Barra Diseñu de consulta

Al crear o editar una consulta SQL, utilice los iconos de la barra Diseñu de consultes pa controlar la visualización de datos.

Según tenga fecho la consulta o vista na llingüeta Diseñu o en SQL van amosase los símbolos siguientes:

Executar

Executa la consulta SQL y amuesa la so resultancia. La función Executar nun guarda la consulta.

Iconu

Executar

Desaniciar consulta

Desanicia la consulta y quita toles tables de la ventana de diseñu.

Iconu

Desaniciar la consulta

Activar/desactivar vista diseñu

Amuesa la vista de Diseñu o SQL de la consulta.

Iconu

Activar o desactivar la vista Diseñu

Amestar tables

Especifica les tables que se deben inxertar na ventana de diseñu. Nel diálogu Amestar tables, escueya les tables necesaries pa llevar a cabu la xera actual.

Iconu

Amestar tabla...

Funciones

Amuesa la filera "Función" na parte inferior de la vista Diseñu, na ventana Diseñu de consulta.

Iconu

Funciones

Nome de la tabla

Amuesa la filera "Tabla" na parte inferior de la ventana Diseñu de consulta.

Iconu

Nome de la tabla

Alies

Amuesa la filera "Alies" na parte inferior de la ventana Diseñu de consulta.

Iconu

Alies

Valores unívocos

Amplía col parámetru DISTINCT la espresión Select creada de la Consulta SQL de la columna actual. La resultancia ye que los valores idénticos qu'apaecen delles vegaes amuésense una única vegada.

Iconu

Valores distintos

El siguiente iconu ta na llingüeta de páxina SQL:

Executar directamente comandu SQL

En mou SQL nativu puen escribise comandos SQL que LibreOffice nun interpreta, sinón que se pasen directamente al orixe de datos. Si nun amuesa estos cambeos na vista de diseñu, nun va poder volver a esta vista.

Iconu

Executar directamente comandu SQL