Usar documentos maestros y subdocumentos

Un documentu maestru fai posible el manexu de documentos de gran tamañu, por exemplu un llibru con munchos capítulos El documentu maestru pue considerase una especie de contenedor de distintos ficheros de LibreOffice Writer. Los ficheros concretos llámense subdocumentos.

Pa crear un documentu maestru

1. Siga unu d'estos procedimientos:

1. Al crear un documentu maestru, la primera entrada del Navegador tien de ser de Testu. Escriba una introducción o daqué de testu. D'esta miente asegúrase de que dempués d'editar un estilu esistente del documentu maestru, va ver l'estilu camudáu al ver los subdocumentos.

2. Nel Navegador de documentos maestros (si nun s'abre de forma automática, calque F5), col iconu Inxertar calcáu, faiga una de les aiciones siguientes:

1. Escueya Ficheru - Guardar.

Pa editar un documentu maestru

Use'l Navegador pa reorganizar y editar los subdocumentos nun documentu maestru.

Icon

Si deseya anovar un índiz nun documentu maestru escueya l'índiz nel Navegador y de siguío el símbolu Anovar.

Iconu de nota

Al inxertar un documentu como un marcu o una imaxe nun documentu maestru, nun lo fondie "na páxina" En llugar d'eso, estableza'l anclaxe "nel párrafu" en Formatu - (Tipu d'oxetu) - ficha Tipu; de siguío, estableza la posición del oxetu al respective de "Tola páxina" nos cuadros de llista Horizontal y Vertical.

Pa empecipiar cada subdocumentu nuna páxina nueva

1. Compruebe que cada subdocumentu empiece con una testera qu'use'l mesmu estilu de párrafu, como "Testera 1".

2. In the master document, choose View - Styles, and click the Paragraph Styles icon.

3. Calque col botón derechu del mur sobre "Testera 1" y escueya Modificar.

4. Faiga clic na llingüeta Fluxu del testu.

5. Nel área Saltos, escueya Inxertar y, de siguío, escueya “Páxina” nel cuadru Tipu.

6. Si deseya que cada subdocumentu empiece nuna páxina impar escueya Con estilu de páxina y escueya "Páxina derecha" nel cuadru.

7. Calque Aceutar.

Pa esportar un documentu maestru como documentu de testu de LibreOffice

1. Escueya Ficheru - Esportar.

2. Na llista Formatu de ficheru, escueya un formatu de ficheru de documentu de testu y faiga clic en Esportar.

Iconu de nota

Los subdocumentos seran esportáu como seiciones. Usa Formatu - Seición pa quitar la protección y desaniciar la seición, Si prefieres un testu planu ensin seiciones.