Evitar la división de pallabres concretes

Si'l so testu ye automáticamente estremo con guiones y determinaes pallabres con guiones vense fees, o si quier que pallabres especifiques nunca seyan dixebraes por guiones usté pue desactivar esta opción:

1. Choose - Language Settings - Writing Aids

2. Escueya un diccionariu de la llista Diccionariu del usuariu y calque Editar.

Si la llista ta balera, calque Nuevu pa crear un diccionariu.

3. Nel cuadru Pallabra, escriba la pallabra que deseye escluyir de la división, siguida d'un signu d'igual (=), por exemplu, "pretencioso=".

4. Faiga clic en Nuevu y depués en Zarrar.

Iconu de conseyu

Pa escluyir rápido una pallabra del separtamientu silábicu, marque la pallabra, escueya Formatu - Caráuter, calque la llingüeta Fonte y escueya "Nengunu" nel cuadru Idioma.

Delles pallabres contienen caráuteres especiales que LibreOffice trata como un guión. Si nun deseya que diches pallabres estrémense, pue inxertar un códigu especial qu'evite la división de pallabres na posición en que s'inxerta'l códigu. Realice'l siguiente procedimientu:

1. Active les carauterístiques especiales de los idiomes con disposición complexa de testu (CTL): Escueya - Configuración d'idioma - Idiomes y marque Habilitáu pa la disposición complexa de testu (CTL). Faiga clic en "Aceutar".

2. Coloque'l cursor nel llugar onde nun se debe producir la división de pallabres.

3. Escueya Inxertar - Marca de formatu - Ligadura.

Una vegada que s'inxertó'l caráuter especial, ye posible que deseye volver desactivar CTL. La compatibilidá con CTL namái ye necesaria pa inxertar el caráuter especial.

Separtamientu silábicu

Fluxu de testu