Dibuxar curves

L'iconu Curva Iconu de la barra de ferramientes Dibuxu abre una barra de ferramientes pa dibuxar curves de B√©zier. Les curves de B√©zier tan defin√≠es por un puntu d'aniciu y un puntu final llamaos ¬ęancles¬Ľ. La curvadura de la curva de B√©zier definese con puntos de control (¬ęmaniyes¬Ľ). Al mover un puntu de control camuda la forma de la curva de B√©zier.

Iconu de nota

Los puntos de control son nam√°i visibles nel mou de "Puntos". Los puntos de control representar por aciu circulos, los puntos d'ancles por cuadros. El puntu d'empiezu ye un pocu m√°s grande que'l restu de los puntos d'ancles.

Pue xunise los segmentos y llinies d'una curva de Bézier pa formar una curva mas complexa. Trés distintos transiciones puen ser aplicaes pa xunir segmentos cercanos.

Como usar la ferramienta de Curves

1. Abra la barra de ferramientes Curves Iconu y escueya la ferramienta Curva Iconu.

2. Calque ellí onde deseye empecipiar la curva y arrastre el mur de volao, pa empobinar la curva. La llinia de control va indicar la direición.

Caltenga calcada la tecla Shift mientres abasna l'oxetu, esto va acutar el rangu de movimientu a un √°ngulu de 45 graos.

3. Suelte'l botón del mur onde se deba atopar el primer puntu de control.

4. Mueva'l punteru a la posici√≥n na que deseye finar el segmentu de curva y efeut√ļe una de les acciones siguientes:

5. Realice unu de los siguientes pasos:

Cómo usar la ferramienta de llinia a mano alzada

1. Na barra de ferramientes de dibuxu, abra les ferramientes de Curves Icon y escueya llinia a mano alzadaIconu.

2. Faiga clic onde deseye qu'empiece la curva, y caltenga el botón del punteru primíu.

3. Dibuxe cola llinia de mano alzada del mesmu mou como lo fadría con un lápiz.

4. Suelte'l botón del mur pa finar la llinia.