Tecles d'accesu directu de LibreOffice Writer

Les combinaciones de tecles utilizar pa realizar les xeres comunes de LibreOffice Writer con mayor más rapidez. Esta seición ufierta una llista de les combinaciones de tecles predeterminaes de LibreOffice Writer

Iconu de nota

Dalgunes de les tecles d'accesu directu puen tar asignaes al sistema del ordenador. Les tecles asignaes al sistema del ordenador nun t√°n disponibles pa LibreOffice. Intente asignar distintes tecles pa LibreOffice, en Ferramientes - Personalizar - Tecl√°u, o pal sistema del ordenador.

Tamién puen usase les combinaciones de tecles xenerales en LibreOffice.

Tecles de función pa LibreOffice Writer

Tecles d'accesu directu

Efeutu

(F2)

Barra de fórmules

+ F2

Inxertar comandu de campu

(F3)

Completar AutoTestu

+F3

Editar AutoTestu

May√ļs + F4

Escoyer marcu siguiente

Ctrl+Shift+F4

Abrir visualización de fonte de datos

(F5)

Activar/Desactivar Navegador

+ May√ļs + F5

Navegador activ√°u, dir a n√ļmberu de p√°xina

(F7)

Revisión ortográfica

+F7

Sinónimos

(F8)

Mou Ampliación

+ F8

Activar/desactivar marques

(May√ļs)(F8)

Mou de seleición adicional

Ctrl+Mayus+F8

Mou de seleición en bloque

(F9)

Anovar campos

+ F9

Amosar comandu de campu

(May√ļs)(F9)

Calcular tabla

+ F9

Anovar campos y llistes d'entrada!:

+ F10

Activar/desactivar car√°uteres non imprentables

Styles window on/off

(May√ļs)(F11)

Crear estilu

+F11

Enfoca na caxa d'estilos

+ May√ļs + 11

Anovar estilu

(F12)

Activar numberación

+ F12

Inxertar o editar tables

(May√ļs)(F12)

Activar vi√Īeta

+ May√ļs + F12

Desactivar Numberaci√≥n / Vi√Īeta

Combinaciones de tecles en LibreOffice Writer

Tecles d'accesu directu

Efeutu

+ A

Escoyer too

+ J

Xustific√°u

+ D

Sorray√°u doble

+Y

Centr√°u

+H

Guetar y trocar

+ May√ļs + P

Superíndiz

+ L

Alliniar la esquierda

+ R

Alliniar a la derecha

+ May√ļs + B

Subíndiz

Restaurar la √ļltima aici√≥n

+0 (cero)

Apply Text Body paragraph style

+ 1

Aplicar estilu de p√°rrafu Testera 1

+ 2

Aplicar estilu de p√°rrafu Testera 2

+3

Aplicar estilu de p√°rrafu Testera 3

+4

Aplicar estilu de p√°rrafu Testera 4

+5

Aplicar estilu de p√°rrafu Testera 5

+ tecla m√°s

Calcula'l testu escoyíu y copia la resultancia nel cartafueyu.

+ guión (-)

Soft hyphens; hyphenation set by you.

+ May√ļs + signu menos (-)

Non-breaking hyphen (is not used for hyphenation)

+ signu de multiplicación * (namái del tecláu numbéricu)

Executar campu de macro

+Shift+Espaciu

Espaciu protexíu. Los espacios protexíos nun s'usen a la fin de la llinia y nun s'espanden nel testu xustificáu.

(May√ļs) Tecla Entrar

Saltu de llinia ensin cambéu de párrafu

++

Saltu de p√°xina manual

+ May√ļs + Intro

Saltu de columna en testos de delles columnes

+ Intro

Inxerta un párrafu ensin numberación nuna llista. Nun funciona si'l cursor ta al final de la llista.

+ Intro

Inxerta un párrafu nuevu enantes o dempués d'una seición o enantes d'una tabla.

(Cursor esquierda)

Marca del cursor escontra la esquierda

(May√ļs)(Cursor esquierda)

Marca del cursor escontra la esquierda con seleición

+Flecha esquierda

Saltu al entamu de pallabra

+May√ļs+Flecha esquierda

Escoyer vierbu a vierbu escontra la esquierda

(Cursor derecha)

Cursor escontra la derecha

(May√ļs)(Cursor derecha)

Cursor escontra la derecha con seleición

+Flecha derecha

Dir al entamu de la pallabra siguiente

+May√ļs+Flecha derecha

Escoyer vierbu a vierbu escontra la derecha

(Cursor enriba)

Filera escontra riba

(May√ļs)(Cursor enriba)

Filera escontra riba con seleición

Ctrl+Arrow Up

Mueva'l cursor al entamu del p√°rrafu anterior.

May√ļs+Flecha arriba

Escueya hasta l'entamu del párrafu. La siguiente pulsación de tecla amplía la seleición al entamu del párrafu anterior.

(Cursor embaxo)

Filera escontra baxo

(May√ļs) (Cursor embaxo)

Filera escontra baxo con seleición

+Flecha abaxo

Mueva'l cursor al entamu del p√°rrafu anterior.

May√ļs+Flecha abaxo

Escueya l'hasta final del párrafu. La siguiente pulsación de tecla amplía la seleición a la fin del párrafu siguiente.

Saltu al entamu de filera

+May√ļs

Dir y escoyer l'empiezu d'una llinia

Saltu a la fin de filera

+May√ļs

Dir y escoyer el final de la llinia

Saltu al entamu del documentu

+May√ļs

Saltu al entamu del documentu con seleición

Saltu a la fin del documentu

+Shift

Saltu a la fin del documentu con seleición

+ ReP√°g

Mover el cursor ente'l testu y la testera

+ AvP√°g

Mover el cursor ente'l testu y el pie de p√°xina

Insert

Activar/desactivar mou Inxertar

(ReP√°g)

P√°xina de pantalla escontra riba

(May√ļs) (ReP√°g)

Páxina de pantalla escontra riba con seleición

(AvP√°g)

P√°xina de pantalla escontra baxo

(May√ļs) (AvP√°g)

Páxina de pantalla escontra baxo con seleición

Desanicia'l testu hasta'l final de la pallabra

+Retrocesu

Desanicia'l testu hasta l'entamu de la pallabra

Nuna llista: desanicia un p√°rrafu delantre del actual.

+Shift

Desanicia'l testu hasta'l final de la frase

+ May√ļs + Retrocesu

Desanicia'l testu hasta l'entamu de la frase

+ Tab

Al completar una pallabra autom√°ticamente: Propuesta siguiente

+ May√ļs + Tab

Al completar una pallabra autom√°ticamente: Propuesta anterior

+ M√°yus + V

Pega'l conteníu del cartafueyu como testu ensin formatu.

+ doble clic o + May√ļsc + F10

Use this combination to quickly dock or undock the Navigator, Styles window, or other windows

Combinaciones de tecles pa los niveles de testeres y de p√°rrafos

Tecles d'accesu directu

Efeutu

+Flecha enriba

Mueve'l párrafu activu o los párrafos escoyíos un párrafu escontra riba.

+Flecha embaxo

Mover, dende'l párrafu actual o escoyíu, un párrafu escontra baxo.

(Tab)

La testera en formatu "Testera X" (X = 1-9) muévese un nivel escontra baxo na estructura.

(May√ļs)(Tab)

La testera en formatu "Testera X" (X = 2-10) muévese un nivel escontra riba na estructura.

+ Tab

Al entamu d'una testera: inxerta una tabulación. Dependiendo del Alministrador de ventanes que s'utilice, ye posible utilizar +Tab nel so llugar.

Pa camudar los niveles de testeres al traviés del tecláu, tendrá d'asitiar el cursor delantre del testera enantes d'activar les tecles.

Combinación de tecles pa les tables en LibreOffice Writer

Combinación de tecles

Efeutu

+ A

Si la caxella actual ta balera: Escueye tola tabla. De lo contrario: Escueye'l conteníu de la caxella actual; si activa de nuevu esti comandu, escueye tola tabla.

+ Entamu

Si la caxella actual ta balera: Salta al entamu de la tabla. De lo contrario: Salta cola primera pulsación al entamu de la caxella actual, cola segunda, al entamu de la tabla actual y cola tercera, al entamu del documentu.

+ Fin

Si la caxella actual ta balera: Salta a la fin de la tabla. De lo contrario: Salta cola primera pulsación a la fin de la caxella actual, cola segunda, a la fin de la tabla actual y cola tercera, a la fin del documentu.

+ Tab

Inxertar una tabulación (namái en tables) Dependiendo del Alministrador de ventanes que s'utilice, ye posible utilizar +Tab nel so llugar.

+ tecles de flecha

Aumentar/amenorgar la columna/filera nel borde de caxella derechu/inferior

+May√ļs+tecles de flecha

Aumentar/amenorgar la columna/filera nel borde de caxella esquierdu/superior

+tecles de flecha

Ye igual que , pero nam√°i se modificar la caxella activa

+May√ļs.+tecles de flecha

Ye igual que , pero nam√°i se modificar la caxella activa

+ May√ļs + T

Suprime la protección de caxella de toles tables escoyíes. Si'l cursor atopar en cualquier puntu del documentu, ye dicir cuando nun hai nenguna tabla escoyida, suprime la protección de caxelles en toles tables.

May√ļs + + Supr

Si nun hai caxelles escoyíes, el testu del cursor a la fin de les oraciones actuales ye borráu. Si'l cursor esta a la fin de la caxella, y non la caxella completa ye escoyíu, el conteníu de la caxella siguiente son desaniciaes.

Si nun ta seleicionada una caxella completa ya'l punteru ta al final de la tabla, el p√°rrafu que sigue a la tabla se desaniciar√°, a menos que seya l'√ļltimu p√°rrafu del documentu.

Si unu o mas caxelles estan escoyíu, la filera completa contién la seleición sera borráu. Si toles fileres son escoyíos completa o parcialmente, la tabla completa sera desaniciada.

Combinaci√≥n de tecles pa mover y camudar el tama√Īu de marcos, imaxes y oxetos

Combinación de tecles

Efeutu

(Esc)

El cursor atopar nun marcu de testu y nun hai neng√ļn testu escoy√≠u: la tecla (Esc) escueye'l marcu de testu.

El marcu de testu ta escoyíu: la tecla(Esc) desanicia'l cursor del marcu de testu.

F2, Intro o cualquier tecla que xenere un car√°uter na pantalla

Si hai un marcu de testu escoyíu: asitia'l cursor a la fin del testu nel marcu de testu. Si calca cualquier tecla que xenere un caráuter na pantalla y el documentu atopar nel mou d'edición, el caráuter va amestar al testu.

+ tecles de flecha

Mover oxetu

+tecles de flecha

Camb√©u del tama√Īu por aciu el desplazamientu del borde derechu/inferior.

+May√ļs+tecles de flecha

Camb√©u del tama√Īu por aciu el desplazamientu del borde esquierdu/superior.

+ Tab

Escueye l'ancla d'un oxetu (en mou Editar puntos).