Navegación

Si fai clic nesti símbolu del Navegador o na parte inferior derecha de la ventana del documentu, va apaecer una barra de ferramientes que dexa escoyer ente distintos destinos d'un documentu. Pue utilizar los símbolos de flecha enriba y embaxo p'asitiar el cursor del testu nel documentu nel destín anterior o siguiente.

Faiga clic nel botón de flecha enriba pa dir a la páxina o al oxetu anterior.

Faiga clic nel botón de flecha embaxo pa dir a la siguiente páxina o oxetu.

De mou predeterminada y siempres que l'usuariu nun escoyera otra entrada, saltar a la páxina anterior o siguiente del documentu. Dambos símbolos con fleches dobles son de color negru cuando se pasa d'una páxina a otra y azules cuando se salta a otros oxetos.

Les entraes correspuenden en gran parte a les del cuadru de seleición del Navegador. Tamién pue escoyer otros destinos. Un exemplu son les marques, que pue establecer nel símbolu Establecer avisu del Navegador. Na barra de ferramientes Navegación, pue escoyer unu de los siguientes oxetos: tables, marcos de testu, imaxes, oxetos OLE, páxines, testeres, marques, oxetos de dibuxu, campos de control, árees, marques de testu, seleiciones, notes al pie, notes, entraes d'índiz, fórmules de tabla y fórmules errónees de tabla.

Nes fórmules de tabla, esiste la posibilidá de saltar a toles fórmules conteníes nun documentu o namái a les incorrectes. Nes fórmules errónees namái se salta a les fórmules que producen fallos y nun se tienen en cuenta les fórmules con fallos derivaos, esto ye, aquelles que faen referencia a fórmules errónees.

Trabayar cola barra d'herramienta Navegación

Abra la barra de ferramientes Navegación faciendo clic nel so iconu na barra de desplazamientu vertical. Pue dixebrar la barra de ferramientes del so allugamientu abasnar y asitiándola n'otru llugar de la pantalla.

Faiga clic nel símbolu del tipu d'oxetos polos que deseye navegar. De siguío, faiga clic nos botones de flecha anterior o siguiente. Los nomes d'estos botones camuden al escoyer los distintos tipos d'oxetu. L'oxetu escoyíu queda resaltáu.

Iconu de conseyu

Pue configurar LibreOffice acordies coles sos preferencies personales pa movese dientro d'un documentu. Pa ello, tien d'escoyer Ferramientes - Personalizar. Les distintes tables p'axustar menúes, entrada de tecláu o barres de ferramientes disponen de delles funciones pa movese pol documentu nel área "Salear". D'esta forma, les funciones pa dir a la etiqueta d'índiz siguiente o anterior dexen pasar directamente d'una etiqueta a otra.

Repitir busca

L'iconu Repitir busca de la barra de ferramientes Navegación dexa repitir la busca empecipiada col diálogu Guetar y trocar. Pa faelo, faiga clic nel iconu. Los botones de flecha azul de la barra de desplazamientu vertical pasen a realizar les funciones Siguir busca palantre y Siguir busca en sentíu inversu. Al faer clic nes fleches, va siguise la busca del términu especificáu nel diálogu Guetar y trocar.