Consultes

Una "consulta" ye una vista especial d'una tabla. Una consulta pue amosar rexistros o campos pre-escoyíos; tamién pue ordenar los rexistros. Una consulta pue crease a una o multiples tables, si estan enllazaes per un campu de datos común.

P'aportar a esti comandu...

Na ventana d'un ficheru de base de datos, faiga clic nel iconu Consultes

Les consultes sirven pa escoyer rexistros de tables de datos según unos criterios determinaos. Toles consultes creaes pa una base de datos se listan na entrada de base de datos Consultes. Como esta entrada inclúi les consultes de la base de datos, recibe tamién el nome de "Contenedor de consultes".

Impresión de consultes

Pa imprentar una consulta o una tabla:

1. Abra un documentu de testu (o un documentu de tabla, si prefier les funciones d'impresión específiques d'una fueya de cálculu).

2. Abra el ficheru de base de datos y faiga clic nel iconu Tabla si deseya imprentar una tabla, o nel iconu Consulta si deseya imprentar una consulta.

3. Abasnar el nome de la tabla o consulta al documentu de testu o fueya de cálculu abierta. Ábrese'l cuadru de diálogu Inxertar columnes de la base de datos.

4. Decida qué columnes (campos de datos) deseya incluyir. Tamién pue calcar el botón Formateáu automáticu y escoyer un tipu de formatu. Zarru'l diálogu.

La consulta o tabla va inxertar nel documentu.

5. Imprima'l documentu por aciu Ficheru - Imprentar.

Iconu de conseyu

You can also open the data source view (Ctrl+Shift+F4), select the entire database table in the data source view (click on the top left corner of the table), and then drag the selection to a text document or spreadsheet.

Ordenar y peñerar datos

Dexa ordenar y peñerar los datos nuna tabla de consulta.

Diseñar una consulta

Diseñu de consulta dexa crear y editar consultes o vistes.

Barra Diseñu de consulta

Al crear o editar una consulta SQL, utilice los iconos de la barra Diseñu de consultes pa controlar la visualización de datos.

Consultar en delles tables

La resultancia d'una consulta pue contener datos de delles tables, siempres qu'éstes tean enllazaes ente sigo por aciu campos de datos apropiaos.

Formular criterios de consulta

Pue pescudar qué operadores y ordes puen utilizase pa crear les condiciones de función d'una consulta.

Executar funciones

Los datos d'una tabla dexen efeutuar cálculos y guardar la información llograda como resultáu de la consulta.