Espaciu

Use esti diálogu pa determinar l'espaciu ente los elementos de la fórmula. L'espaciu indícase como porcentaxe respecto al tamañu base que se definió en Formatu - Tamañu del tipu de lletra.

P'aportar a esti comandu...

Menú Formatu - Espaciu...

Spacing Dialog

Col botón Categoría definir pa qué elementos de la fórmula establecen los espacios. En función de la categoría escoyida, el diálogu va modificar el so aspeutu. Nuna ventana de previsualización amuésense los espacios que puen modificar per mediu de los botones xiratorios correspondientes.

Categoría

Esti botón dexa escoyer la categoría pa la que deseya modificar l'espaciu.

Espaciu

Determina l'espacios ente variables y operadores, ente files, y ente radical y aniciando.

Espaciu

Define l'espaciu ente variables y operadores.

Interlliniáu

Determina l'espaciu ente llinies.

Intervalu de raigañu

Determina l'espaciu ente'l signu de raigañu y los radicales.

Índices

Determina l'espaciu pa los subíndices y superíndices.

Superíndiz

Determina l'espaciu pa los superíndices.

Subíndiz

Determina l'espaciu pa los subíndices.

Fracciones

Determina l'espaciu ente la llinia de fraición y el numberador o denominador.

Altor del numberador

Determina l'espaciu ente la llinia de la fraición y el numberador.

Altor del denominador

Determina l'espaciu ente la llinia de la fraición y el denominador.

Llinies de fraición

Determina'l llargor escesivu y l'espesura del trazu de les llinies de fraición.

Llargor escesivu

Determina'l llargor escesivu de la llinia de fraición.

Espesura del trazu

Determina'l pesu de la llinia de fraición.

Llendes

Determina los espacios ente'l signu de suma y les condiciones de les llendes.

Altor máximu

Determina l'espaciu ente'l símbolu de suma y la llende cimera.

Altor mínimu

Determina l'espaciu ente'l símbolu de suma y la llende inferior.

Paréntesis

Dexa determinar los espacios ente los paréntesis grandes y los datos conteníos nellos.

Sobredimensión esquierda/derecha

Determina la distancia vertical ente'l borde cimeru del conteníu y l'estremu superior de los paréntesis.

Espaciu

Determina la distancia horizontal ente'l conteníu y l'estremu superior de los paréntesis.

Dimensionar tolos paréntesis

Escala toa clase de paréntesis. Asina, si introduz (a over b) na ventana de comandos, los paréntesis arrodien tol altu del argumentu. Esti efeutu suelse consiguir escribiendo left ( a over b right ).

Sobredimensión

Axusta'l tamañu del porcentaxe escesivu. Al 0 por cientu, los paréntesis axústense pa qu'arrodien l'argumentu al mesmu altor. Cuanto mayor seya'l porcentaxe, mayor va ser l'espaciu vertical ente'l conteníu de los paréntesis y el so borde esternu. El campu namái pue usase en combinación con Dimensionar tolos paréntesis.

Matrices

Define'l espaciáu relativu de los elementos d'una matriz.

Interlliniáu

Determina l'espaciu de los elementos d'una matriz nuna llinia.

Distancia ente columnes

Determina l'espaciu de los elementos d'una matriz nuna columna.

Ornamientos

Determina los espacios de los símbolos al respective de les variables.

Altor primariu

Define l'altu de los símbolos al respective de la llinia de referencia.

Espaciu mínimu

Determina la distancia mínima ente un símbolu y una variable.

Operadores

Determina los espacios ente'l operadores y les variables o númberos.

Sobredimensión

Determina l'altu dende la variable hasta'l borde cimeru del operador.

Espaciu

Determina la distancia horizontal ente operadores y variables.

Marxes

Afai l'anchor del borde a la fórmula. Esta opción ye especialmente útil si deseya integrar la fórmula nun ficheru de testu en LibreOffice Writer. Al faer los axustes nun use 0 como midida, una y bones esto crea problemes de visualización al testu qu'arrodia'l puntu d'inxertamientu.

Esquierda

El borde esquierdu asitiar ente la fórmula y el fondu.

Derecha

El borde derechu asitiar ente la fórmula y el fondu.

Enriba

El borde cimeru asitiar ente la fórmula y el fondu.

Embaxo

El borde inferior asitiar ente la fórmula y el fondu.

Campu de previsualización

Amuesa una vista previa de la seleición actual.

Predetermináu

Guarda los cambeos como valores predeterminaos pa toles fórmules nueves. Enantes de guardar estos cambeos apaecerá una respuesta de seguridá.

Save Default Dialog