Combinaciones de tecles xenerales en LibreOffice

Iconu de nota

Dalgunes de les tecles d'accesu directu puen tar asignaes al sistema del ordenador. Les tecles asignaes al sistema del ordenador nun t√°n disponibles pa LibreOffice. Intente asignar distintes tecles pa LibreOffice, en Ferramientes - Personalizar - Tecl√°u, o pal sistema del ordenador.

Execución directa de comandos al traviés de combinaciones de tecles

Munches funciones de l'aplicaci√≥n puen executase por aciu tecles d'accesu directu. Por exemplu, les tecles d'accesu directu amosar al pie de la opci√≥n Abrir del men√ļ Ficheru. Si deseya aportar a esta funci√≥n por aciu les tecles d'accesu directu, mientres calti√©n calcada la tecla , calque la tecla O. Suelte les tecles en cuanto apaeza'l di√°logu.

En realidá, en casi toles operaciones de l'aplicación pue escoyese ente utilizar el mur o'l tecláu.

Control de di√°logos con combinaciones de tecles

Siempre hai un elementu resalt√°u en toa caxa de di√°logu - davezu amos√°u por un marcu quebr√°u. Esti elementu, que pue ser un bot√≥n, un campu d'opci√≥n, una entrada nuna caxa de llist√°u o una caxellu de marc√°u, dizse que tien el focu sobre √©l. si'l puntu focal ye un bot√≥n, calcando Enter exec√ļtase como si s'hubiere prim√≠o sobre √©l. Un caxellu de marc√°u pue alternase cola barra d'espaciu. Si un campu d'opci√≥n tien el focu, use les tecles de flecha pa cambiar la opci√≥n activada nesi √°rea. Use la tecla Tab pa dir d'un elementu o √°rea hasta'l pr√≥ximu, use Shift+Tab pa dir na direici√≥n inversa.

Si p√ļlsiase la tecla Esc, el di√°logu zarrar ensin incorporar los cambeos.

Tecles acomu√Īaes a l'aici√≥n del mur

Si va usar la funci√≥n d'abasnar y asitiar, escoyendo col mur o faciendo clic nos oxetos y nomes, va poder usar les tecles May√ļs, y, dacuando p'aportar a otres funciones. Les funciones modificaes disponibles cuando se caltienen calcaes les tecles p'abasnar y asitiar indicar por aciu el camb√©u de forma del punteru del mur. Cuando escueya ficheros o otros oxetos les tecles modificadoras puen estender la seleici√≥n; les funciones van esplicase cuando seya oportunu.

Campos d'introducción de testu de bon usu

1. Si deseyar, va poder activar un men√ļ contestual qu'axunta los comandos m√°s utilizaos.

2. Use the shortcut keys +Shift+S p'abrir el cuadru de Car√°uteres especiales ya inxertar √ļn o m√°s car√°uteres especiales.

3. Utilice + A pa escoyer tol testu. Quite la seleición por aciu les tecles de flecha esquierda o derecha.

4. Calque dos vegaes nuna pallabra pa escoyela.

5. Calque tres vegaes pa escoyer tol conteníu.

6. Calque + Supr pa desaniciar tolos caráuteres dende la posición del cursor hasta'l final de la pallabra.

7. Al calcar y calcar la tecla de flecha derecha o esquierda, el cursor pasa d'una pallabra a otra; si am√°s calti√©n calcada la tecla May√ļs, escu√©yense les pallabres, una tres otra.

8. Calque (Insert) pa conmutar ente el mou d'inxertamientu y el mou de sobrescritura.

9. El procesu d'abasnar y asitiar pue emplegase dientro y fora del cuadru de testu.

10. Les tecles d'accesu directu + Z emplegar pa desfacer un cambéu cada vez que se calquen; asina, el testu vuelve al estáu que tenía enantes del primer cambéu.

1. LibreOffice has an AutoComplete function which activates itself in some text and list boxes. For example, enter into the URL field and the AutoComplete function displays the first file or first directory found that starts with the letter "a".

2. Use la tecla flecha embaxo pa movese al traviés de los otros ficheros y directorios. Use la tecla flecha derecha p'amosar tamién un subdirectorio esistente nel campu URL. Autocompletáu Rápido ta disponible si prime la tecla Fin dempués d'introducir parte de la URL. Una vegada qu'atope'l documentu o directoriu deseyáu, prima Enter.

Encaboxar execución de macro

Si quier finar una macro qu'entá sigui n'execución, calque +Shift+Q.

Llista de les combinaciones de tecles habituales en LibreOffice

The shortcut keys are shown on the right hand side of the menu lists next to the corresponding menu command.

Atayos de tecl√°u pa control de di√°logos

Atayos de tecl√°u

Efeutu

Tecla Entrar

Activa'l botón focalizado nun diálogu

Esc

Zarra l'aición o'l diálogu. Si ta na Ayuda de LibreOffice: xube un nivel.

Tecla Espaciu

Camuda'l caxellu de verificación resaltada d'un diálogu.

Tecles de cursor (fleches)

Camuda'l campu de control activu nuna seición d'opciones d'un diálogu.

Tab

Lleva'l focu al √°rea siguiente o al elementu siguiente del di√°logu.

May√ļs+Tab

Mueve'l focu al elementu o la seición anterior d'un diálogu.

+ flecha embaxo

Abre la llista d'un cuadru de control escoy√≠u angua√Īo nel di√°logu. Esta combinaci√≥n de tecles funciona tantu en campos de combinaci√≥n como en botones de s√≠mbolos que dispongan d'un men√ļ emerxente. Calque (Esc) pa volver zarrar la llista abierta.

Atayos de tecl√°u pa remanar documentos y ventanes

Atayos de tecl√°u

Efeutu

+ F

Abre un documentu.

+ F

Guarda'l documentu actual.

+ F

Crea un documentu nuevu.

+Shift+N

Opens the Templates dialog.

+ P

Imprime'l documentu.

+F

Activa la barra de Ferramientes Guetar.

+H

Activa'l di√°logu Guetar y trocar.

+ Shift + F

Busca l'√ļltimu t√©rminu de busca introduc√≠u.

+ Shift + R

Vuelve dibuxar la vista del documentu.

+Shift+I

Activar o desactivar el cursor de seleición en testu de namái llectura.

Na Ayuda de LibreOffice: salta a la p√°xina principal de l'Ayuda.

May√ļs+F2

Activa l'Ayuda activa pal comandu escoyíu, el símbolu o'l campu de control.

F6

Asitia'l focu na siguiente subventana (por exemplu, documentu/vista de la fonte de datos).

May√ļs+F6

Asitia'l focu na subventana anterior.

F10

Activa'l primer men√ļ (Men√ļ ‚Äď Ficheru)

May√ļs+F10

Abre'l men√ļ contestual.

+ F4 o + F4

Zarra'l documentu actual (zarru de LibreOffice al salir del documentu que s'abriera per √ļltimu vegada).

+Q

Zarra l'aplicación.

Atayos de tecl√°u pa editar o formatear documentos

Atayos de tecl√°u

Efeutu

+ Tab

Si asitiar al empiezu d'una testera, inxertar una ficha.

Tecla Entrar (si hai un oxetu OLE escoyíu)

Activa l'oxetu OLE escoyíu.

Tecla Entrar (si hai un oxetu de dibuxu o un oxetu de testu escoyíu)

Activa el mou d'entrada de testu.

+X

Corta los elementos escoyíos.

+ C

Copia los elementos escoyíos.

+ V

Pega dende'l cartafueyu.

+Shift+V

Pegue'l testu ensin formatu en del cartafueyu. El testu esta peg√°u usando'l formatu qu'esiste nel puntu d'inxertamientu.

+ Shift + V

Abre'l di√°logu Peg√°u especial.

+ A

Escoyer too.

+ Z

Desfai la √ļltima aici√≥n.

Refai la √ļltima aici√≥n.

+ Shift + Y

Repite l'√ļltimu comandu utiliz√°u

+ I

La área escoyida adopta l'atributu Cursiva. Si'l cursor atopar nuna pallabra, la pallabra tamién se va amosar en cursiva.

+ B

La área escoyida adopta l'atributu Negrina. Si'l cursor atopar nuna pallabra, ésta amosaráse en negrina.

+ O

La área escoyida adopta l'atributu Sorrayáu. Si'l cursor atopar nuna pallabra, ésta amuésase en sorrayáu.

Desanicia'l formatu direutu del testu o los oxetos escoyíos (como en Formatu - Formatu predetermináu)

Combinaciones de tecles en Gallery

Combinaciones de tecles

Resultancia

Tab

Desplazamientos ente √°rees.

May√ļs+Tab

Movese ente √°rees (escontra tras)

Combinaciones de tecles dientro del √°rea Nuevu tema de Gallery:

Combinaciones de tecles

Resultancia

Flecha enriba

Mueve la seleición una posición enriba.

Flecha embaxo

Mueve la seleición embaxo.

+ Intro

Abre'l di√°logu Propiedaes.

May√ļs+F10

Abre un men√ļ contestual.

+ O

Anova la tema escoyida.

+ R

Abre'l diálogu Introducir títulu.

+ D

Desanicia la tema escoyida.

Inxertar

Inxerta una tema nueva

Combinaciones de tecles nel área de previsualización de Gallery:

Combinaciones de tecles

Resultancia

Incicio

Salta a la primer entrada.

Fin

Salta a la √ļltima entrada.

Flecha esquierda

Escueye l'elementu de la Galería siguiente qu'hai a la izquierda.

Flecha derecha

Escueye l'elementu de la Galería siguiente qu'hai a la derecha.

Flecha enriba

Escueye l'elementu de Galería siguiente qu'hai enriba.

Flecha embaxo

Escueye l'elementu de Galería siguiente que vien de siguío.

P√°xina enriba

Xubir una pantalla.

ReP√°g

Baxa una pantalla.

+ Shift + Insert

Inxerta l'oxetu escoyíu nel documentu actual como oxetu enllazáu.

+ I

Inxerta l'oxetu escoyíu nel documentu actual como copia.

+ T

Abre'l diálogu Introducir títulu.

+ P

Alterna ente la vista de temes y la vista d'oxetos.

Tecla Espaciu

Alterna ente la vista de temes y la vista d'oxetos.

Entrar

Alterna ente la vista de temes y la vista d'oxetos.

Retrocesu (namái na visualización d'oxetos)

Vuelve a la información xeneral principal.

Selecting Rows and Columns in a Database Table (opened by + Shift + F4 keys)

Combinaciones de tecles

Resultancia

Tecla Espaciu

Modifica la seleición de la filera, a exepción de cuando la filera atopar en mou Edición.

+Barra espaciadora

Alteria la seleición de la filera

May√ļscula+espaciu

Escueye la columna actual

+P√°x Arriba

Mueve'l punteru a la primer filera

+P√°x Abaxo

Mueve punteru a la √ļltima filera

Combinación de tecles pa los oxetos de dibuxu

Combinaciones de tecles

Resultancia

Escueya la barra de ferramientes con F6. Coles tecles flecha embaxo y derecha, escueya un iconu de barra de ferramientes y calque + Entrar

Inxerta un oxetu de dibuxu.

Escueya'l documentu con + F6 y calque la tecla Tab

Escueye un oxetu de dibuxu.

Tab

Escueye l'oxetu de dibuxu siguiente.

May√ļs+Tab

Escueye l'oxetu de dibuxu anterior.

+ Entamu

Escueye'l primer oxetu de dibuxu.

+ Fin

Escueye l'√ļltimu oxetu de dibuxu.

Esc

Remata la seleición d'Oxetos de dibuxu.

Esc (na mou Seleición, con agarraderes)

Colar del mou de seleición con agarraderes y tornar a el mou de seleición del oxetu.

Flecha /arriba/abaxo/esquierda/derecha

Desplazamientu del puntu escoyíu (les funciones de la cuadrícula tán desactivaes enagora, namái los puntos finales encaxen)

+ flecha enriba/embaxo/esquierda/derecha

Mueve l'oxetu de dibuxu escoyíu nun píxel (na mou seleición).

Modifica'l tama√Īu d'un oxetu de dibuxu (na mou seleici√≥n con agarraderes)

Rota un oxetu de dibuxu (na mou Rotación)

Abre'l di√°logu de propiedaes d'un oxetu de dibuxu.

Activa el mou de seleición de puntos pal oxetu de dibuxu escoyíu.

Tecla Espaciu

Escueya un puntu d'un oxetu de dibuxu (en mou de seleición de puntos) / Ataye la seleición.

El puntu escoyíu centellea cada segundu.

May√ļscula+espaciu

Escueya un puntu adicional en mou de seleición de puntos.

+ Tab

Seleición del siguiente puntu nel oxetu de dibuxu (mou Seleición de puntu).

Nel mou Rotación tamién pue escoyese el puntu de rotación.

+May√ļs+Tab

Seleición del puntu previu d'un oxetu de dibuxu (mou de Seleición Puntu)

+ Intro

As√≠tiase un nuevu oxetu de dibuxu de tama√Īu predetermin√°u nel centru de la visualizaci√≥n actual.

+Entrar nel iconuSeleición

Activa'l primer oxetu de dibuxu del documentu.

Esc

Colar del mou Seleición de puntu, de siguío escuéyese l'oxetu de dibuxu.

Editar el puntu d'un oxetu de dibuxu (mou Edición de puntu)

Cualquier testu o tecla numbérica

Si esiste un oxetu de dibuxu escoyíu, pasa a el mou d'Edición y asitia el cursor a la fin del testu nel oxetu de dibuxu. Inxertar un caráuter imprimible.

+ flecha enriba/embaxo/esquierda/derecha

The position of the object's center is fixed.

Shift key while creating or scaling a graphic object

The ratio of the object's width to height is fixed.