Documentu

Fields are used to insert information about the current document, for example, file name, template, statistics, user data, date, and time.

P'aportar a esti comandu...

Escueya la llingüetaInxertar - Campos - Otros - Documentu

Iconu de nota

Na importación y exportación HTML de campos de fecha y hora aplíquense formatos especiales de LibreOffice.

Tipu

Llista los tipos de campos disponibles. P'amestar un campu al documentu, faiga clic nun tipu de campu, faiga clic nun campu de la llista Seleición y, a lo último, faiga clic en Inxertar. Los campos siguientes tán disponibles:

Tipu

Significáu

Autor

Inxerta'l nome del usuariu actual.

Capítulu

Inxerta'l númberu y el nome del capítulu.

Fecha

Inxerta la fecha. Pue inxertar la fecha como un campu fixo (Fecha fixa) que nun camude o como un campu dinámico (Fecha variable) que s'actualice automáticamente. Calque F9 p'anovar manualmente el campu "Fecha var."

Nome del ficheru

Inxerta'l nome del ficheru y de la ruta del directoriu del documentu actual, según el nome del ficheru ensin estensión.

Páxina

Inxerta'l númberu de la páxina actual, anterior o siguiente.

Remitente

Inserts fields containing user data. You can change the user-data that is displayed by choosing - LibreOffice - User Data.

Estadística

Inxerta como un campu les estadístiques del documentu como, por exemplu, el recuentu de pallabres y páxines. Pa ver les estadístiques d'un documentu, escueya Ficheru - Propiedaes y, de siguío, faiga clic na ficha Estadístiques.

Plantía

Inxerta'l nome de ficheru, el camín, o'l nombre de ficheru ensin estensión de la plantía actual. Amás pue inxertar los nomes de los formatos «Categoría» y «Estilu» utilizaos na plantía actual.

Hora

Inxerta la hora. Pue inxertar la hora como un campu fixo (Hora fixa) que nun camude o como un campu dinámico (Hora variable) que s'actualice automáticamente. Calque F9 p'anovar manualmente el campu "Hora var.".

Iconu de nota

Los siguientes campos de testu namái s'amuesen o son activables si escoyóse'l tipu de campu correspondiente en cada casu.

Seleición

Amuesa los campos disponibles del tipu de cambéu escoyíu na llista Tipu de campu. Pa inxertar un campu, faiga clic nél y, de siguío, faiga clic en Inxertar.

Iconu de conseyu

To quickly insert a field from the list, hold down and double-click the field.

Campos

Función

Páxina anterior

Inxerta'l númberu de la páxina anterior.

Páxina siguiente

Inxerta'l númberu de la páxina siguiente.

Númberu de páxina

Inxerta'l númberu de páxina.

Per mediu de Formatu pue escoyese el tipu de representación numbérica deseyáu pal númberu de páxina. Nel formatu Testu pue introducise un testu personalizáu dientro del campu de testu Valor.

Si deseyar pue introducir un desplazamientu pal númberu de páxina amosáu. Con un valor de Desplazamientu de 1, el campu va amosar un númberu que va ser 1 mayor que'l númberu real de la páxina, pero namái si esiste una páxina con esi númberu. Na última páxina del documentu esti mesmu campu va tar baleru.

Correición

Escriba'l valor de desplazamientu que deseya aplicar a un campu de númberu de páxina, por exemplu "+1".

Iconu de conseyu

Si deseya camudar el númberu de páxina real, non el que s'amuesa en pantalla, nun utilice'l valor Offset. Pa camudar númberos de páxina, llea la guía Númberos de páxina.

Formatu

Faiga clic nel formatu que deseya aplicar al campu escoyíu o faiga clic en "Otros formatos" pa definir un formatu personalizáu.

Pue amestar el so propiu formatu a los formatos proporcionaos pa los campos de fecha y hora calcando "Formatos adicionales". D'esta forma abrirá'l diálogu Formatu numbéricu.

If you choose "Chapter number without separator" for a chapter field, the separators that are specified for chapter number in Tools - Chapter numbering are not displayed.

Nos campos de referencia pue escoyer el númberu de capítulu como Formatu. D'esta miente va amosase na referencia'l númberu de capítulu del oxetu referenciáu. Si esti nivel de capítulu nun ta numberáu, LibreOffice Writer busca ente los niveles cimeros unu que tea numberáu y inxerta el númberu de capítulu.

Pue escoyer el formatu col que se van faer les referencies a les secuencies. Les opciones son:

Categoría y númberu

El formatu entiende tou lo que s'atope ente l'entamu del párrafu y el campu de secuencia, incluyíu ésti últimu.

Testu de títulu

El formatu entiende'l testu asitiáu ente'l final del campu de secuencia y el final del párrafu.

Númberu

El formatu entiende namái el númberu de referencia

Afitar conteníu

Inxerta'l campu como conteníu estático (campu que nun se pue anovar).

Nivel

Indique'l nivel de testera de capítulu que deseya incluyir nel campu escoyíu.

Correición en díes / minutos

Escriba'l desplazamientu que deseya aplicar a un campu de fecha o hora.

Valor

Escriba'l conteníu que deseya amestar a un campu definíu pol usuariu.