Usar documentos maestros y subdocumentos

Un documentu maestru fai posible el manexu de documentos de gran tama√Īu, por exemplu un llibru con munchos cap√≠tulos El documentu maestru pue considerase una especie de contenedor de distintos ficheros de LibreOffice Writer. Los ficheros concretos ll√°mense subdocumentos.

Pa crear un documentu maestru

1. Siga unu d'estos procedimientos:

1. Al crear un documentu maestru, la primera entrada del Navegador tien de ser de Testu. Escriba una introducci√≥n o daqu√© de testu. D'esta miente aseg√ļrase de que dempu√©s d'editar un estilu esistente del documentu maestru, va ver l'estilu camud√°u al ver los subdocumentos.

2. Nel Navegador de documentos maestros (si nun s'abre de forma autom√°tica, calque F5), col iconu Inxertar calc√°u, faiga una de les aiciones siguientes:

1. Escueya Ficheru - Guardar.

Pa editar un documentu maestru

Use'l Navegador pa reorganizar y editar los subdocumentos nun documentu maestru.

Icon

Si deseya anovar un índiz nun documentu maestru escueya l'índiz nel Navegador y de siguío el símbolu Anovar.

Iconu de nota

Al inxertar un documentu como un marcu o una imaxe nun documentu maestru, nun lo fondie "na páxina" En llugar d'eso, estableza'l anclaxe "nel párrafu" en Formatu - (Tipu d'oxetu) - ficha Tipu; de siguío, estableza la posición del oxetu al respective de "Tola páxina" nos cuadros de llista Horizontal y Vertical.

Pa empecipiar cada subdocumentu nuna p√°xina nueva

1. Compruebe que cada subdocumentu empiece con una testera qu'use'l mesmu estilu de p√°rrafu, como "Testera 1".

2. In the master document, choose View - Styles, and click the Paragraph Styles icon.

3. Calque col botón derechu del mur sobre "Testera 1" y escueya Modificar.

4. Faiga clic na lling√ľeta Fluxu del testu.

5. Nel √°rea Saltos, escueya Inxertar y, de sigu√≠o, escueya ‚ÄúP√°xina‚ÄĚ nel cuadru Tipu.

6. Si deseya que cada subdocumentu empiece nuna p√°xina impar escueya Con estilu de p√°xina y escueya "P√°xina derecha" nel cuadru.

7. Calque Aceutar.

Pa esportar un documentu maestru como documentu de testu de LibreOffice

1. Escueya Ficheru - Esportar.

2. Na llista Formatu de ficheru, escueya un formatu de ficheru de documentu de testu y faiga clic en Esportar.

Iconu de nota

Los subdocumentos seran esportáu como seiciones. Usa Formatu - Seición pa quitar la protección y desaniciar la seición, Si prefieres un testu planu ensin seiciones.