Propiedaes d'unión

Si fai doble clic nuna conexón ente dos campos enllazaos nel diseñu de consulta o si escueye Inxertar - Nueva rellación, apaez el diálogu Propiedaes d'unión. Estes propiedaes van utilizar en toles consultes creaes nel futuru.

P'aportar a esti comandu...

Abra'l diseñu de consultes y escueya Inxertar - Nueva rellación, o faiga doble clic nuna llinia de conexón ente dos tables.

Tables utilizaes

Especifica dos tables que xunir.

Campos utilizaos

Especifica dos campos de datos que se van xunir por aciu d'una rellación.

Opciones

Tipu

Especifica'l tipu de enllaz del que s'escoyó. Delles bases de datos suporta un solu subconxuntu de posibles tipos de enllaces.

Interna

Nel casu de la unión interna, la tabla de resultancies contién namái los rexistros nos que'l conteníu de los campos enllazaos seya'l mesmu. En LibreOffice SQL, esti tipu d'unión crear por aciu la clausa WHERE correspondiente.

Esquierda

Na unión esquierda, la tabla de resultancies contién tolos campos de la tabla esquierda y namái los campos de la tabla derecha nos cualos el conteníu de los campos enllazaos ye'l mesmu. En LibreOffice SQL, esti tipu de enllaz correspuende al comandu LEFT OUTER JOIN.

Derecha

Na unión derecha, la tabla de resultancies contién tolos campos de la tabla derecha y namái los campos de la tabla esquierda nos cualos el conteníu de los campos enllazaos ye'l mesmu. En LibreOffice SQL, esti tipu d'unión correspuende al comandu RIGHT OUTER JOIN.

Completa

Nes uniones completes, la tabla de resultancies contién tolos campos de les tables esquierda y derecha. En LibreOffice SQL, esti tipu de enllaz correspuende al comandu FULL OUTER JOIN.

Natural

Inxerta la pallabra clave NATURAL na instrucción SQL que define la rellación. La rellación xune toles columnes que tienen el mesmu nome de columna en dambes tables. La tabla xunida resultante namái contién una columna pa cada par de columnes col mesmu nome.