Relaciones

Esti comandu abre la ventana Diseñu de relaciones, que dexa definir relaciones ente les diverses tables de la base de datos.

Equí pue enllazar les tables de la base de datos actual por aciu los sos campos de datos comunes. Faiga clic nel iconu Rellación nueva pa crear les relaciones, o utilice'l mur p'abasnar y asitiar.

P'aportar a esti comandu...

Na ventana d'un ficheru de base de datos, escueya Ferramientes - Rellaciones

Iconu de nota

Esta función namái ta disponible si utilízase una base de datos relacional.

Si escueye Ferramientes - Rellaciones, en pantalla amuésase una ventana con toles relaciones ente les tables de la base de datos activa. Si nun hai definíes relaciones o si deseya interrelacionar otres tables de la base de datos, faiga clic nel iconu Amestar tables. Ábrese'l diálogu Amestar tables pa poder escoyer les tables pertinentes.

Iconu

Amestar tabla...

Iconu de nota

Si ta abierta la ventana Diseñu de relaciones, nun puen modificar les tables escoyíes, nin siquier en mou de diseñu de tabla. Ye una forma de garantizar que les tables nun se modificar mientres l'establecimientu de relaciones.

Les tables escoyíes presentar nel área cimera de la vista de diseñu. Pa desaniciar de nuevu una ventana d'una tabla utilice'l menú contestual o cola tecla (Supr).

Mover tables y modificar el so tamañu

Les tables y el so tamañu puen definise a voluntá. Pa mover una tabla calcar col mur'l marxe cimeru y llévase a la posición deseyada. P'aumentar o menguar el tamañu de presentación, arrastre'l borde escontra una de les esquines.

Llave primaria y otra llave

Si deseya definir una rellación ente les distintes tables, tendrá d'introducir una llave primaria qu'identifique claramente un campu de datos de la tabla esistente. Pa poder aportar a los datos d'esta tabla dende otres tables pue faese referencia a dicha llave primaria. Tolos campos de datos que faigan referencia a esta llave primaria van identificase como llaves esternes.

Los campos de datos a los que s'asignó una llave primaria identificar na ventana de la tabla col símbolu d'una llave.

Definir relaciones

Les relaciones esistentes amosar na ventana de relaciones por aciu d'una llinia que coneuta la llave primaria y otros campos de llaves. Pue amestar una rellación abasnando un campu d'una tabla y soltándolo sobre'l campu de la otra tabla. Pa suprimir una rellación, escuéyala y calque la tecla Supr.

Otra posibilidá ye calcar nel símbolu Rellación nueva asitiáu na parte cimera de la ventana y definir la rellación ente los dos tables nel diálogu Relaciones.

Iconu

Nueva rellación...

Iconu d'alvertencia

Si utiliza LibreOffice como interfaz d'usuariu d'una base de datos relacional, LibreOffice nun almacena les operaciones de creación y borráu de relaciones nuna memoria entemedia, sinón que los remite directamente a la base de datos esterna.

Si efeutúa una doble pulsación nuna de les llinies de conexón va poder asignar propiedaes específiques a la rellación. Ábrese'l diálogu Relaciones.