Asistente pa tables - Establecer clave principal

Especifica un campu na tabla que se va utilizar como clave principal.

Crear una clave principal

Escueya pa crear una clave principal. Amieste una clave principal a cada tabla de base de datos pa identificar cada rexistru de forma esclusiva. En dellos sistemes de bases de datos de LibreOffice, ye obligatoria una clave principal pa editar les tables.

Amestar automáticamente una clave principal

Escueya la opción p'amestar automáticamente una clave principal como campu adicional.

Usar un campu esistente como clave principal

Escueya pa utilizar un campu esistente con valores esclusivos como clave principal.

Nome de campu

Escueya'l nome del campu.

Autovalor

Escueya pa inxertar automáticamente un valor y amontar el valor del campu pa cada rexistru nuevu. La base de datos tien d'almitir la medría automática pa poder utilizar la función Autovalor.

Definir clave principal per dellos campos

Escueya la opción pa crear una clave principal a partir d'una combinación de dellos campos.

Campos disponibles

Escueya un campu y faiga clic en > p'amestalo a la llista de campos de claves principales.

>

Click to move the selected field(s) to the box that the arrow is pointing to.

<

Click to move the selected field(s) to the box that the arrow is pointing to.

Campos de clave principal

Escueya un campu y faiga clic en < pa quitar de la llista de campos de claves principales. La clave principal créase como concatenación de los campos d'esta llista, de riba abaxo.

Asistente pa tables - Crear tabla