Exportación HTML Ficha 2

Determina'l tipu de publicación.

Pue especificase si deseyar incluyir marcos, un títulu o amosar les notes de presentación.

P'aportar a esti comandu...

Nel menú Ficheru - Esportar de LibreOffice Draw o de LibreOffice Impress, escueya'l tipu de ficheru HTML, páxina 2 del asistente

Tipu de publicación

Define la configuración básica de la esportación que pretende efeutuase.

Formatu HTML estándar

Crea páxina HTML estándar a partir de páxines esportaes.

HTML estándar con frames

Crea páxina HTML estándar con marcos. La páxina esportada asitiar nel marcu principal y nel marcu de la esquierda amuésase un índiz con hiperenllaces.

Crear portada

Crea una portada pal documentu.

Especifica que tamién s'amuesen les notes.

Automáticu

Crea una presentación HTML predeterminada en forma de presentación de quioscu, en que les diapositives avancen automáticamente tres un períodu de tiempu especificáu.

Como indicáu nel documentu

La transición de diapositives depende del intervalu que s'estableciera pa cada diapositiva de la presentación. Si configura una transición manual de les páxines, la presentación HTML amuesa una páxina nueva si púlsiase cualesquier tecla nel tecláu.

Automáticu

La transición de páxines llevar a cabu automáticamente dempués del períodu de tiempu especificáu y nun depende del conteníu de la presentación.

Duración

Define'l tiempu que se debe amosar cada diapositiva.

Continuu

Reinicia automáticamente la presentación HTML dempués de que s'amosara la última diapositiva.

WebCast

Nuna esportación tipu Webcast, scripts d'automatización con soporte pa Perl y ASP. Esto dexa al presentador (por exemplu, un presentador nuna conferencia telefónica usando les sos diapositives via internet) pa camudar les diapositives n'el navegadores de l'audiencia. Atopares mas información nel WebCast mas alantre nesta seición.

Active Server Pages (ASP)

Cuando s'escueye la opción ASP la esportación WebCast crea páxines ASP. Tenga en cuenta que la presentación n'HTML namái lu ufierten sirvidores web qu'almitan ASP.

Perl

Emplegáu pola esportación WebCast pa crear páxina HTML y secuencies de comandos Perl.

URL pa oyentes

Especifica la URL (absolutu o relativu) que l'usuariu tien d'especificar pa ver la presentación.

URL pa la presentación

Especifica la URL (absolutu o relativu) nel que se guardó la presentación HTML creada nel sirvidor web.

URL pa scripte Perl

Especifica la URL (absolutu o relativu) de los comandos Perl xeneraos.

Más información sobre esportación WebCast

Hai dos opciones posibles pa esportar presentaciones de LibreOffice Impress por aciu la tecnoloxía WebCast: Active Server Pages (ASP) y Perl.

Iconu d'alvertencia

Seya que non, WebCast precisa d'un sirvidor HTTP qu'ufierte la posibilidá d'utilizar scripts Perl o ASP. Poro, la opción d'esportación depende del sirvidor HTTP utilizáu.

WebCast al traviés de ASP

La esportación

De normal los documentos distintos tien d'esportalos tamién a directorios distintos nuna esportación HTML. Nun ye posible usar dos exportación HTML nel mesmu directoriu, una y bones la segunda esportación sobrescribiría en parte la primera.

Usu de ASP WebCast

Pue utilizar WebCast desque les páxines esportaes seyan accesibles dende un sirvidor HTTP.

Exemplu:

Let's assume that you installed the Microsoft Internet Information Server on your computer. You entered the "c:\Inet\wwwroot\presentation" directory as an HTML output directory during the IIS setup. The URL of your computer is assumed as follows: "http://myserver.com".

El públicu pue ver la presentación escoyida pol presentador al traviés de la URL http://misirvidor.com/presentacion/webcast.asp. Non podrá pasase a otros ficheros conteníos nesta URL nun siendo que se conozan los sos nomes. Asegúrese de que'l sirvidor HTTP nun amuese'l llistáu del directoriu.

WebCast al traviés de Perl

La esportación

Usu de Perl WebCast

Los ficheros creaos mientres la esportación tienen de configurase nel sirvidor HTTP compatible con Perl. Esti procesu nun pue automatizarse, por causa de la variedá de sirvidores HTML compatibles con Perl. De siguío va describise el procedimientu que se debe siguir. Consulte'l manual del sirvidor o pida ayuda al so alministrador de rede pa saber cómo aplicar esti procedimientu nel so sirvidor.

Agora tendría de tar en condiciones d'usar WebCast.

Exemplu:

Nesti exemplu dispon d'un equipu Linux con un sirvidor HTTP. La URL del sirvidor HTTP ye http://misirvidor.com y el directoriu de salida de los documentos HTML ye //user/local/http/. Los scripts Perl tán nel directoriu //user/local/http/cgi-bin/. Escriba secretu.htm como nome del ficheru d'esportación y presentacion.htm como URL pa los oyentes. Nel cuadru de testu URL pa la presentación, escriba http://misirvidor.com/presentation/ y, en URL pa scripts Perl, http://misirvidor.com/cgi-bin/.

Cuando terminara la instalación de los ficheros Perl, el conferenciante va poder dirixir la conferencia. Los oyentes van poder ver esta conferencia cola URL "http://misirvidor.com/conferencia/conferencia.htm".