Imprentar

Especifica parámetros d'impresión dientro d'un testu o documentu HTML.

P'aportar a esti comandu...

Choose - LibreOffice Writer/ LibreOffice Writer/Web - Print.

Iconu de nota

La configuraci√≥n d'impresi√≥n definida nesta lling√ľeta aplicar a tolos trabayos d'impresi√≥n subsecuentes, hasta que camude nuevamente la configuraci√≥n. Si deseya camudar la configuraci√≥n solo pal documentu actual, use'l di√°logu Ficheru - Imprentar.

Conteníu

Especifica qué elementos del conteníu del documentu tienen d'imprimise.

Imaxes y oxetos

Indica si tienen d'imprimise los gráficos que contién el documentu de testu.

Controles de formulariu

Indica si tienen d'imprimise los campos de control de formulariu del documentu de testu.

P√°xina de fondu

Especifica si tienen d'incluyise o non el colores y oxetos inxertaos no fondero de la p√°xina (Formatu - P√°xina - Fondu) nel documentu impresu.

Imprentar en negru

Especifica si'l testu tien d'imprimise siempres en negru.

Testu ocultu

Active esta opción pa imprentar el testu ocultu. El testu ocultu que s'imprime ye'l que foi formateáu como ocultu por aciu Formatu - Caráuter - Efeutos de Fonte Ocultu, y los campos de testu Testu ocultu y Párrafos ocultos.

Marcu de testu

Active esta opción pa imprentar los marcos de testu. Desactive la opción pa dexar los marcos de testu en blancu na copia impresa. Los Marcos de testu son campos.

P√°xines

Define l'orde d'impresión de los documentos de LibreOffice Writer con delles páxines.

P√°xines esquierdes (non disponible pa documentu HTML)

Especifica si tienen d'imprimise toles páxines esquierdes (numberación par) del documentu.

P√°xines dereches (non disponible pa documentu HTML)

Especifica si tienen d'imprimise toles páxines dereches (numberación impar) del documentu.

Prospeutu

Escueya la opción Folletu pa imprentar el documentu en formatu de folletu. El formatu de folletu de LibreOffice Writer ye'l siguiente:

Si imprime un documentu en forma vertical nuna páxina apaisada, los llaos opuestos d'un folletu van imprimise unu xuntu al otru. Si la imprentadora pue imprentar a doble cara, pue crease un folletu completu a partir del documentu ensin tener qu'ordenar les páxines dempués. Si la imprentadora nun pue imprentar a doble cara, pue consiguise'l mesmu efeutu imprentando en primer llugar les páxines fronteres cola opción "Páxines fronteres / páxines dereches / páxines impares" marcada y, de siguío, volviendo inxertar la pila de papel na imprentadora ya imprentando les páxines traseres cola opción "Páxines traseres / páxines esquierdes / páxines pares" marcada.

Derecha a esquierda

Compruebe pa imprentar les p√°xines del folletu nel orde correctu pa una secuencia de comandos de derecha a esquierda.

Comentarios

Especifica si tienen d'imprimise, o non, los comentarios de los documentos.

Otros

Imprentar autom√°ticamente p√°xines en blancu inxertaes

Si ta activ√°u, impr√≠mense autom√°ticamente les p√°xines en blancu que s'inxertaren. Ye la opci√≥n m√°s recomendable pa imprentar a doble cara. Exemplu: L'estilu de p√°rrafu de los cap√≠tulos d'un llibru siempres se define de forma qu'empiece en p√°xina impar. El cap√≠tulu anterior concl√ļi en p√°xina impar. LibreOffice inxerta una p√°xina en blancu con n√ļmberu de p√°xina par. Esta opci√≥n encargar d'establecer si impr√≠mese o non dicha p√°xina par.

De la configuración de la imprentadora

N'imprentadores de delles bandexes, la opci√≥n "Bandexa seg√ļn configuraci√≥n d'imprentadora " especifica que la bandexa utilizada ye la indicada na configuraci√≥n xeneral del sistema de la imprentadora.

Fax

Si tien instal√°u un programa d'unviada de fax y deseya unviar directamente un documentu, escueya'l dispositivu de fax desey√°u.