Select Database

Crea una base de datos, abre un ficheru de base de datos o se coneuta con una base de datos.

Crear una base de datos

Escueya pa crear una base de datos. Esta opción utiliza'l buscador de base de datos HSQL cola configuración predeterminada. De siguío apaez la páxina final del asistente.

Páxina web esterna sobre HSQL.

Abrir un ficheru de base de datos esistente

Opción p'abrir un ficheru de base de datos nuna llista de ficheros usaos apocayá o un diálogu de seleición de ficheros.

Usáu apocayá

Escueya un ficheru de base de datos p'abrir nuna llista de ficheros que s'utilizaron apocayá. Faiga clic en Parar p'abrir el ficheru y salir del asistente.

Abrir

Abre un diálogu de seleición de ficheros pa escoyer un ficheru de base de datos. Nel diálogu de seleición de ficheros, faiga clic n'Abrir o Aceutar p'abrir el ficheru y salir del asistente.

Coneutar a una base de datos esistente

Escueya pa crear un documentu de base de datos pa una conexón de base de datos esistente.

Tipu de base de datos

Escueya'l tipu de base de datos pa la conexón esistente.

Iconu de nota

Los tipos de base de datos Outlook, Corréu electrónicu y calendariu, llibreta de direiciones de KDE y Mozilla nun requieresn información adicional. Pa los demás tipos de bases de datos, l'asistente inclúi páxines adicionales nes que s'especifica la información necesaria.

La siguiente páxina del asistente ye una de les páxines siguientes:

Guardar y siguir

Especifica si deseya rexistrar la base de datos, abrir pa editala o inxertar una tabla nueva.

Configurar conexón de ficheros de testu

Establecer una conexón de Microsoft Access o de Microsoft Access 2007

+Configurar conexón de LDAP

Configurar conexón de ADO

Configurar conexón de JDBC

Configurar conexón de base de datos de Oracle

Configuración de MySQL

Configuración ODBC

Configurar conexón de Spreadsheet