Tecles d'accesu directu (Accesibilidá de LibreOffice)

Pue controlar LibreOffice ensin usar un mur, solamente col tecláu.

En cada páxina principal d'ayuda del módulu, (por exemplu la páxina principal d'ayuda de LibreOffice Writer o LibreOffice Calc) hai un enllaz p'aportar a l'ayuda sobre les combinaciones de tecles d'esi módulu.

Amás, na pallabra clave "Accesibilidá" pue atopar instrucciones detallaes sobre cómo controlar el módulu escoyíu ensin el mur.

Iconu de nota

Dalgunes de les tecles d'accesu directu puen tar asignaes al sistema del ordenador. Les tecles asignaes al sistema del ordenador nun tán disponibles pa LibreOffice. Intente asignar distintes tecles pa LibreOffice, en Ferramientes - Personalizar - Tecláu, o pal sistema del ordenador.

Trabayar cola interfaz del usuariu de LibreOffice ensin mur

Activar la barra del menú, les barres de ferramientes, les ventanes y el documentu

Si calca repetidamente F6 se conmuta el focu y asítiase nos oxetos siguientes:

Prima Mayús+F6 pa movese ente los oxetos nel sentíu contrariu.

Primir +F6 pa camudar al documentu.

Calque F10 pa conmutar a la barra de menú y viceversa.

La tecla Esc zarra un submenú, una barra de ferramientes o la ventana llibre.

Llamar a una orde de menú

Primir o F6 o F10 pa escoyer el primer menú (el menú Ficheru.) Cola tecla de cursor derecha, el siguiente menú a la derecha escuéyese; cola tecla de cursor esquierda, el menú anterior.

La flecha embaxo abre un menú escoyíu. Les fleches embaxo y enriba mueven la seleición poles ordes del menú. Cola flecha derecha pue abrir submenús.

Calque Intro pa executar la orde del menú escoyíu.

Executar la orde d'un símbolu

Calque F6 repetidamente hasta que'l primer símbolu de la barra de ferramientes escuéyase. Use les fleches esquierda y derecha pa escoyer un símbolu nuna barra de ferramientes horizontal. De la mesma, use les fleches enriba y embaxo pa escoyer un símbolu nuna barra de ferramientes vertical. La tecla Empecipio escueye'l primer símbolu d'una barra de ferramientes y la tecla Fin, la postrera.

Primir Enter pa executar l'iconu escoyíu. Si l'iconu escoyíu de normal solicita una aición consecutiva del mur, como inxertar un rectángulu, entós primir la tecla Enter nun ye abonda: nestos casos primir +Enter.

Si una barra de ferramientes ye mayor de lo que pue vese na pantalla, amuésase un símbolu nel borde inferior o derechu. Escueya la barra de ferramientes y calque RePág o AvPág p'amosar los símbolos restantes.

Conseyos especiales pa les barres de ferramientes

Calque la flecha embaxo o derecha p'abrir la barra de ferramientes escoyida. Esto equival a faer clic con mur. Use la flecha derecha y la flecha esquierda na barra de ferramientes. Les tecles Empecipio y Fin escueyen los iconos primeru y postreru de la barra de ferramientes, respectivamente.

Zarru la barra de ferramientes calcando Esc. Nun ye posible mover la barra de ferramientes ensin un mur.

Seleición nun cuadru combináu

Cuadru combináu

Escueya'l cuadru combináu. Calque Intro.

Use'l botón de flecha embaxo o AvPág pa movese escontra baxo poles entraes del cuadru combináu o'l botón de flecha enriba o RePág pa movese escontra riba. La tecla Empecipio lleva a la primer entrada y la tecla Fin, a la postrera.

Calque Intro pa executar la entrada escoyida.

Seleición nes tables

En delles ventanes, diálogos y nel campu de control de les tables, hai tables pa escoyer datos, por exemplu na parte derecha de la Visualización de fonte de datos. Les tecles siguientes usar pa faer seleiciones nestes tables:

Tamañu y posición de les ventanes y de los diálogos

1. Primero primir +barra espaciadora.

Ábrese un menú del sistema con ordes de menú como Mover, Modificar tamañu y Zarrar.

2. Escueya una orde (flecha embaxo y de siguío Intro).

3. Agora pue usar les tecles de flecha pa mover o camudar el tamañu del diálogu o de la ventana.

4. Calque Intro p'aceutar el cambéu. Calque Esc pa encaboxar los cambeos.

Acoplar y desacoplar ventanes y barres de ferramientes

1. Calque F6 hasta escoyer la barra de ferramientes o la ventana.

2. Primir +Shift+F10.

Escoyer oxetos

Prima Mayús+F4 pa escoyer el primer oxetu del documentu actual. Cuando un oxetu ta escoyíu, prima Tab pa escoyer el siguiente oxetu, o Esc pa volver al testu.

Editar oxetos

Un oxetu OLE escoyíu pue activase cola tecla Intro.

Editar la posición y el tamañu de los oxetos

Editar l'ancla de los oxetos

Pue mover l'ancla d'un oxetu coles tecles de flecha. En primer llugar ente nel mou d'edición d'agarraderes y escueya l'ancla. Según el tipu d'ancla pue movela en delles direiciones.

1. Escueya l'oxetu.

2. Ingresar a el mou d'edición de manilles con +Tab.

3. L'agarradera cimera esquierda empieza a ceguñar. Prima +Tab delles vegaes, hasta que nenguna agarradera ceguñe. Esto indica qu'agora ta activada l'ancla del oxetu.

4. Use les tecles de flecha pa mover l'ancla. L'oxetu sigue l'ancla de forma correcta.

Pue camudar l'ancla del oxetu escoyíu, por exemplu nel menú contestual del oxetu.

Controlar les llinies divisories

Los documentos de LibreOffice Calc, LibreOffice Draw y LibreOffice Impress puen estremase horizontal y verticalmente en dos vistes separaes. Cada vista pue amosar otres partes del documentu. Por aciu el mur pue abasnar una llinia divisoria dende la barra de desplazamientu al documentu.

Controlar la vista de fonte de datos

+ Shift + F4 opens and closes the data source view.

F6: conmuta ente'l documentu y les barres de ferramientes.

+ (tecla más): amplía la entrada escoyida nel esplorador de la fonte de datos.

- (tecla menos): amenorga la entrada escoyida nel esplorador de la fonte de datos.

+Shift+Y: camuda ente l'esplorador de fonte de datos y tabla.

Combinaciones de tecles na ventana Diseñu de la consulta

F6: combina ente la barra d'oxetos, la vista de tabla y l'área de seleición.

+Tecla de cursor enriba o +Tecla de cursor embaxo: mueve'l borde ente la vista de tabla y l'área escoyida enriba o embaxo.

Tecles de la Vista de tabla (área cimera del diseñu de la consulta) y na ventana Rellaciones

+Tecles de cursor: mueve la tabla escoyida na direición de la flecha.

+Shift+Tecles de cursor: camuda'l tamañu de la tabla escoyida na vista de tabla.

Supr: desanicia la tabla o conexón escoyíes de la vista de tabla.

Tabulador: conmuta ente les tables y les conexones na vista de tabla.

Intro: si escueye una conexón la tecla Intro abre'l diálogu Propiedaes de la conexón.

Intro: si escueye una tabla la tecla Intro introduz el primer campu de datos del cuadru de llista nel área de la seleición.

Tecles del área de la seleición (área inferior del diseñu de la consulta)

+Tecla de cursor esquierda o derecha: mueve la columna escoyida a la izquierda o a la derecha.

Tecles de la ventana Diseñu de tabla

F6: alterna ente la barra de ferramientes, la vista de columna y l'área de propiedaes.

Controlar l'Editor de ImageMap

Controlar l'Ayuda

Calque Mayús+F1 p'amosar la Ayuda activa de la orde, iconu o control escoyíos.

Salear poles páxines principales de l'ayuda

Controlar el diálogu Importar testu (importar ficheru CSV)

Regla

Previsualización

Controlar el diálogu Inxertar - Caráuter especial

Combinaciones de tecles xenerales en LibreOffice

Accesibilidá en LibreOffice