Númberos de páxina

En Writer, un númberu de páxina ye un campu que l'usuariu pue inxertar nel testu.

Pa inxertar númberos de páxina

Escueya Inxertar - Campos - Númberu de páxina pa inxertar un númberu de páxina na posición del cursor.

Iconu de conseyu

Si apaez el testu "Númberu de páxina" en llugar del númberu, escueya Ver - Nomes de campos.

Anque estos campos camuden de posición cuando s'amestar o amiesta testu. De cuenta que ye meyor inxertar el campu de númberu de páxina nuna testera o pie de páxina que tien la mesma posición y qu'apaez en cada páxina.

Choose Insert - Header and Footer - Header - (name of page style) or Insert - Header and Footer - Footer - (name of page style) to add a header or footer to all pages with the current page style.

De mano por un númberu de páxina definíu

Imaxine que deseya decidir los númberos de páxina d'un documentu. Si escribe un documentu de testu que la so páxina inicial tien de llevar el númberu 12.

1. Faiga clic nel primer párrafu del documentu.

2. Escueya Formatu - Párrafu - Fluxu del testu.

3. Nel área Saltos, habilite la opción Inxertar. Escueya la opción Con estilu de páxina pa poder establecer el nuevu Númberu de páxina. Faiga clic en Aceutar.

Iconu de nota

El nuevu númberu de páxina va ser un atributu del primer párrafu d'esa páxina.

Pa dar formatu al estilu de númberu de páxina

Imaxine que deseya asignar númberos de páxina en formatu de númberu romanu (i, ii, iii, iv, etc.).

1. Faiga doble clic xustu enantes del campu de númberu de páxina. Va Apaecer el diálogu Editar campu.

2. Escueya un formatu de númberu y faiga clic en Aceutar.

Usu de distintos estilos de númberu de páxina

Imaxine que precisa que delles páxines tengan númberos romanos, pero les siguientes tengan un estilu distintu.

En Writer, va precisar asignar distintos estilos de páxina. El primer estilu de páxina tien un pie de páxina con un campu de númberu de páxina en formatu de númberos romanos. L'estilu de páxina siguiente tien un pie de páxina con un campu de númberu de páxina con otru formatu.

Dambos estilos de páxina tienen de tar dixebraos por un saltu de páxina. En Writer, pue haber saltos de páxina automáticos y saltos de páxina inxertaos manualmente.

La elección va depender de la opción más afayadiza pal documentu: usar saltos de páxina inxertaos manualmente ente estilos de páxina o saltos de páxina automáticos. Si namái precisa una páxina de títulu con un estilu distintu que'l restu de páxines, pue usar el métodu automáticu:

P'aplicar un estilu de páxina distintu a la primer páxina

1. Faiga clic na primer páxina del documentu.

2. Choose View - Styles.

3. In the Styles window, click the Page Styles icon.

4. Faiga doble clic nel estilu "Primer páxina".

Agora la páxina de títulu tien l'estilu "Primer páxina", y les páxines siguientes adopten automáticamente l'estilu "Predetermináu".

You can now for example insert a footer for the "Default" page style only, or insert footers in both page styles, but with differently formatted page number fields.

P'aplicar un cambéu d'estilu de páxina de forma manual

1. Faiga clic nel entamu del primer párrafu de la páxina onde deseye aplicar otru estilu.

2. Escueya Inxertar - Saltu manual. Va Apaecer el diálogu Inxertar saltu.

3. Nel cuadru de llista Estilu, escueya un estilu de páxina. Tamién pue definir un nuevu númberu de páxina. Faiga clic en Aceutar.

L'estilu de páxina escoyíu va usar a partir del párrafu actual y hasta el próximu saltu de páxina con un estilu asignáu. Ye posible que tenga que crear primero l'estilu de páxina nuevu.

Inxertar númberos de páxina de pies de páxina

Tocante a les testeres y pies de páxina

Alternar estilos en páxines pares ya impares

Estilos de páxina a partir de la seleición

Inxertar el nome y el númberu d'un capítulu nuna testera o nun pie de páxina

Formateáu de testeres o pies de páxina