Usar Microsoft Office y LibreOffice

LibreOffice pue abrir y guardar documentos nos formatos de ficheru de Microsoft Office, incluíos los formatos Open XML de Microsoft Office.

Abrir un ficheru de Microsoft Office

1. Escueya Ficheru - Abrir. Escueya un ficheru de Microsoft Office nel diálogu d'apertura de ficheros de LibreOffice.

El ficheru MS Office...

...va abrir nel módulu LibreOffice

Microsoft Word, *.doc, *.docx

LibreOffice Writer

Microsoft Excel, *.xls, *.xlsx

LibreOffice Calc

Microsoft PowerPoint, *.ppt, *.pps, *.pptx

LibreOffice Impress

Guardar como ficheru de Microsoft Office

1. Escueya Ficheru - Guardar como.

2. Nel cuadru Tipu de ficheru, escueya un formatu de ficheru de Microsoft Office.

Guardar documentos en formatos de Microsoft Office de forma predeterminada

1. Choose - Load/Save - General.

2. Nel área Formatu predetermináu de ficheru y opciones ODF, escueya en primer llugar un tipu de documentu, de siguío escueya'l tipu de ficheru que se va usar al guardar.

D'equí p'arriba, si guarda un documentu, la opción Tipu de ficheru va configurar según les sos preferencies. De xacíu entá pue escoyer otru tipu de ficheru nel diálogu Guardar ficheru.

Convertir munchos ficheros de Microsoft Office al formatu OpenDocument

El Asistente pa convertidor de documentos copia y convierte tolos ficheros de Microsoft Office d'una carpeta en documentos de LibreOffice col formatu de ficheru OpenDocument. Pue especificar la carpeta que se debe lleer y la carpeta onde se deben guardar los ficheros convertíos.

1. Escueya Ficheru - Asistentes - Convertidor de documentos pa empecipiar l'asistente.

Macros en Microsoft Office y LibreOffice

Con contaes esceiciones, Microsoft Office y LibreOffice nun puen executar el mesmu códigu de macro. Microsoft Office usa códigu VBA (Visual Basic for Applications), y LibreOffice usa códigu Basic basáu nel API (Application Program Interface) del entornu de LibreOffice. Anque'l llinguaxe de programación seya'l mesmu, los oxetos y métodos son distintos.

Iconu de nota

The most recent versions of LibreOffice can run some Excel Visual Basic scripts if you enable this feature at - Load/Save - VBA Properties.

Si usa macros nuna de les aplicaciones y deseya usar la mesma funcionalidad na otra aplicación tien d'editar les macros. LibreOffice pue cargar les macros incluyíes nos ficheros Microsoft Office; el códigu de la macro pue vese y editar nel editor Basic IDE de LibreOffice.

Pue optar por caltener o desaniciar les macros VBA.

Abra un documentu de Microsoft Office que contenga'l códigu macro VBA. Camude solamente'l conteníu habitual (testu, caxelles, imaxes) pero non les macros. Guarde'l documentu como ficheru de Microsoft Office. Abra el ficheru con Microsoft Office y les macros VBA van executase como antes.

Pue desaniciar les macros VBA del ficheru Microsoft Office al cargar o guardar.

1. Choose - Load/Save - VBA Properties to set the VBA macro handling of LibreOffice.

Alrodiu de Convertir documentos de Microsoft Office

Abrir documentos

Abrir documentos guardaos con otros formatos

Guardar documentos con otros formatos