Separtamientu silábicu

De forma predeterminada, LibreOffice tresllada pallabres que nun encaxar nuna llinia a la siguiente. Si deseyar pue usar el separtamientu silábicu automáticu o manual pa evitar esti comportamientu:

División de pallabres automática

El separtamientu silábicu automáticu inxerta guiones onde se precisen dientro del párrafu. Esta opción namái ta disponible nos estilos de párrafos y párrafos concretos.

Pa estremar les pallabres del testu de forma automática en dellos párrafos

1. Calque col botón derechu del mur sobre un párrafu y escueya Párrafu.

2. Calque la llingüeta Fluxu de testu.

3. Nel área "Separtamientu silábicu", escueya'l caxellu de verificación "Automáticamente".

4. Calque Aceutar.

Pa estremar les pallabres del testu de forma automática en dellos párrafos

Si deseya establecer el separtamientu silábicu automáticu en más d'un párrafu use un estilu.

Por exemplu, active el separtamientu silábicu nel estilu de párrafu "Predetermináu" y aplique ésti a los párrafos que deseye estremar.

1. Choose View - Styles, and then click the Paragraph Styles icon.

2. Calque col botón derechu del mur sobre l'estilu de párrafu nel que deseye establecer el separtamientu silábicu y escueya Modificar.

3. Faiga clic na llingüeta de "Fluxu del testu".

4. Nel área Separtamientu silábicu, escueya'l caxellu de verificación Automáticamente.

5. Calque Aceutar.

6. Aplique l'estilu a los párrafos que deseye estremar.

El separtamientu silábicu manual

Pue inxertar un guión onde deseye nuna llinia o dexar que LibreOffice busque pallabres qu'estremar y, de siguío, ufierte una separtamientu suxerida.

Pa estremar pallabres de forma manual

Si deseya inxertar rápido un guión, faiga clic na pallabra y, de siguío, calque + guión (-).

Si inxerta un guión manual nuna pallabra, ésta namái se va estremar pol guión manual. Nun se va aplicar nenguna separtamientu silábicu adicional automática a esta pallabra. Una pallabra col guión manual va estremar ensin tener en cuenta la configuración de la llingüeta Fluxu de testu.

Pa estremar les pallabres del testu de forma automática en dellos párrafos

1. Escueya'l testu que deseya onde deseya establecer el separtamientu silábicu.

2. Escueya Ferramientes - Idioma - División de pallabres.

Comprobar ortografía y gramática

Diccionariu de sinónimos

Camudar la plantía predeterminada

Evitar la división de pallabres concretes

Fluxu de testu