Animating Objects in Presentation Slides

Puen aplicase efeutos d'animación preestablecidos a los oxetos de la diapositiva; son los mesmos que puen emplegase pa l'animación de transiciones de diapositives.

P'aplicar un efeutu d'animación a un oxetu:

1. Na vista normal, escueya nuna diapositiva l'oxetu que deseye animar.

2. Choose Format - Animation, to open the Custom Animation pane in the Sidebar. Click on Add (+) button, and then select an animation effect.

3. Nel diálogu de Animación personalizada, faiga clic nuna llingüeta pa escoyer una categoría d'efeutos. Resaltar una, entós faiga clic en Aceutar.

Pa ver una vista previa de l'animación, faiga clic nel botón Reproducir.

Iconu de nota

Nel panel de diapositives apaez un iconu al pie de la vista previa de les diapositives que tienen un oxetu o más con animaciones personalizaes. Cuando presente les diapositives cola Consola del presentador, l'iconu indica que la siguiente diapositiva tien animaciones personalizaes.

P'aplicar y editar un efeutu de ruta de moción:

Un oxetu pue ser animáu pa mover al traviés d'una ruta de moción. Pue utilizar una predetermináu o definir la so propiu ruta de moción.

Si escueyes, "Curva", "Polígonu", o "Llinia de Forma Llibre", el diálogu zarros y pue dibuxar la so ruta deseyada. Si'l dibuxu esta completáu y non encaboxáu, la ruta creada ta removida del documentu y inxertáu como un efeutu de ruta de moción.

Edición de les rutes de movimientu

Si'l Panel d'Animación Personalizada ta visible, les rutes de mociones de tolos efeutos de la diapositiva corriente tán dibuxáu como un sobrepuestu na diapositiva. Toles rutes tán visibles tol tiempu, asina que les animaciones con rutes consecutives puen ser creaes fácilmente.

Una ruta de moción pue ser escoyida faciendo clic na ruta. Una ruta escoyida soporta agarres, pue ser movíu y re-dimensionado como una forma. Faciendo doble clic na ruta empieza el mou d'editar puntos. El mou d'editar puntu tamién pue empezar al traviés de Editar - Puntos o por primir la tecla F8.

P'anular un efeutu d'animación d'un oxetu:

1. Na vista normal, escueya nuna diapositiva l'oxetu del que deseye anular l'efeutu.

2. Escueya Presentación - Efeuto.

3. Calque Desaniciar.