Testu automáticu

Crea, edita o inxerta AutoTestu. Pue almacenar testu formateáu, testu con imaxes, tables y campos como AutoTestu. Pa inxertar AutoTestu rápido, escriba la combinación de tecles de AutoTestu nel documentu y, de siguío, calque F3.

Iconu de conseyu

Tamién pue faer clic na flecha qu'hai xuntu al iconu AutoTestu de la barra Inxertar y escoyer el AutoTestu que deseye inxertar.

P'aportar a esti comandu...

Escueya Editar - AutoTestu...

+F3

Na barra de ferramientes Inxertar, faiga clic

Iconu

AutoTestu

Utilizar módulos de testu como AutoTestu

AutoTestu

El diálogu Testu automáticu amuesa les categoríes y entraes del Testu automáticu.

Amosar el restu del nome na entrada como suxerencia

Amuesa una suxerencia pa completar una pallabra como una Ayuda emerxente dempués d'escribir los trés primeres lletres d'una pallabra que coincida con una entrada de AutoTestu. P'aceutar la suxerencia, calque Intro. Si hai más d'una entrada de AutoTestu que coincida colos caráuteres qu'escribe, calque Control + Tab pa pasar d'una entrada a otra. Asina, pa introducir el términu "exemplu", escriba "Exa" y, de siguío, calque Entrar.

To display the list in reverse order, press +Shift+Tab.

Nome

Amuesa'l nome de la entrada de AutoTestu escoyida. Si escoyó testu nel documentu, escriba'l nome de la entrada nueva de AutoTestu, faiga clic nel botón AutoTestu y, de siguío, escueya Nuevu.

Abreviatura

Amuesa l'abreviatura de la entrada de AutoTestu escoyida. Si deseya crear una entrada nueva de AutoTestu, escriba la combinación de tecles que deseye usar pa la entrada.

Llistáu

Amuesa les categoríes de Testu automáticu. Pa ver les entraes de Testu automáticu nuna categoría, calque dos vegaes sobre la categoría o calque sobre'l signu más (+) qu'hai delantre de la categoría. Pa incluyir una entrada de Testu automáticu nel documentu, escueya la entrada de la llista y calque Inxertar.

Iconu de conseyu

Pue abasnar les entraes de Testu automáticu d'una categoría a otra y asitiales onde deseye.

Inxertar

Inxerta'l Testu automáticu escoyíu nel documentu.

Iconu de nota

Si inxerta una entrada de Testu automáticu ensin formatu nun párrafu, la entrada adopta l'estilu d'esi párrafu.

Zarrar

Zarra'l diálogu y guarda tolos cambeos.

AutoTestu

Faiga clic p'amosar comandos adicionales de AutoTestu, por exemplu pa crear una entrada de AutoTestu a partir d'un testu escoyíu nel documentu.

Nuevu

Crea una nueva entrada de AutoTestu a partir d'una seleición fecha nel documentu. La entrada amestar a la categoría de AutoTestu escoyida.

Nuevu (namái testu)

Crea una nueva entrada de testu automáticu solo a partir del testu de la seleición que tien fecha nel documentu actual. Nun s'incluyen imaxes, tables y otros oxetos. Primero tien d'escribir un nome antes de que pueda ver esti comandu.

Copiar

Copia'l AutoTestu escoyíu nel cartafueyu.

Trocar

Sustitúi'l conteníu de la entrada de AutoTestu marcada pola seleición fecha nel documentu.

Camudar nome

Abre'l diálogu Camudar nome de Autotestu, nel que pue camudase el nome de la entrada escoyida de Autotestu.

Desaniciar

Desanicia l'elementu o elementos escoyíos tres la confirmación.

Editar

Abre la entrada escoyida de AutoTestu pa editala n'otru documentu. Efeutúe los cambeos pertinentes, escueya Ficheru - Guardar módulu de testu y, de siguío, escueya Ficheru - Zarrar.

Macro...

Abre'l diálogu Asignar macro, nel que pue axuntase una macro a la entrada escoyida de Autotestu.

Tamién pue utilizar les macros enllazaes a delles de les entraes de AutoTestu proporcionaes nes entraes de AutoTestu que cree. Les entraes de AutoTestu tienen de crease cola opción "Namái testu". Por exemplu, si inxerta la cadena <campo:compañía> nuna entrada de AutoTestu, LibreOffice va trocar la cadena col conteníu del campu de base de datos correspondiente.

Importar

Abre un diálogu onde pue escoyer el documentu o la plantía de MS Word 97/2000/XP que contién les entraes de AutoTestu que deseye importar.

Árees...

Camuda'l nome de les categoríes de AutoTestu, amestar o les desanicia.

Modificar árees

Camuda'l nome de les categoríes de AutoTestu, amestar o les desanicia.

Títulu d'área

Amuesa'l nome de la categoría de AutoTestu escoyida. Pa camudar el nome de la categoría, escriba un nome nuevu y calque Camudar nome. Pa crear una categoría, escriba un nome y faiga clic en Nuevu.

Ruta

Amuesa la ruta del directoriu onde s'almacena la categoría escoyida de AutoTestu. Si deseya crear una categoría de AutoTestu, escueya l'allugamientu onde almacenar los ficheros de la categoría.

Nuevu

Crea una categoría de AutoTestu que'l so nome ye'l qu'escribiera nel cuadru Nome.

Camudar nome

Camuda'l nome de la categoría escoyida de AutoTestu pol qu'escribiera nel cuadru Nome.

Llista de seleición

Amuesa les categoríes de AutoTestu que yá esisten y les rutes correspondientes.

Desaniciar

Desanicia l'elementu o elementos escoyíos ensin esixir confirmación.

Ruta

Abre'l cuadru de diálogu Editar rutes, nel que pue especificase el directoriu p'almacenar Autotestu.

P'amestar una ruta nueva, calque'l botón Camín nel diálogu AutoTestu,

Guardar enllaces relativamente

Use esta zona pa configurar el mou en que LibreOffice inxerta enllaces nel directoriu de Testu automáticu.

Nel sistema de ficheros

Los enllaces colos directorios de AutoTestu nel equipu son relativos.

N'Internet

Los enllaces colos ficheros n'Internet son relativos.