Guardar documentos de testu en formatu HTML

Pue guardar un documentu de LibreOffice Writer en formatu HTML, de forma que pueda velo nun navegador d'Internet. Si deseyar pue acomuñar un saltu de páxina con un estilu específicu de párrafu pa la testera col fin de xenerar una páxina HTML distintu cada vegada que l'estilu apaez nel documentu. LibreOffice Writer crea automáticamente una páxina que contenga hiperenllaces a caúna de les páxines.

Cuando guarde un documentu de testu en formatu HTML, cualquier gráficu del documentu guárdase nel documentu HTML como fluxu de datos inxertáu. LibreOffice intenta caltener el formatu orixinal de los gráficos, p.ex. les fotos JPEG o les imaxes SVG guardaránse nel HTML como tales. Tolos demás formatos gráficos guárdense como PNG.

1. Aplique unu de los estilos predeterminaos de párrafu pa la testera de LibreOffice, por exemplu "Testera 1", a los párrafos onde deseye xenerar una nueva páxina HTML.

2. Escueya Ficheru - Unviar - Crear documentu HTML.

3. Nel cuadru Estilos, escueya l'estilu de párrafu que quiera usar pa xenerar una nueva páxina HTML.

4. Escriba una ruta y un nome pal documentu HTML y calque dempués Guardar.