Atributos

You can choose from various attributes for LibreOffice Math formulas. Some attributes are displayed in the lower part of the Elements pane. These attributes are also listed in the context menu of the Commands window. All attributes not contained in the Elements pane or in the context menu must be typed manually in the Commands window.

P'aportar a esti comandu...

Menú contestual de la ventana de comandos - Atributos

Choose View - Elements; then on the Elements pane select Attributes from the listbox.

The following is a complete list of all attributes available in LibreOffice Math. The symbol next to the attribute indicates that it can be accessed through the Elements pane (choose View - Elements) or through the context menu of the Commands window.

Iconu de nota

"a" ye'l comodín al que s'asigna l'atributu correspondiente. Como ye lóxicu, pue introducise cualquier númberu de caráuteres.

Llista de tolos atributos:

Icon

Acentu agudu

Inxerta un marcador de posición con un acentu agudu. Tamién pue escribir acute <?> na ventana de Comandos.

Icon

Acentu grave

Inxerta un marcador de posición con un acentu grave. Tamién pue escribir grave <?> na ventana Comandos.

Icon

Circunflexu invertíu

Inxerta un marcador de posición con un circunflexu inversu ("marca de verificación") enriba. Tamién pue escribir check<?> na ventana Comandos.

Icon

Breve

Inxerta un marcador de posición con un acentu curtiu. Tamién pue escribir curtiu<?> na ventana Comandos.

Icon

Círculu

Inxerta un marcador de posición un círculu enriba. Tamién pue escribir circle <?> na ventana Comandos.

Icon

Flecha vectorial

Inxerta un marcador de posición con una flecha vectorial. Tamién pue escribir vec <?> na ventana Comandos.

Icon

Tilde

Inxerta un marcador de posición con una tilde. Tamién pue escribir tilde <?> na ventana Comandos.

Icon

Circunflexu

Inxerta un marcador de posición con un signu circunflexu. Tamién pue escribir directamente hat <?> na ventana Comandos.

Icon

Llinia arriba (barra)

Inxerta una llinia sobre un marcador de posición. Tamién pue escribir chigre <?> na ventana Comandos.

Icon

Puntu

Inxerta un marcador de posición con un puntu enriba. Tamién pue escribir dot <?> na ventana Comandos.

Icon

Flecha vectorial ancha

Inxerta una flecha vectorial ancha con un marcador de posición. Tamién pue escribir widevec na ventana Comandos.

Icon

Tilde ancha

Inxerta una tilde ancha con un marcador de posición. Tamién pue escribir widetilde directamente na ventana Comandos.

Icon

Circunflexu anchu

Inxerta un signu circunflexu con un marcador de posición. Tamién pue escribir widehat na ventana Comandos.

Icon

Puntu doble

Inxerta un marcador de posición con dos puntos enriba. Tamién pue escribir directamente ddot <?> na ventana Comandos.

Icon

Llinia sobre

Inxerta una llinia enriba del marcador de posición. Usté pue escribir sobre la llinia <?> na ventana de comandos. La llinia va axustase al llargor correctu.

Icon

Llinia abaxo

Inxerta una llinia debaxo d'un marcador de posición. Tamién pue escribir underline <?> na ventana Comandos.

Icon

Llinia al traviés (tacháu)

Inxerta un marcador de posición con una llinia tresversal. Tamién pue escribir overstrike <?> na ventana Comandos.

Icon

Puntu triple

Inxerta tres puntu sobre un marcador de posición. Tamién pue escribir dddot <?> na ventana Comandos.

Icon

Tresparente

Inxerta un marcador de posición pa un caráuter tresparente. Esti caráuter ocupa l'espaciu de "a" pero non l'amuesa. Tamién pue escribir phantom <?> na ventana Comandos.

Iconu

Lletra negrina

Inxerta un marcador de posición con formatu de negrina. Tamién pue escribir bold<?> na ventana Comandos.

Iconu

Lletra cursiva

Inxerta un marcador de posición con formatu de cursiva. Tamién pue escribir ital <?> o italic <?> na ventana Comandos.

Iconu

Camudar tamañu

Inxerta un comandu pa modificar el tamañu de la lletra con dos comodinos. El primer marcador de posición referir al tamañu de la lletra (por exemplu, 12) y el segundu contién el testu. Col fin de consiguir una estructura afayadiza, inxerte un espaciu ente los valores. Tamién pue escribir directamente size <?> <?> na ventana Comandos.

Iconu

Camudar tipografía

Inxerta un comandu pa modificar el tipu de lletra con dos marcadores de posición. Vuelva asitiar el primer marcador de posición col nome d'unu de les , tipos de lletra personalizaos, Serif, Sans o Fixed. Sustituya'l segundu marcador de posición pol testu. Tamién pue escribir font <?> <?> directamente na ventana Comandos.

Use'l comandu color pa camudar el color de la fórmula. Escriba color. De siguío, escriba'l nome d'el color (colores disponibles: blancu, negru, cian, magenta, colloráu, azul, verde y mariellu) y la fórmula, el caráuter o la secuencia de caráuteres. Si especifícase color green size 20 a, la resultancia ye una lletra "a" verde con un tamañu 20.

Los comandos nbold y nitalic quiten los tipos de lletra predeterminaos negrina o cursiva de los componentes d'una fórmula. Por exemplu, quite la cursiva de la x na fórmula 5 x + 3=28 escribiendo nitalic enantes de la x, como en 5 nitalic x + 3=28.

Iconu de nota

Los atributos "acute", "chigre", "curtiu", "check", "circle", "dot", "ddot", "dddot", "grave", "hat", "tilde" y "vec" tienen tamaños fixos. El so anchor o llargor nun pue axustase cuando s'atopen sobre un símbolu llargu.

Pa cambeos de tamañu pue usar size n, +n, -n, *n y /n , onde n ye un marcador de posición. Esti métodu resulta útil cuando'l tamañu base de la fórmula ta suxetu a cambeos. Los comandos size +n y size -n camuden el tamañu en puntos, ente que size *n y size /n realicen cambeos porcentuales. Por exemplu, el comandu size *1.17 aumenta'l tamañu d'un caráuter esactamente nun 17%.

Iconu d'alvertencia

Al introducir datos manualmente na ventana de comandos, hai que tener en cuenta qu'en dellos casos los espacios son imprescindibles por que la sintaxis seya correcta. Esto ye especialmente importante cuando s'asigna a los atributos valores en llugar de comodinos; por exemplu, font sans 20.

Si deseya más información sobre'l formatu en LibreOffice Math, consulte Paréntesis y grupos.

La información sobre Atributos, Índices y esponentes y Escala ayudarálu a estructurar los sos documentos de mou más eficiente.