Barra de dibuxu

La barra Dibuxu contién les ferramientes d'edición que s'usen más frecuentemente. Faiga clic na flecha qu'hai xuntu al iconu p'abrir una barra de ferramientes con comandos adicionales.

Tamién pue ver la barra "Dibuxu" dende un documentu de testu o fueya de cálculu. El conxuntu de iconos visible pue ser un pocu distintu dependiendo del tipu de documentu actual.

Escoyer

Pa escoyer un oxetu na diapositiva actual, faiga clic na ferramienta Seleición (flecha blanca) de la barra Dibuxu y, de siguío, faiga clic nel oxetu.

Pa escoyer dellos oxetos al empar, caltenga calcada la tecla Mayús mientres calca en cada unu d'ellos.

Pa escoyer un oxetu que ta detrás d'otru, caltenga calcada la tecla y faiga clic nel oxetu. Pa escoyer el siguiente oxetu subxacente, caltenga calcada la tecla y vuelva faer clic. Pa volver escoyer l'oxetu anterior, caltenga calcaes les tecles Mayús + y faiga clic.

La mayoría de les ferramientes d'edición afecta a los oxetos escoyíos primeramente. Los oxetos escoyíos señalar con ocho puntu pequeños. Si calca dos vegaes sobre un oxetu escoyíu, los puntos de control adquieren un tamañu mayor; esto significa que ye posible escribir un testu que vaya acopláu al oxetu. Si calca fora del oxetu escoyíu la seleición va anular al intre.

Pa desaniciar una seleición calque fuera del oxetu escoyíu o calque la tecla Esc.

By double-clicking a tool, you can use it for multiple tasks. If you call the tool with a single-click, it reverts back to the last selection after completing the task.

Seleición

Dexa escoyer oxetos nel documentu actual.

Iconu

Seleición

Rectángulu

Dibuxa un rectángulu rellenu al abasnar nel documentu actual. Faiga clic onde deseye asitiar una de les esquines del rectángulu y arrastre hasta llograr el tamañu deseyáu. Pa dibuxar un cuadráu, caltenga calcada la tecla Mayús al abasnar.

Iconu

Rectángulu

Elipse

Dibuxa un óvalu rellenu al abasnar nel documentu actual. Faiga clic onde deseye dibuxar l'óvalu y arrastre hasta algamar el tamañu deseyáu. Pa dibuxar un círculu, caltenga calcada la tecla Mayús al abasnar.

Iconu

Elipse

Testu

Dibuxa un cuadru de testu al faer clic o abasnar nel documentu actual. Faiga clic en cualquier llugar del documentu y escriba o pegue'l testu.

Iconu

Testu

Curva

L'iconu Curva de la barra Dibuxo abre la barra de ferramientes Llinies, cola que pue incorporar llinies y formes na diapositiva actual.

Iconu

Curva

Coneutores

Iconu

Coneutor

Abra la barra de ferramientes Coneutores, que dexa incorporar coneutores a los oxetos de la diapositiva actual. Un coneutor ye una llinia d'unión d'oxetos, que permanez xunida a éstos cuando se mueven. Si copia un oxetu con coneutor, ésti tamién se copia.

Llinies y fleches

Abre la barra de ferramientes "Fleches" pa inxertar llinies y fleches.

Oxetos 3D

Abre la barra de ferramientes Oxetos 3D. Los oxetos son tridimensionales, con fondura, llume y reflexu. En principiu, cada oxetu inxertáu forma una escena 3D individual. Prima F3 pa entrar na escena. Pa editar les propiedaes d'esos oxetos 3D, pue abrir el cuadru de diálogu "Efeutos 3D".

Iconu

Oxetos 3D

Formes básiques

Abra la barra de ferramientes Formes básiques, que dexa inxertar gráficos nel documentu.

Iconu

Formes básiques

Formes de símbolos

Abre la barra de ferramientes Formes de símbolos, que dexa inxertar gráficos nel documentu.

Iconu

Formes de símbolos

Fleches de bloque

Abre la barra de ferramientes Fleches de bloque, que dexa inxertar gráficos nel documentu.

Iconu

Fleches de bloque

Diagrama de Fluxu

Abre la barra de ferramientes de Diagrama de Fluxu d'onde pue inxertar gráficos nel documentu.

Iconu

Diagrames de fluxu

Llamaes

Abre la barra de ferramientes Llamaes, que dexa inxertar gráficos nel documentu.

Iconu

Llamaes

Estrelles y banderes

Abre la barra de ferramientes d'Estrelles y banderes onde pue inxertar gráficos nel documentu.

Iconu

Estrelles

Puntos

Dexa editar puntos nel dibuxu.

Puntos d'adhesión

Dexa editar puntos d'adhesión nel dibuxu.

Galería de Fontwork

Opens the Fontwork dialog from which you can insert styled text not possible through standard font formatting into your document.

Iconu

Galería de Fontwork

Dende ficheru

Inserts an image into the current document .

Iconu

Image

Inxertar

Iconu

Inxertar

Xirar

Esta ferramienta utilizar pa xirar l'oxetu.

Iconu

Xirar

Alliniación

Modifica l'alliniación de los oxetos escoyíos.

Iconu

Alliniación

Disposición

Camuda l'orde en que se apila un oxetu escoyíu.

Iconu

Disposición

Activar o desactivar extrusión

Activa y desactiva los efeutos 3D pa los oxetos escoyíos.

Animation Pane

Assigns effects to selected objects.

Iconu

Animación personalizada

Interaición

Define'l comportamientu de los oxetos escoyíos cuando se calca sobre unu d'ellos mientres una presentación.

Iconu

Interaición