Formatos

You can choose among various options for formatting a LibreOffice Math formula. The format options are displayed in the lower part of the Elements pane. These options are also listed in the context menu of the Commands window.

P'aportar a esti comandu...

Menú contestual de la ventana de comandos - Formatos

Choose View - Elements; then on the Elements pane select Formats from the listbox.

The following is a complete list of all available formatting options in LibreOffice Math. The icon next to the formatting option indicates that it can be accessed through the Elements pane (menu View - Elements) or through the context menu of the Commands window.

Iconu de nota

"a" refierse siempres al comodín de la fórmula al que se deseya asignar el correspondiente formatu. En llugar d'esti comodín, pue introducise cualquier caráuter.

Llista de tolos formatos:

Icon

Superíndiz a la izquierda

Inxerta un superíndiz a la izquierda d'un marcador de posición. Tamién pue escribir <?>lsup{<?>} na ventana Comandos.

Icon

Superíndiz enriba

Inxerta un superíndiz directamente enriba del marcador de posición. Tamién pue escribir <?>csup<?> directamente na ventana Comandos.

Icon

Superíndiz a la derecha

Inxerta un superíndiz a la derecha d'un marcador de posición. Tamién pue escribir <?>^{<?>} directamente na ventana Comandos, o usar rsup o sup.

Icon

Disposición vertical (dos elementos)

Inxerta un allugamientu vertical (binomial) con dos comodinos. Tamién pue escribir binom<?><?> na ventana Comandos.

Icon

Llinia nueva

Inxerta una llinia nueva nel documentu. Tamién pue escribir newline directamente na ventana Comandos.

Icon

Subíndiz a la izquierda

Inxerta un subíndiz a la izquierda d'un marcador de posición. Tamién pue escribir <?>lsub{<?>} na ventana Comandos.

Icon

Subíndiz embaxo

Inxerta un subíndiz directamente debaxo del marcador de posición. Tamién pue escribir <?>csub<?> directamente na ventana Comandos.

Icon

Subíndiz a la derecha

Inxerta un subíndiz a la derecha d'un marcador de posición. Tamién pue escribir <?>_{<?>} na ventana Comandos, y el guión con subíndiz pue trocase por rsub o sub.

Icon

Disposición vertical (tres elemento)

Inxerta un allugamientu vertical con tres marcadores de posición. Tamién pue escribir stack {<?>#<?>#<?>} na ventana Comandos.

Icon

Espaciu pequeñu

Inxerta un espaciu pequeñu ente un marcador de posición y l'elementu siguiente. Tamién pue escribir ` directamente na ventana Comandos. El comandu tien d'apaecer a la derecha o a la izquierda d'un símbolu, una variable, un númberu o un comandu completu.

Icon

Alliniar a la izquierda

Esti iconu asigna alliniación esquierda a "a" y inxerta un marcador de posición. Pue escribir alignl<?> directamente na ventana Comandos.

Icon

Alliniación horizontal centrada

Asigna una alliniación central horizontal a "a" y inxerta un marcador de posición. Tamién pue escribir alignc<?> na ventana Comandos.

Icon

Alliniar a la derecha

Inxerta'l comandu pa l'alliniación a la derecha y un marcador de posición. Tamién pue escribir alignr<?> na ventana Comandos.

Icon

Disposición matriz

Esti iconu inxerta una matriz con cuatro marcadores de posición. Tamién pue escribir matrix{<?>#<?>##<?>#<?>} directamente na ventana Comandos. La posición d'un elementu dientro d'esti esquema indicar por aciu dos coordenaes. La primera indica'l númberu de filera; la segunda, el númberu de columna. Va Poder ampliar esta matriz en cualquier direición na ventana Comandos inxertando más caráuteres.

Icon

Espaciu

Esti iconu inxerta un espaciu ente comodinos. Tamién pue escribir directamente na ventana Comandos. El comandu tien d'apaecer a la derecha o a la izquierda d'un símbolu, una variable, un númberu o un comandu completu.

P'alliniaciones, son especialmente útiles alignl, alignc y alignr

Al trabayar coles instrucciones align, tenga en cuenta qu'éstes

P'alliniar usando'l comandu "matríz"

matrix{

alignr sin^2 x + cos^2 x#{}={}#alignl 1 ##

alignr cos^2 x #{}={} #alignl 1 - sin^2 x

}

Alliniar a la izquierda

Si una llinia o espresión empieza con testu, la opción predeterminada ye l'alliniación a la izquierda. Pue modificar esta opción con cualesquier de los comandos de alliniación. Un exemplu pue ser stack{a+b-c*d#alignr "text"}, onde "text" apaez alliniáu a la derecha. El testu siempres tien de dir ente comines.

Les fórmules centraes estándar puen alliniase a la izquierda ensin necesidá d'usar el menú Formatu - Alineación. Pa ello, coloque una cadena de caráuteres balera, esto ye, les comines qu'abren y zarren un testu (""), delantre de la parte de la fórmula que deseye alliniar. Por exemplu, si escribe "" a+b newline "" c+d, dambes ecuaciones van tar alliniaes a la izquierda y non centraes.

Iconu d'alvertencia

A la de escribir información na ventana de comandos, tenga en cuenta que dellos formatos precisen d'espacios pa tener la estructura correcta. Esto cumplir especialmente al introducir valores (por exemplu, lsup{3}) en llugar de marcadores de posición.

Si deseya llograr más información sobre'l tema de formateaos en LibreOfficeMath, calque esti hiperenllaz.

Información referente a Índices y esponentes, según a la Escala, va dexar al usuariu diseñar el documentu d'una forma óptima.