Separtamientu silábicu

Inxerta guiones nes pallabres demasiáu llargues que tán a la fin d'una llinia. LibreOffice busca nel documentu y propón separaciones silábiques que pue aceutar o refugar. Si escueye dalgún testu, el diálogu de separtamientu silábicu aplícase namái al testu escoyíu. Si nun hai testu escoyíu, aplicar a tol documentu.

P'aportar a esti comandu...

Escueya Ferramientes - Idioma - División de pallabres

Separtamientu silábicu

Pa dixebrar en sílabas el párrafu actual, o los párrafos escoyíos, escueya Formatu - Párrafuy faiga clic na llingüeta Fluxu del testu. Tamién pue aplicar el separtamientu silábicu automáticu a un estilu de párrafu. Nel testu onde el separtamientu silábicu tea activada, el diálogu de separtamientu silábicu nun va atopar nenguna pallabra pa dixebrar.

Cuando LibreOffice atope una pallabra que precisa división, escueya una d'estes opciones:

Iconu de conseyu

Pa escluyir párrafos del separtamientu silábicu automáticu, escueya los párrafos, escueya Formatu - Párrafu, faiga clic na llingüeta Fluxu del testu y desmarque el caxellu de verificación Automáticamente nel área Separtamientu silábicu.

Iconu de nota

To disable the Hyphenation dialog and always hyphenate automatically, choose - Language Settings - Writing Aids, and select the Hyphenate without inquiry check box.

Si deseya inxertar un guión directamente nel documentu en forma manual, faiga clic na pallabra na que deseye amestar el guión y, de siguío, calque + el signu menos (-).

To insert a non-breaking (protected) hyphen directly in the document, click in the word that you want to hyphenate, and then press Shift++Minus sign(-).

To hide soft hyphens, choose - LibreOffice Writer - Formatting Aids, and then clear the Custom hyphens check box.

Pallabra

Pallabra

Amuesa les suxerencies de separación silábica pa la pallabra seleicionada.

Flecha derecha/esquierda

Define la posición del guión. Esta opción namái ta disponible si s'amuesa más d'una suxerencia de separación de pallabra.

Siguiente

Salta la suxerencia de separación de pallabra y gueta la siguiente pallabra a separar.

Dixebrar

Inxerta'l guión na posición indicada.

Quitar

Desanicia'l puntu de separación actual de la pallabra amosada.

Separtamientu silábicu