Recording a Macro

LibreOffice can record commands executed with the keyboard and mouse in Writer and Calc

1. Abra'l documentu pal que deseye grabar una macro.

2. Escueya Ferramientes - Macros - Grabar macro.

Iconu de nota

Si falta l'elementu del menú Ferramientes - Macros - Grabar macro, compruebe que la función de grabación de macro ta activada en - LibreOffice - Avanzaes.

Pue ver el pequeñu diálogu Grabar macro con un solu botón, Finar grabación.

3. Efeutúe les acciones que deseye grabar nel documentu.

Calque la tecla Esc pa deseleicionar un oxetu, una y bones el grabador de la macro nun graba esta aición por aciu d'una pulsación del mur.

4. Calque Finar grabación.

Apaez el diálogu Macro onde pue guardar y executar la macro.

Si deseya encaboxar la grabación ensin guardar una macro, calque'l botón Zarrar del diálogu Grabar macro.

5. Si deseya guardar la macro escueya primero l'oxetu onde deseye guardar la macro nel cuadru de llista Guardar la macro en.

6. Si deseya que la macro guardar nuna nueva biblioteca o módulu calque'l botón Biblioteca nueva o Módulu nuevu y escriba un nome pa la biblioteca o'l módulu.

7. Asigne un nome a la macro nueva nel cuadru de testu Nome de la macro. Como nome nun utilice pallabres clave de Basic.

8. Calque en Guardar.

Llimitaciones del grabador de macros

Los siguientes acciones non tán grabáu: