Funciones

Choose a function in the lower part of the Elements pane. These functions are also listed in the context menu of the Commands window. Any functions not contained in the Elements pane need to be typed manually in the Commands window.

P'aportar a esti comandu...

Menú contestual de la ventana de comandos - Funciones

Choose View - Elements; then on the Elements pane select Functions from the listbox.

The following is a list of all functions that appear in the Elements pane. The icon next to the function indicates that it can be accessed through the Elements pane (menu View - Elements) or through the context menu of the Commands window.

Llista de toles funciones:

Icon

Función esponencial natural

Inxerta una función esponencial natural. Tamién pue escribir func y^<?> directamente na ventana Comandos.

Icon

Llogaritmu natural

Inxerta un llogaritmu natural (base y) con un marcador de posición. Tamién pue escribir ln(<?>) na ventana Comandos.

Icon

Función esponencial

Inxerta una función esponencial con un marcador de posición. Tamién pue escribir exp(<?>) na ventana Comandos.

Icon

Llogaritmu

Inxerta un llogaritmu común (base 10) con un marcador de posición. Tamién pue escribir log(<?>) na ventana Comandos.

Icon

Potencia

Inxerta x elevada a la potencia y. Tamién pue escribir <?>^{<?>} na ventana de comandos.! Pue sustituyir el caráuter ^ con rsup o sup.

Icon

Senu

Inxerta una función senu con un marcador de posición. Tamién pue escribir ensin(<?>) na ventana Comandos.

Icon

Cosenu

Inxerta una función cosenu con un marcador de posición. Tamién pue escribir cos(<?>) na ventana Comandos.

Icon

Tanxente

Inxerta una función tanxente con un marcador de posición. Tamién pues escribir tan<?>) na ventana Comandos.

Icon

Cotanxente

Inxerta un signu de cotanxente con un marcador de posición. Tamién pue escribir cot(<?>) na ventana Comandos.

Icon

Senu hiperbólicu

Inxerta un senu hiperbólicu con un marcador de posición. Tamién pue escribir sinh(<?>) na ventana Comandos.

Icon

Raigañu cuadráu

Inxerta un símbolu de raigañu cuadráu con un marcador de posición. Tamién pue escribir sqrt(<?>) na ventana Comandos.

Icon

Cosenu hiperbólicu

Inxerta un signu de cosenu hiperbólicu con un marcador de posición. Tamién pue escribir cosh(<?>) na ventana Comandos.

Icon

Tanxente hiperbólica

Inxerta un signu de tanxente hiperbólica con un marcador de posición. Tamién pue escribir tanh(<?>) na ventana Comandos.

Icon

Cotanxente hiperbólica

Inxerta un signu de cotanxente hiperbólica con un marcador de posición. Pue escribir coth(<?>) directamente na ventana Comandos.

Icon

Raigañu n

Inxerta una función raigañu n con dos comodinos. Tamién pue escribir nroot n x na ventana Comandos.

Icon

Arcu senu

Inxerta una función arcoseno con un marcador de posición. Tamién pue escribir arcsin(<?>) na ventana Comandos.

Icon

Arcu cosenu

Inxerta un signu de arcocoseno con un marcador de posición. Tamién pue escribir arccos(<?>) na ventana Comandos.

Icon

Arcu tanxente

Inxerta una función arcutanxente con un marcador de posición. Tamién pue escribir arctan(<?>) na ventana Comandos.

Icon

Arcu cotanxente

Inxerta una función arcocotanxente con un marcador de posición. Pue escribir arccot(<?>) directamente na ventana Comandos.

Icon

Valor absolutu

Inxerta un signu de valor absolutu con un marcador de posición. Tamién pue escribir abs(<?>) na ventana Comandos.

Icon

Senu hiperbólicu d'área

Inxerta una función senu hiperbólicu d'área con un marcador de posición. Tamién pue escribir arsinh(<?>) na ventana Comandos.

Icon

Cosenu hiperbólicu d'área

Inxerta una función cosenu hiperbólicu d'área con un marcador de posición. Tamién pue escribir arcosh(<?>) na ventana Comandos.

Icon

Tanxente hiperbólica d'área

Inxerta una función tanxente hiperbólica d'área con un marcador de posición. Tamién pue escribir artanh(<?>) na ventana Comandos.

Icon

Cotanxente hiperbólica d'área

Inxerta una función cotanxente hiperbólica d'área con un marcador de posición. Tamién pue escribir arcoth(<?>) na ventana Comandos.

Icon

Factorial

Inxerta'l signu factorial con un marcador de posición. Pue escribir fact <?> directamente na ventana Comandos.

Iconu de conseyu

Tamién pue asignase un índiz o esponente a una función. Por exemplu, escribir sin^2x produz la función «senu eleváu a 2x».

Iconu d'alvertencia

Al introducir datos manualmente na ventana de comandos, tenga en cuenta qu'en delles funciones nun se dexen los espacios por que la sintaxis seya correcta (p.ex. abs 5=5 ; abs -3=3)