Asistente pa consultes

L'Asistente pa consultes ayúdalu a crear una consulta de base de datos. Más tarde pue llamase a la consulta guardada, dende la interfaz gráfica d'usuariu o utilizando'l comandu SQL creáu automáticamente.

Asistente pa consultes - Seleición de campu

Especifica la tabla pa crear la consulta, según los campos que se van incluyir nella.

Asistente pa consultes - Orde de clasificación

Especifica l'orde de clasificación pa los rexistros de datos na consulta.

Asistente pa consultes - Condiciones de busca

Especifica les condiciones de busca pa peñerar la consulta.

Asistente pa consultes - Detalle o resume

Especifica si van amosase tolos rexistros de la consulta, o namái les resultancies de les funciones amestaes.

Esta páxina namái s'amuesa cuando hai campos numbéricos na consulta que dexen utilizar funciones amestaes.

Asistente pa consultes - Arrexuntar

Specifies whether to group the query. The data source must support the SQL statement "Group by clauses" to enable this page of the Wizard.

Asistente pa consultes - Condiciones d'agrupación

Specifies the conditions to group the query. The data source must support the SQL statement "Group by clauses" to enable this page of the Wizard.

Asistente pa consultes - Alíes

Asigna alies a los nomes de campos. Los alies son opcionales, y puen ser nomes más fáciles d'usar que s'amuesen en llugar de los nomes antiguos. Por exemplu, pue utilizase un alies cuando hai campos de distintes tables col mesmu nome.

Asistente pa consultes - Información xeneral

Escriba un nome pa la consulta y especifique si deseya amosala o modificar cuando zarru l'asistente.

Anterior

Repare les opciones del diálogu que s'efeutuaron nel pasu anterior. La configuración actual nun se camudó. Esti botón namái pue activase a partir de la páxina 2 d'equí p'arriba.

Siguiente

Faiga clic nel botón Siguiente, y l'Asistente utiliza la configuración actual del diálogu y avanza al pasu siguiente. Si yá s'atopa nel últimu pasu, el botón convertir en Crear.

Finar

Aplica tolos cambeos y zarra l'asistente.

Encaboxar

Al faer clic en Encaboxar, el diálogu zarrar ensin guardar los cambeos efeutuaos.

Asistente pa consultes - Seleición de campu