Cantos definíos pol usuariu en documentos de testu

Nes caxelles d'una tabla o en toa una tabla de Writer puen aplicase distintos bordes de caxella. Coles mesmes, l'usuariu tamién pue definir los bordes pa otros oxetos de documentos de testu. Por exemplu, pue asignar bordes a estilos de páxina, marcos, o a imaxes o gráficos inxertaos.

1. Escueya una caxella o un bloque de caxelles nuna tabla de Writer.

2. Choose Table - Properties.

3. Nel diálogu, faiga clic na ficha Cantos.

4. Una vegada escoyíes les opciones pa los bordes, faiga clic n'Aceutar p'aplicales.

Les opciones del área Disposición de llinies puen usase p'aplicar dellos estilos de borde.

Seleición de caxelles

L'aspeutu del área camuda en función de les caxelles que s'escueyan.

Seleición

Área de disposición de llinies

Una caxella seleicionada nuna tabla que tien más d'una caxella, o punteru dientro d'una tabla ensin escoyer caxelles

borde de caxella

Tabla de caxella, caxella escoyida

borde de caxella escoyida

Caxelles nuna columna escoyida

borde escoyíu de columna

Caxelles nuna filera escoyida

borde escoyíu de filera

Tabla completa de 2x2 o más caxelles escoyíes

borde escoyíu de bloque

Configuración predeterminada

Faiga clic n'unu de los iconos Predetermináu p'axustar o restablecer dellos bordes.

Exemplos

Escueya un bloque de 8x8 caxelles, aprosimao, y escueya Formatu - Caxelles - Cantos.

símbolos predeterminaos de los bordes

A partir d'equí, prosiga pa comprobar les llinies qu'establecen o quiten los demás iconos.

Configuración definida pol usuariu

Nel área definida pol usuariu, pue faer clic pa establecer o quitar llinies determinaes. La vista previa amuesa les llinies en tres estado.

P'alternar ente los trés, faiga clic repetidamente nun estremu o una esquina.

Tipos de llinia

Imaxe

Significáu

Llinia negra

llinia continua pa borde

La llinia negra establez la llinia correspondiente de les caxelles escoyíes. La llinia amuésase discontinua si escueye l'estilu de llinia de 0,05 pt. Amuésense llinies dobles al escoyer un estilu de llinia doble.

Llinia gris

llinia gris pa borde

Cuando la pertinente llinia de les caxelles escoyíes nun se va camudar amuésase una llinia gris. Nesta posición nun s'amiesta nin quita nenguna llinia.

Llinia blanca

llinia blanca pa borde

Cuando la pertinente llinia de les caxelles escoyíes va quitar amuésase una llinia blanca.

Exemplos

1. Select a single cell in a Writer table, then choose Table - Properties - Borders.

2. Escueya un estilu de llinia gruesa.

3. Pa establecer un borde inferior, faiga clic delles vegaes nel estremu inferior hasta qu'apaeza una llinia gruesa.

establecimientu de borde inferior con estilu de llinia gruesa

Iconu de nota

De forma predeterminada, toles caxelles d'una tabla de Writer tienen de tener a lo menos una llinia inferior y una esquierda. A la mayoría de les caxelles del perímetru de la tabla aplícase-yos más llinies de forma predeterminada.

Iconu d'alvertencia

Toles llinies qu'apaecen de color blancu na vista previa van quitar de la caxella.

Definir bordes pa caráuteres

Definición de bordes pa páxines

Definir bordes pa los párrafos