Importación y esportación de datos en formatu de testu

Si quies intercambiar datos con una base de datos que nun tien una lliga ODBC y nun dexa importar o esportar ficheros dBase, el to pues usar un formatu de testu de mancomún.

Importación de datos a LibreOffice

Pa intercambiar datos con un formatu de testu, utilice'l filtru d'importación y esportación de LibreOffice Calc:

1. Esporte los datos que deseye dende la base de datos fonte con formatu de testu. El formatu de testu CSV encamiéntase. Esti formatu dixebra los campos de datos usando separadores como puntos y coma o comes, y dixebra rexistros inxertando saltos de llinia.

2. Escueya Ficheru - Abrir y faiga clic nel ficheru que deseye importar.

3. Nel cuadru combináu Tipu de ficheru, escueya "Testu CSV". Faiga clic en Abrir.

4. Ábrese'l diálogu TImportar testu. Decida qué datos deseya incluyir del documentu de testu.

Cuando los datos yá s'atopen nuna fueya de cálculu de LibreOffice Calc, pue editar a la so conveniencia. Guarde los datos como orixe de datos de LibreOffice:

Esportación al formatu de testu csv

La fueya actual de LibreOffice pue esportase a un formatu de testu que va poder ser lleíu por munches otres aplicaciones.

1. Active'l comandu Ficheru - Guardar como.

2. Nel campu Tipu de ficheru escueya'l filtru "Text CSV". Introduza un nome de ficheru y calque en Guardar.

3. Abre'l diálogu Esportación de ficheros de testu, nel que s'escueye'l conxuntu de caráuteres, l'allindiador de campos y el de testu. Faiga clic en Aceutar. Un mensaxe d'alvertencia indica que namái se guardó la fueya activa.

Importar y esportar datos en Base