Usar el Navegador de filtros

Pa coneutar delles condiciones de filtros con O booleanos, faiga clic nel iconu Navegación de filtros de la barra de filtros. Ábrese la ventana Navegador de filtros.

Les condiciones de filtru establecíes apaecen nel Navegador de filtros. Namás establecer el filtru amosaráse una entrada de filtru en blancu na parte inferior del Navegador de filtros . Pa escoyer felicidá entrada calque na pallabra "O". Una vegada escoyida la entrada de filtru en blancu, pue especificar les condiciones de filtru adicionales nel formulariu. Diches condiciones tán enllazaes por aciu d'un O booleano coles condiciones definíes con anterioridá.

El menú contestual pue llamase pa cada entrada nel Navegador de filtros. Pue editar directamente como testu les condiciones de los filtros nesta área. Si deseya comprobar si un campu tien o non conteníu, pue escoyer les condiciones de filtru "baleru" (SQL:"Ye nulu") o "non baleru" (SQL: "Nun ye nulu"). Tamién ye posible desaniciar la entrada usando'l menú contestual.

Puen movese les condiciones de filtru nel Navegador de Filtru por aciu abasnar y soltar, o l'usu de les tecles +Alt+Tecla de cursor enriba o +Alt+Tecla de cursor embaxo. Pa copiar les condiciones de filtru, abásnense y depués prímese la tecla .

Mientres el diseñu del formulariu, pue activase la propiedá "Propuesta de filtru" de tolos campos de testu de la llingüeta Datos del diálogu Propiedaes correspondiente. Nes socesives busques en mou filtru pue escoyese tola información contenida nestos campos. El conteníu del campu pue escoyese por aciu la función Completar pallabres. Sicasí, tenga en cuenta que dicha función precisa más espaciu de memoria y tiempu d'accesu, especialmente si usar en bases de datos de gran tamañu, polo que tien d'utilizase con moderación.

Guetar en tables y formularios