Form

Contains commands for activate form design mode, open control wizards and insert form controls in your text document.

Design Mode

Enable or disable form design mode.

Control Wizards

Enable or disable control wizards.

Etiqueta

Iconu

Amiesta un campu p'amosar etiquetes. Estes etiquetes son namái p'amosar testu predefiníu y non pa introducir testu.

Campu de testu

Iconu

Amiesta un campu d'entrada nel que pue introducise y editar testu.

Caxellu de verificación

Iconu

Amiesta un caxellu de verificación que pue usase p'activar o desactivar una función.

Campu d'opción

Iconu

Amiesta un botón que dexa al usuariu escoyer ente delles opciones. Los botones d'opción arrexuntaos tienen de tener índices de tabulación consecutivos. De normal tán arrodiaos por un cuadru de grupu. Si disponer de dos grupos de botones d'opción, tien d'inxertase un índiz de tabulación ente los índices de los dos grupos nel marcu del grupu.

Cuadru combináu

Iconu

Amiesta un cuadru combináu. Un cuadru combináu ye un llistáu d'una llinia nel que l'usuariu pue calcar y escoyer una entrada de la llista. Si deseyar, puen convertise les entraes del cuadru combináu como "de namái llectura".

Botón

Iconu

Amiesta un botón de comandu. Los botones de comandu puen usase pa executar un comandu pa una aición definida, como una pulsación del mur.

Si deseyar, pue amestar testu o un gráficu al botón.

Botón gráficu

Símbolu

Crea un botón que s'amuesa en forma d'imaxe. Amás de la representación gráfica, un botón d'imaxe tien les mesmes propiedaes qu'un botón "normal".

Campu formateáu

Iconu

Amiesta un cuadru de testu nel que pue definise'l formatu del testu que s'introduz o se produz según cualquier valor de llende.

More fields

Date, time, numerical, currency and pattern form fields.

Marcu de grupu

Iconu

Amiesta un marcu que pue usase p'arrexuntar visualmente campos de control similares, como botones d'opción.

Campu de control gráficu

Símbolu

Crea un campu de control d'imaxe. Namái pue usase p'amestar imaxes d'una base de datos. Nel formulariu, faiga doble clic n'unu d'estos campos de control p'abrir el diálogu Inxertar gráficu pa inxertar la imaxe. Tamién hai un menú contestual (non disponible en mou Diseñu) con comandos pal inxertamientu y el borráu d'imaxes.

Un formulariu pue amosar imaxes d'una base de datos y inxertar imaxes nueves nésta si'l campu de control d'imaxe nun ta protexíu contra escritura. El campu de control tien de faer referencia a un campu de la base de datos de tipu imaxen. Por tanto, especifique'l campu de datos na ventana de propiedaes de la llingüeta Datos.

Seleición de ficheru

Iconu

Amiesta qu'un boton qu'abre un diálogu de seleición d ficheru.

Control de tables

Símbolu

Crea un campu de control de tabla p'amosar una tabla de base de datos. Si crea un campu de control de tabla nuevu, apaez el Asistente pa elementos de tabla.

Barra de navegación

Símbolu

Crea una barra de navegación.

Propiedaes de campos de control

Abre un diálogu pa editar les propiedaes del campu de control escoyíu.

Propiedaes del formulariu

Nesti diálogu pue especificar, ente otres coses, l'orixe de datos y los eventos de tol formulariu.

Navegador de formulariu

Abre'l diálogu Navegador de formulariu. El Navegador de formulariu amuesa tolos formularios y subformularios del documentu actual colos sos respectivos campos de control.

Orde de tabulación

Al escoyer un formulariu llabre'l diálogu Secuencia d'activación, nel que se definen los índices p'asignar el focu a los elementos de control por aciu la tecla de tabulación.

Abrir en mou diseñu

Abre los formularios en mou diseñu por que puedan editase.

Automatic Control Focus

Enable or disable Automatic Control Focus