Guetar y trocar en Writer

En documentos de testu puen buscase pallabres, tipos de formatu, estilos, etc. Pue dir d'una resultancia a otru o destacar toles resultancies de la busca pa, de siguío, aplicar otru formatu o trocar el testu.

Diálogu Guetar y trocar

Pa guetar testu en tol documentu, abra'l diálogu Guetar y trocar ensin testu escoyíu. Si deseya guetar namái nuna parte del documentu, escueya esa parte del testu y abra el diálogu Guetar y trocar.

Pa guetar testu

1. Escueya Editar - Guetar y trocar p'abrir el diálogu Guetar y trocar.

2. Enter the text to find in the Find text box.

3. Pue faer clic en Guetar o en Guetar too.

Cuando fai clic en Guetar, Writer amuesa la siguiente porción de testu coincidente cola so busca. Pue ver y editar el testu y, de siguío, faer clic en Guetar de nuevu p'avanzar a la siguiente porción de testu.

Si zarró'l diálogu, pue calcar la combinación de tecles Ctrl + Mayús + F pa guetar la siguiente porción de testu ensin necesidá de volver abrir el diálogu.

Como alternativa, pue usar los iconos qu'apaecen nel llau inferior derechu del documentu pa dir hasta la siguiente porción de testu o cualesquier otru oxetu del documentu.

Al faer clic en Guetar too, Writer escueye tol testu que contién les pallabres introducíes. D'esta miente pue, por exemplu, aplicar a tol testu atopáu'l formatu de negrina o aplica-y un estilu de caráuter determináu.

Pa trocar testu

Iconu de nota

Al contrariu de lo qu'asocede al guetar testu, la operación de trocar testu nun pue acutase namái al testu escoyíu.

1. Escueya Editar - Guetar y trocar p'abrir el diálogu Guetar y trocar.

2. Enter the text to search in the Find text box.

3. Introduza'l testu que va trocar al testu atopáu nel cuadru de testu Trocar con.

4. Pue faer clic en Trocar o en Trocar too.

When you click Replace, Writer will search the whole document for the text in the Find box, starting at the current cursor position. When text is found, Writer highlights the text and waits for your response. Click Replace to replace the highlighted text in the document with the text in the Replace text box. Click Find Next to advance to the next found text without replacing the current selection.

Si fai clic en Trocar too, Writer troca tol testu que contién les pallabres introducíes.

Pa guetar estilos

Imaxine que deseya guetar toles pallabres del documentu con un estilu de párrafu determináu asignáu, por exemplu, l'estilu "Testera 2".

1. Escueya Editar - Guetar y trocar p'abrir el diálogu Guetar y trocar.

2. Click Other options to expand the dialog.

3. Check Paragraph Styles.
    The Find text box now is a list box, where you can select any of the Paragraph Styles that are applied in the current document.

4. Escueya l'estilu que deseya guetar y, de siguío, faiga clic en Guetar o en Guetar too.

Pa guetar formatos

Imaxine que deseya guetar toles pallabres del documentu con un formatu de lletra determináu asignáu.

Iconu de nota

La opción de busca de formatos namái busca atributos directos de los caráuteres, pero non atributos aplicaos como parte d'un estilu.

1. Escueya Editar - Guetar y trocar p'abrir el diálogu Guetar y trocar.

2. Faiga clic en Más opciones pa espandir el diálogu.

3. Faiga clic nel botón Formatu.

1. Pue faer clic en Guetar o en Guetar too.

Más opciones

La busca por semeyanza dexa guetar testu que coincide parcialmente col testu de la busca. Pue definir el númberu de caráuteres nos que pue diferir el testu atopáu.

Verificar la opción Similaridad y optionalmente faiga clik nel ... botón pa camudar la configuración. (Afitando los trés númberos a 1 funciona bien pa testu n'Inglés.)

Iconu de conseyu

Cuando s'activó la compatibilidá con idiomes asiáticos en - Configuración del idioma - Idiomes, el diálogu "Guetar y trocar" ufierta opciones pa guetar en testos asiáticos.

El Navegador

El Navegador ye la ferramienta principal pa guetar y escoyer oxetos. Tamién pue utilizar el Navegador pa mover y camudar d'orde los capítulos, dende la vista xeneral disponible pa ver el documentu.

Escueya Editar - Navegador p'abrir la ventana del Navegador.

Utilice'l Navegador pa inxertar oxetos, enllaces y referencies del mesmu documentu o d'otros documentos abiertos. Consulte la guía del Navegador pa llograr más información.

Faiga clic nel iconu con un círculu azul na parte inferior derecha del documentu p'abrir la pequeña pantalla Navegación.

Usa la ventana de Navegación pequeñu pa brincar rápido a la proximo oxetu o a guetar la próxima testu nel documentu.