Crear y Aplicar Estilos de Páxina

LibreOffice usa estilos de páxina pa especificar el diseñu d'una páxina, incluyida la orientación d'ésta, el fondu, los marxes, les testeres, los pies de páxina y les columnes de testu. Pa camudar el diseñu d'una páxina concreta tien de crear y aplicar un estilu personalizáu pa esa páxina.

Camudar la orientación de la páxina

Camudar el fondu de la páxina

Pa definir un estilu de páxina nuevu

1. Choose View - Styles.

2. Faiga clic nel símbolu Estilos de páxina.

3. Na llista d'estilos de páxina, col botón derechu del mur faiga clic nun elementu y escueya Nuevu.

4. Na llingüeta Alministrar, escriba un nome nel cuadru Nome.

5. Siga unu d'estos procedimientos:

1. Use les llingüetes del diálogu pa definir les opciones de diseñu del estilu de páxina y de siguío calque Aceutar.

P'aplicar un estilu de páxina

1. Calque la páxina a la que deseye aplicar l'estilu.

2. Choose View - Styles, and then click the Page Style icon.

3. Calque dos vegaes sobre un nome de la llista.

P'aplicar un estilu de páxina a una páxina nueva

1. Calque nel documentu, ellí onde deseye empezar la nueva páxina.

2. Escueya Inxertar - Saltu manual.

3. Escueya Saltu de páxina.

4. Nel cuadru Estilu, escueya l'estilu de páxina que quiera aplicar a la páxina que sigue al saltu manual.

5. Calque Aceutar.

Númberos de páxina

Tocante a les testeres y pies de páxina

Estilos de páxina a partir de la seleición

Inxertar el nome y el númberu d'un capítulu nuna testera o nun pie de páxina

Formateáu de testeres o pies de páxina

Camudar la plantía predeterminada