Dibuxar una llinia nun testu

Puen incorporase al testu llinies con ángulos, anchu, color y otros atributos personalizaos.

Pa definir los atributos y la direición de la llinia utilice l'oxetu de dibuxu Llinia de la siguiente forma:

Símbolu

Símbolu

1.

Na barra d'herramienta estándar, faiga clic nel iconu Amosar funciones de dibuxu p'abrir la barra de ferramientes Dibuxu y, de siguío, faiga clic nel iconu Llinia. La forma del punteru del mur convertir nuna cruz con una llinia al llau.

2.

Calque nel puntu del documentu nel que tien d'asitiase'l principiu de la llinia. Caltenga calcáu'l botón del mur y arrastre hasta'l puntu nel que deseye finar la llinia. Si caltién tamién calcada la tecla Mayús, namái va poder dibuxar llinies horizontales, verticales y diagonales.

Símbolu

3.

Suelte'l botón del mur cuando la llinia algame la direición y llargor deseyaes. De siguío, va poder dibuxar más llinies. Zarru esta función calcando la tecla Esc o faciendo clic nel iconu Seleición de la barra Dibuxu.

4.

En faciendo clic nel iconu Seleición, pue escoyer toles llinies al empar faciendo clic en cada llinia cola tecla Mayús calcada. Por aciu esta seleición múltiple pue asignar un color, anchu o otru atributu a toes elles.

1. Create a horizontal line by applying the preset Paragraph Style Horizontal Line. Click into an empty paragraph, and double-click the Horizontal Line Style in the Styles window. If the entry for horizontal lines is not visible in the list of Paragraph Styles, select "All Styles" in the lower listbox.

2. Pa dibuxar una llinia enriba, al pie de él o debaxo d'un parrafo escritu en Writer, escueya Formatu - Párrafu -Cantos.

Llinies automátiques dientro de Writer

1. Si empieza una llinia escribiendo dellos guiones o caráuteres de sorrayáu siguíos, y calca la tecla Entrar, esaníciense los caráuteres y nel párrafu anterior apaez una llinia como borde inferior.

Pa crear una llinia cenciella, escriba trés o más guiones (-), o guiones baxos ( _ ), y calque Intro. Pa crear una doble llinia, escriba trés o más signos d'igual (=), asteriscu (*), tilde (), o almadina (#), y calque Intro.

2. Pa quitar un borde que se dibuxara automáticamente, escueya Formatu - Párrafu - Borde y escueya Ensin bordes.

3. Pa desfacer una sustitución automática de borde, escueya Editar - Desfacer.

4. Pa evacuar los bordes automáticos, escueya Ferramientes - Autocorreición - Opciones y deseleicione Aplicar borde.

Iconu d'alvertencia

Les llinies y otros oxetos de dibuxu inxertaos nel testu nun tán definíos en HTML polo que nun s'esporten directamente al formatu HTML. En cuenta de eso, espórtense como imaxes.

Iconu de conseyu

Cuando entres l'anchu d'una linea, vas poder amestar una unidá de midida. Una llinia de con zero espresor provocara una llinia bien delgada con un maximo d'un pixel.

Formatu - Párrafu - Borde

Aplicar estilos de llinia utilizando la barra de ferramientes