Escoyer l'idioma del documentu

L'idioma escoyíu pal documentu determina'l diccionariu emplegáu nes funciones de revisión ortográfica, diccionariu de sinónimos y separtamientu silábicu, los allindiadores de decimales y miles y el formatu de moneda predetermináu.

Escoyer idioma pa tol documentu

1. Choose . Go to Language Settings - Languages.

2. En Idiomes predeterminaos pa los documentos, escueya l'idioma pa tolos documentos que se creen. Si marca Namái pal documentu actual, la opción namái se va aplicar al documentu actual. Zarru'l diálogu faciendo clic en Aceutar.

Escoyer idioma pa un estilu de párrafu

1. Coloque'l cursor nel párrafu que'l so estilu deseye editar.

2. Active'l menú contestual y escueya el comandu Editar estilu de párrafu. Va Ver apaecer el diálogu Estilu de párrafu.

3. Vaya a la ficha Fonte.

4. Escueya el Idioma y faiga clic en Aceutar.

Tolos párrafos que'l so formatu seya'l del estilu de párrafu actual van tener l'idioma escoyíu.

Asignar directamente idioma al testu escoyíu.

1. Escueya'l testu al que deseye asigna-y un idioma.

2. Active'l comandu Formatu - Caráuter. Va Ver el diálogu Caráuteres.

3. Vaya a la ficha Fonte.

4. Escueya el Idioma y faiga clic en Aceutar.

En LibreOffice Calc seleicione Formatu - Caxella y faiga lo que s'indica.

Escueya l'idioma pal estilu de caráuteres

1. Open the Styles window and click on the Character Styles icon.

2. Faiga clic nel nome del estilu del caráuter al que deseye aplicar un idioma distintu.

3. Then open the context menu in the Styles window and select Modify. This opens the Character Style dialog.

4. Vaya a la ficha Fonte.

5. Escueya el Idioma y faiga clic en Aceutar.

Agora pue aplicar l'estilu de caráuter al testu escoyíu.

Amestando mas idiomes.

1. Los diccionarios suminístrense ya instalen como estensiones. Escueya Ferramientes - Idioma - Más diccionarios en llinia p'abrir la páxina de diccionarios nel so navegador Web predetermináu.

2. Escueya un diccionariu na llista de descripciones. Faiga clic na testera de la descripción d'un diccionariu que deseye llograr.

3. Na páxina siguiente, faiga clic nel símbolu Consíguilo pa descargar la estensión de diccionariu. Tenga en cuenta'l nome de carpeta nel que'l navegador descarga el ficheru. Descargue los diccionarios adicionales que deseye.

4. En LibreOffice, escueya Ferramientes - Alministrador d'estensiones y faiga clic n'Amestar pa instalar les estensiones descargaes.

5. Dempués d'instalar les estensiones, tien de zarrar LibreOffice (incluyíu l'Entamu rápidu) y reiniciar.

Configurando l'idioma de la interfaz gráfica

Una instalación estándar del software LibreOffice ufiertará-y una interfaz d'usuariu (UI) nel idioma escoyíu.

La mayoría de los usuarios descarguen la versión del Inglés americanu, que-yos da los comandos del menú y les ayudes de l'aplicación n'Inglés. Si quier otru idioma pa los menúes (y pa l'ayuda, si esta disponible nesi idioma), camude l'idioma del UI como sigue.

1. Choose - Language Settings - Languages.

2. Escueye otru idioma de UI na caxa de llista "interfaz del usuariu".

3. Clique e Aceutar y reanicie LibreOffice.

4. Si la llista nun tien l'idioma que quies, ve a "Amestar mas idiomes a la interfaz".

Amestar mas idiomes a la interfaz

- Configuración d'idioma - Idiomes

Formatu - Caráuter - Fonte