Combinaciones de tecles xenerales en LibreOffice

Iconu de nota

Dalgunes de les tecles d'accesu directu puen tar asignaes al sistema del ordenador. Les tecles asignaes al sistema del ordenador nun tán disponibles pa LibreOffice. Intente asignar distintes tecles pa LibreOffice, en Ferramientes - Personalizar - Tecláu, o pal sistema del ordenador.

Execución directa de comandos al traviés de combinaciones de tecles

Munches funciones de l'aplicación puen executase por aciu tecles d'accesu directu. Por exemplu, les tecles d'accesu directu amosar al pie de la opción Abrir del menú Ficheru. Si deseya aportar a esta función por aciu les tecles d'accesu directu, mientres caltién calcada la tecla , calque la tecla O. Suelte les tecles en cuanto apaeza'l diálogu.

En realidá, en casi toles operaciones de l'aplicación pue escoyese ente utilizar el mur o'l tecláu.

Control de diálogos con combinaciones de tecles

Siempre hai un elementu resaltáu en toa caxa de diálogu - davezu amosáu por un marcu quebráu. Esti elementu, que pue ser un botón, un campu d'opción, una entrada nuna caxa de llistáu o una caxellu de marcáu, dizse que tien el focu sobre él. si'l puntu focal ye un botón, calcando Enter execútase como si s'hubiere primío sobre él. Un caxellu de marcáu pue alternase cola barra d'espaciu. Si un campu d'opción tien el focu, use les tecles de flecha pa cambiar la opción activada nesi área. Use la tecla Tab pa dir d'un elementu o área hasta'l próximu, use Shift+Tab pa dir na direición inversa.

Si púlsiase la tecla Esc, el diálogu zarrar ensin incorporar los cambeos.

Tecles acomuñaes a l'aición del mur

Si va usar la función d'abasnar y asitiar, escoyendo col mur o faciendo clic nos oxetos y nomes, va poder usar les tecles Mayús, y, dacuando p'aportar a otres funciones. Les funciones modificaes disponibles cuando se caltienen calcaes les tecles p'abasnar y asitiar indicar por aciu el cambéu de forma del punteru del mur. Cuando escueya ficheros o otros oxetos les tecles modificadoras puen estender la seleición; les funciones van esplicase cuando seya oportunu.

Campos d'introducción de testu de bon usu

1. Si deseyar, va poder activar un menú contestual qu'axunta los comandos más utilizaos.

2. Use the shortcut keys +Shift+S p'abrir el cuadru de Caráuteres especiales ya inxertar ún o más caráuteres especiales.

3. Utilice + A pa escoyer tol testu. Quite la seleición por aciu les tecles de flecha esquierda o derecha.

4. Calque dos vegaes nuna pallabra pa escoyela.

5. Calque tres vegaes pa escoyer tol conteníu.

6. Calque + Supr pa desaniciar tolos caráuteres dende la posición del cursor hasta'l final de la pallabra.

7. Al calcar y calcar la tecla de flecha derecha o esquierda, el cursor pasa d'una pallabra a otra; si amás caltién calcada la tecla Mayús, escuéyense les pallabres, una tres otra.

8. Calque (Insert) pa conmutar ente el mou d'inxertamientu y el mou de sobrescritura.

9. El procesu d'abasnar y asitiar pue emplegase dientro y fora del cuadru de testu.

10. Les tecles d'accesu directu + Z emplegar pa desfacer un cambéu cada vez que se calquen; asina, el testu vuelve al estáu que tenía enantes del primer cambéu.

1. LibreOffice has an AutoComplete function which activates itself in some text and list boxes. For example, enter into the URL field and the AutoComplete function displays the first file or first directory found that starts with the letter "a".

2. Use la tecla flecha embaxo pa movese al traviés de los otros ficheros y directorios. Use la tecla flecha derecha p'amosar tamién un subdirectorio esistente nel campu URL. Autocompletáu Rápido ta disponible si prime la tecla Fin dempués d'introducir parte de la URL. Una vegada qu'atope'l documentu o directoriu deseyáu, prima Enter.

Encaboxar execución de macro

Si quier finar una macro qu'entá sigui n'execución, calque +Shift+Q.

Llista de les combinaciones de tecles habituales en LibreOffice

The shortcut keys are shown on the right hand side of the menu lists next to the corresponding menu command.

Atayos de tecláu pa control de diálogos

Atayos de tecláu

Efeutu

Tecla Entrar

Activa'l botón focalizado nun diálogu

Esc

Zarra l'aición o'l diálogu. Si ta na Ayuda de LibreOffice: xube un nivel.

Tecla Espaciu

Camuda'l caxellu de verificación resaltada d'un diálogu.

Tecles de cursor (fleches)

Camuda'l campu de control activu nuna seición d'opciones d'un diálogu.

Tab

Lleva'l focu al área siguiente o al elementu siguiente del diálogu.

Mayús+Tab

Mueve'l focu al elementu o la seición anterior d'un diálogu.

+ flecha embaxo

Abre la llista d'un cuadru de control escoyíu anguaño nel diálogu. Esta combinación de tecles funciona tantu en campos de combinación como en botones de símbolos que dispongan d'un menú emerxente. Calque (Esc) pa volver zarrar la llista abierta.

Atayos de tecláu pa remanar documentos y ventanes

Atayos de tecláu

Efeutu

+ F

Abre un documentu.

+ F

Guarda'l documentu actual.

+ F

Crea un documentu nuevu.

+Shift+N

Opens the Templates dialog.

+ P

Imprime'l documentu.

+F

Activa la barra de Ferramientes Guetar.

+H

Activa'l diálogu Guetar y trocar.

+ Shift + F

Busca l'últimu términu de busca introducíu.

+ Shift + R

Vuelve dibuxar la vista del documentu.

+Shift+I

Activar o desactivar el cursor de seleición en testu de namái llectura.

Na Ayuda de LibreOffice: salta a la páxina principal de l'Ayuda.

Mayús+F2

Activa l'Ayuda activa pal comandu escoyíu, el símbolu o'l campu de control.

F6

Asitia'l focu na siguiente subventana (por exemplu, documentu/vista de la fonte de datos).

Mayús+F6

Asitia'l focu na subventana anterior.

F10

Activa'l primer menú (Menú – Ficheru)

Mayús+F10

Abre'l menú contestual.

+ F4 o + F4

Zarra'l documentu actual (zarru de LibreOffice al salir del documentu que s'abriera per últimu vegada).

+Q

Zarra l'aplicación.

Atayos de tecláu pa editar o formatear documentos

Atayos de tecláu

Efeutu

+ Tab

Si asitiar al empiezu d'una testera, inxertar una ficha.

Tecla Entrar (si hai un oxetu OLE escoyíu)

Activa l'oxetu OLE escoyíu.

Tecla Entrar (si hai un oxetu de dibuxu o un oxetu de testu escoyíu)

Activa el mou d'entrada de testu.

+X

Corta los elementos escoyíos.

+ C

Copia los elementos escoyíos.

+ V

Pega dende'l cartafueyu.

+Shift+V

Pegue'l testu ensin formatu en del cartafueyu. El testu esta pegáu usando'l formatu qu'esiste nel puntu d'inxertamientu.

+ Shift + V

Abre'l diálogu Pegáu especial.

+ A

Escoyer too.

+ Z

Desfai la última aición.

Refai la última aición.

+ Shift + Y

Repite l'últimu comandu utilizáu

+ I

La área escoyida adopta l'atributu Cursiva. Si'l cursor atopar nuna pallabra, la pallabra tamién se va amosar en cursiva.

+ B

La área escoyida adopta l'atributu Negrina. Si'l cursor atopar nuna pallabra, ésta amosaráse en negrina.

+ O

La área escoyida adopta l'atributu Sorrayáu. Si'l cursor atopar nuna pallabra, ésta amuésase en sorrayáu.

Desanicia'l formatu direutu del testu o los oxetos escoyíos (como en Formatu - Formatu predetermináu)

Combinaciones de tecles en Gallery

Combinaciones de tecles

Resultancia

Tab

Desplazamientos ente árees.

Mayús+Tab

Movese ente árees (escontra tras)

Combinaciones de tecles dientro del área Nuevu tema de Gallery:

Combinaciones de tecles

Resultancia

Flecha enriba

Mueve la seleición una posición enriba.

Flecha embaxo

Mueve la seleición embaxo.

+ Intro

Abre'l diálogu Propiedaes.

Mayús+F10

Abre un menú contestual.

+ O

Anova la tema escoyida.

+ R

Abre'l diálogu Introducir títulu.

+ D

Desanicia la tema escoyida.

Inxertar

Inxerta una tema nueva

Combinaciones de tecles nel área de previsualización de Gallery:

Combinaciones de tecles

Resultancia

Incicio

Salta a la primer entrada.

Fin

Salta a la última entrada.

Flecha esquierda

Escueye l'elementu de la Galería siguiente qu'hai a la izquierda.

Flecha derecha

Escueye l'elementu de la Galería siguiente qu'hai a la derecha.

Flecha enriba

Escueye l'elementu de Galería siguiente qu'hai enriba.

Flecha embaxo

Escueye l'elementu de Galería siguiente que vien de siguío.

Páxina enriba

Xubir una pantalla.

RePág

Baxa una pantalla.

+ Shift + Insert

Inxerta l'oxetu escoyíu nel documentu actual como oxetu enllazáu.

+ I

Inxerta l'oxetu escoyíu nel documentu actual como copia.

+ T

Abre'l diálogu Introducir títulu.

+ P

Alterna ente la vista de temes y la vista d'oxetos.

Tecla Espaciu

Alterna ente la vista de temes y la vista d'oxetos.

Entrar

Alterna ente la vista de temes y la vista d'oxetos.

Retrocesu (namái na visualización d'oxetos)

Vuelve a la información xeneral principal.

Selecting Rows and Columns in a Database Table (opened by + Shift + F4 keys)

Combinaciones de tecles

Resultancia

Tecla Espaciu

Modifica la seleición de la filera, a exepción de cuando la filera atopar en mou Edición.

+Barra espaciadora

Alteria la seleición de la filera

Mayúscula+espaciu

Escueye la columna actual

+Páx Arriba

Mueve'l punteru a la primer filera

+Páx Abaxo

Mueve punteru a la última filera

Combinación de tecles pa los oxetos de dibuxu

Combinaciones de tecles

Resultancia

Escueya la barra de ferramientes con F6. Coles tecles flecha embaxo y derecha, escueya un iconu de barra de ferramientes y calque + Entrar

Inxerta un oxetu de dibuxu.

Escueya'l documentu con + F6 y calque la tecla Tab

Escueye un oxetu de dibuxu.

Tab

Escueye l'oxetu de dibuxu siguiente.

Mayús+Tab

Escueye l'oxetu de dibuxu anterior.

+ Entamu

Escueye'l primer oxetu de dibuxu.

+ Fin

Escueye l'últimu oxetu de dibuxu.

Esc

Remata la seleición d'Oxetos de dibuxu.

Esc (na mou Seleición, con agarraderes)

Colar del mou de seleición con agarraderes y tornar a el mou de seleición del oxetu.

Flecha /arriba/abaxo/esquierda/derecha

Desplazamientu del puntu escoyíu (les funciones de la cuadrícula tán desactivaes enagora, namái los puntos finales encaxen)

+ flecha enriba/embaxo/esquierda/derecha

Mueve l'oxetu de dibuxu escoyíu nun píxel (na mou seleición).

Modifica'l tamañu d'un oxetu de dibuxu (na mou seleición con agarraderes)

Rota un oxetu de dibuxu (na mou Rotación)

Abre'l diálogu de propiedaes d'un oxetu de dibuxu.

Activa el mou de seleición de puntos pal oxetu de dibuxu escoyíu.

Tecla Espaciu

Escueya un puntu d'un oxetu de dibuxu (en mou de seleición de puntos) / Ataye la seleición.

El puntu escoyíu centellea cada segundu.

Mayúscula+espaciu

Escueya un puntu adicional en mou de seleición de puntos.

+ Tab

Seleición del siguiente puntu nel oxetu de dibuxu (mou Seleición de puntu).

Nel mou Rotación tamién pue escoyese el puntu de rotación.

+Mayús+Tab

Seleición del puntu previu d'un oxetu de dibuxu (mou de Seleición Puntu)

+ Intro

Asítiase un nuevu oxetu de dibuxu de tamañu predetermináu nel centru de la visualización actual.

+Entrar nel iconuSeleición

Activa'l primer oxetu de dibuxu del documentu.

Esc

Colar del mou Seleición de puntu, de siguío escuéyese l'oxetu de dibuxu.

Editar el puntu d'un oxetu de dibuxu (mou Edición de puntu)

Cualquier testu o tecla numbérica

Si esiste un oxetu de dibuxu escoyíu, pasa a el mou d'Edición y asitia el cursor a la fin del testu nel oxetu de dibuxu. Inxertar un caráuter imprimible.

+ flecha enriba/embaxo/esquierda/derecha

The position of the object's center is fixed.

Shift key while creating or scaling a graphic object

The ratio of the object's width to height is fixed.