Combinaciones de tecles de LibreOffice Impress

De siguío numbérase una llista de les combinaciones de tecles de LibreOffice Impress.

Amás van ser válides lescombinaciones de tecles xenerales de LibreOffice.

Iconu de nota

Dalgunes de les tecles d'accesu directu puen tar asignaes al sistema del ordenador. Les tecles asignaes al sistema del ordenador nun tán disponibles pa LibreOffice. Intente asignar distintes tecles pa LibreOffice, en Ferramientes - Personalizar - Tecláu, o pal sistema del ordenador.

Tecles de función pa LibreOffice Impress

Tecles d'atayu

Efeutu

F2

Editar testu.

F3

Enter Group.

+ F3

Exit Group.

Shift+F3

Doblar

F4

Posición y tamañu

(F5)

Ver presentación.

+ Mayús + F5

Navegador

F7

Revisión ortográfica

+ F7

Diccionariu de sinónimos

(F8)

Editar puntos.

+ Mayús + F8

Axustar testu al marcu.

Styles

Combinaciones de tecles en presentaciones

Tecles d'atayu

Efeutu

Esc

Finar presentación.

Barra espaciadora o flecha a la derecha o flecha embaxo o Av Pagina o Intro o Enter o N

Reproducir efeutu siguiente (si haber y si non, pasar a diapositiva siguiente).

+flecha embaxo

Dir a la diapositiva siguiente ensin efeutos de reproducción.

[númberu] + Intro

Escriba un númberu de diapositiva y calque Intro pa dir a dicha diapositiva.

flecha derecha o flecha escontra riba o flecha escontra baxo o borráu o P

Reproducir efeutu anterior otra vegada. Si nun esiste un efeutu anterior nesta diapositiva, amosar diapositiva anterior.

+AvPag

Dir a la diapositiva anterior ensin efeutos de reproducción.

Entamu

Saltar a la primer diapositiva de la presentación.

Fin

Saltar a la última diapositiva de la presentación en pantalla.

+ Re Pág

Dir a la diapositiva anterior.

+ Av Pág

Dir a la diapositiva siguiente

B o .

Amosar pantalla en negru hasta que se calque una tecla o se mueva la rueda del mur.

W o ,

Amosar pantalla en blancu hasta que se calque una tecla o se mueva la rueda del mur.

Combinaciones de tecles na vista normal

Tecles d'atayu

Efeutu

Tecla más (+)

Averar.

Tecla menos (-)

Amenorgar escala.

Tecla Multiplicáu por (×) (tecláu numbéricu)

Axustar páxina a la ventana.

Tecla Estremar(÷) (tecláu numbéricu)

Aumentar la escala na seleición actual.

Mayús + + G

Arrexuntar oxetos escoyíos.

Mayús + + A

Dixebrar grupu escoyíu.

+ clic

Entrar nun grupu pa poder editar los oxetos individual que lu componen. Calque fuera del grupu pa volver a el mou normal.

Mayús++ K

Combinación

Mayús++ K

Estremar l'oxetu escoyíu. Esta combinación namái funciona nun oxetu que fuera creáu cola combinación de dos o más.

+ tecla más (+)

Traer al frente.

Mayús++ tecla más

Traer alantre.

+ tecla menos

Unviar tras.

Mayús++ tecla menos

Unviar al fondu.

Tecles d'atayu pa editar testu

Tecles d'atayu

Efeutu

+signu menos (-)

Soft hyphens; hyphenation set by you.

+ Mayús + signu menos (-)

Non-breaking hyphen (is not used for hyphenation)

+Mayús+Espaciu

Espaciu protexíu. Los espacios protexíos nun s'interrumpen al final de la llinia y nun s'espanden nel testu xustificáu.

Mayús+Entrar

Saltu de llinia ensin cambéu de párrafu

Flecha esquierda

Mover el curso a la esquierda

May+Flecha esquierda

Mover el cursor con seleición a la esquierda

+Flecha esquierda

Dir al entamu de la pallabra

+Mayús+Flecha esquierda

Seleicionar pallabra por pallabra hacia la esquierda

Flecha derecha

Mover el cursor a la derecha

Mayús+Flecha derecha

Mover el cursor con seleición a la derecha

+Flecha derecha

Dir al entamu de la pallabra siguiente

+Mayús+Flecha derecha

Seleicionar pallabra por pallabra hacia la derecha

Flecha arriba

Mover el cursor un llinia arriba

May+Flecha arriba

Seleición de llinies en direición ascendente

+Flecha arriba

Mover el cursor al entamu del párrafu anterior.

+Mayús+Flecha arriba

Seleccione hasta l'entamu del párrafu. La siguiente pulsación de tecla amplía la seleición al entamu del párrafu anterior.

Flecha abaxo

Mover el cursor una llinia abaxo

Mayús+Flecha abaxo

Seleición de llinies en direición descendente

+Flecha abaxo

Mover el cursor al final del párrafu. La siguiente pulsación mueve'l cursor al final del siguiente párrafu.

Mayús+Flecha abaxo

Seleccione hasta'l final del párrafu. La siguiente pulsación de tecla amplía la seleición al final del párrafu siguiente.

Dir al aniciu de la llinia

Dir y seleicionar l'aniciu d'una llinia

Dir al final de la llinia

Dir y seleicionar hasta'l final de la llinia

Dir al entamu del bloque de testu de la diapositiva

Dir y seleicionar testu al iniciu del bloque de testu na diapositiva

Dir al final del bloque de testu de la diapositiva

Dir y seleicionar testu al final del documentu

Desanicia'l testu hasta'l final de la pallabra

+Retrocesu

Desanicia'l testu hasta l'entamu de la pallabra

Nuna llista: desanicia un párrafu delantre del actual.

+Mayús+Del

Desanicial'l testu hasta'l final de la fras

+Mayús+Retrocesu

Desanicia'l testu hasta l'entamu de la fras

Tecles d'accesu directu de LibreOffice Impress

Tecles d'atayu

Efeutu

Tecla de flecha

Mueve l'oxetu escoyíu o la vista de la páxina na direición de la flecha.

+ tecla de flecha

Muévase na vista de páxina.

Mayús + abasnar

Acuta horizontal o verticalmente'l movimientu del oxetu escoyíu.

+ abasnar (cola opción Copiar al mover habilitada)

Caltenga calcada la tecla y arrastre un oxetu pa crear una copia d'él.

tecla

Caltenga calcada la tecla pa dibuxar o camudar el tamañu d'oxetos cuando s'abasnar dende'l centru pa escontra fora.

tecla + clic

Escoyer l'oxetu asitiáu detrás del oxetu anguaño escoyíu.

+ Shift+clic

Escoyer l'oxetu asitiáu delantre del oxetu anguaño escoyíu.

Mayús+calcar

Escoyer elementos axacentes o un fragmentu de testu. Faiga clic de primeres d'una seleición, muévase hasta'l final d'ésta, y faiga clic col mur mientres caltién calcada la tecla Mayús.

Mayús+abasnar (al camudar tamañu)

Caltenga calcada la tecla Mayús al abasnar pa camudar el tamañu d'un oxetu calteniendo les sos proporciones.

Tecla Tabulación

Escoyer los oxetos nel orde nel que se crearon.

Mayús+Tab

Escoyer oxetos nel orde inversu al de la so creación.

Esc

Salir del mou actual.

Entrar

Activar un oxetu comodín nuna nueva presentación (namái si ta escoyíu'l marcu).

+ Intro

Mover al siguiente oxetu de testu de la diapositiva.

Si nun hai nengún oxetu de testu y calca Control+Intro va inxertase una nueva diapositiva col mesmu estilu que l'actual.

PageUp

Camudar a la diapositiva anterior. Ensin función na primer diapositiva.

PageDown

Camude a la diapositiva anterior. Ensin función na última diapositiva.

Salear col tecláu nel clasificador de diapositives

Tecles d'atayu

Efeutu

Aniciu/Fin

Asitia'l focu na primera/última diapositiva.

Tecles de flecha izquierda/drecha o Re Páx/Av Páx

Asitia'l focu na siguiente/anterior diapositiva.

Entrar

Cambiar al Mou normal cola diapositiva activa.

Usar tecles d'accesu directu de LibreOffice Impress

Tecles d'accesu directu (Accesibilidá de LibreOffice)