffice.

Barra Estándar

La barra Estándar atopar na parte cimera de la ventana de LibreOffice. Esta barra de ferramientes atopar en toles aplicaciones de LibreOffice.

Barra de Formatu

La Barra d'oxetos de testu nel mou d'entrada de testu contién delles funciones de formatu.

Barra de dibuxu

La barra Dibuxu contién les ferramientes d'edición que s'usen más frecuentemente. Faiga clic na flecha qu'hai xuntu al iconu p'abrir una barra de ferramientes con comandos adicionales.

Barra de Marcu

La barra Imaxe contién funciones pa establecer el formatu y la posición de los gráficos de mapa de bits escoyíos.

Barra de Marcu

Cuando s'escueye un marcu, la barra Marcu apurre les funciones más importantes relatives al formatu y la posición del marcu.

Barra d'Oxetu-OLE

La barra Oxetu OLE, qu'apaez cuando s'escueyen oxetos, contién les funciones más importantes relatives al formatu y la posición de los oxetos.

Barra de Tabla

La Barra d'oxetos pa tables contién funciones que va precisar cuando trabaye con tables. Apaez cuando'l cursor ta dientro d'una tabla.

Barra de propiedaes d'oxetu de dibuxu

Pue ver la barra "Propiedaes del oxetu de dibuxu" tantu en Writer como en Calc. Escueya'l menú Ver - Barres de ferramientes - Propiedaes del oxetu de dibuxu. Los controles activense cuando ta seleicionáu un oxetu de dibuxu. De mou predetermináu, verá distintos iconos dependiendo si'l documentu actual ye un documentu de testu o una fueya de cálculu.

Barra de Numberación y viñetes

La Barra d'oxetos de numberación contién funciones pa modificar la estructura de párrafos numberaos, incluyíos l'orde de los párrafos y la definición de dellos niveles de párrafos.

Barra d'oxetu de testu

Contién comandos de formatu pal testu que s'inclúi nun oxetu de dibuxu. La barra Oxetu de testu apaez al faer doble clic dientro d'un oxetu de dibuxu.

Barra d'estáu

La Barra d'estáu contién información sobre'l documentu y ufierta dellos botones con funciones especiales.

Print Preview

The Print Preview Bar appears when you view the current document in the print preview mode.

Barra Datos de tabla

Utilice barra Datos de tabla pa controlar la vista de datos.

Regles

Les regles amuesen les dimensiones de la páxina, y tamién la posición de los tabuladores, sangríes, márxenes y columnes. Pue camudar too ello nes regles usando'l mur.

Barra de fórmules

La barra de fórmules dexa crear y inxertar cálculos nun documentu de testu. P'activar la barra de fórmules, calque F2.

Inxertar

La barra de ferramientes contién delles funciones pa inxertar marcos, gráficos, tables y otros oxetos.

Classification Bar

The Classification bar contains tools to help secure document handling.

The Classification toolbar contains listboxes to help in selecting the security of the document, according to the BAF category policy and BAILS levels. LibreOffice will add custom fields in the document properties (File - Properties, Custom Properties tab) to store the classification policy as document metadata.

Go to menu View - Toolbars and select Classification

Mail Merge Toolbar

The Mail Merge Toolbar contains commands for the final steps of the mail merge process.