Executar comandos SQL

Por aciu ordes SQL pue controlase directamente la base de datos, según crear y editar tables y consultes.

Iconu de nota

Non tolos tipos de base de datos sofiten les instrucciones SQL. Infórmese, dáu'l casu, sobre los comandos SQL sofitaos pol so sistema de base de datos.

Pa executar directamente una instrucción SQL

1. Escueya Ficheru - Abrir p'abrir un ficheru de base de datos.

2. Escueya Ferramientes - SQL.

3. Faiga clic nel símbolu Crear consulta en vista SQL Símbolu o

Escueya una consulta na llista y faiga clic nel símbolu EditarSímbolu.

4. Na ventana Consulta, escueya Ver - Activar o desactivar la vista Diseñu. Edite'l comandu SQL.

5. Faiga clic nel símbolu Executar Símbolu. La resultancia de la consulta amosar na ventana cimera.

6. Faiga clic nel símbolu Guardar o Guardar comoSímbolu pa guardar la consulta.