Datos

La p√°xina de la lling√ľeta Datos define les propiedaes del formulariu que faen referencia a la base de datos enllazada al formulariu.

Define la fonte de datos na que se basa'l formulariu o especifica si l'usuariu pue editar los datos. Amás de les funciones d'ordenación y filtraje, tamién tán les funciones necesaries pa crear un subformulario.

P'aportar a esti comandu...

Abra'l men√ļ contestual d'un elementu de formulariu escoy√≠u - escueya Formulario - Dato

Abra la barra de herramienta Campos de control de formulariu o Dise√Īu de formularios y faiga clic nel iconu Formulariu - ficha Datos

Amestar datos

Determina si puen amestase datos.

Amestar nam√°i datos

Determina si'l formulariu namái dexa amestar datos nuevos (Sí) o si tamién almite otres propiedaes (Non).

Iconu de nota

Si define Amestar namái datos como "Sí", nun va poder modificar nin desaniciar datos.

Analizar comandu SQL

Especifica si la sentencia SQL va analizar por LibreOffice. Si establezse como Si, pue primir el botón ... xuntu al cuadru de llista Conteníu. Con esto abrirá una ventana pa crear gráficamente una consulta a la base de datos. Cuando zarru la ventana, la sentencia SQL de la consulta va inxertar nel cuadru de llista Conteníu.

Barra de navegación

Especifica si puen utilizase les funciones de navegación de la barra de formularios inferior.

La opción "Formulariu Cimeru" usar pa subformularios. Si escueye esta opción pa un subformulario, pue percorrer la información usando los rexistros del formulariu principal si'l cursor ta allugáu nel subformulario. Un subformulario ta enllazáu al formulariu principal por una rellación 1:1, de mou que'l percorríu de la información siempres se realiza nel formulariu cimeru.

Ciclu

Define el mou d'efeutuar el navegaci√≥n cola tecla de la tabulaci√≥n. Cola tecla de tabulaci√≥n, ye posible avanzar dientro del formulariu. Si calca al empar la tecla May√ļs., el navegaci√≥n va siguir la direici√≥n opuesta. Si llega al postreru (o al primera) campu y calca de nuevu la tecla del tabulador, va llograr efeutos distintos. Defina'l control de les tecles coles opciones siguientes:

Opción

Signific√°u

Predetermin√°u

Con esta configuraci√≥n def√≠nese autom√°ticamente un ciclu que se rixe por una conex√≥n y√° esistente a una base de datos: si nel formulariu esiste una conex√≥n a base de datos, al salir del √ļltimu campu per mediu de la tecla Tab la opci√≥n predeterminada ye pasar al rexistru anterior o posterior (vease Tolos rexistros). Si nun esiste conex√≥n a base de datos, pasar al formulariu anterior o posterior (vease P√°xina actual).

Tolos rexistros de datos

Esta opci√≥n apl√≠case nam√°i a los formularios de base de datos y util√≠zase pa movese en tolos rexistros. Si utiliza la tecla Tab pa salir del √ļltimu campu d'un formulariu, el rexistru actual va camudar.

Rexistru actual

Esta opci√≥n apl√≠case nam√°i a los formularios de base de datos y util√≠zase pa movese dientro del rexistru actual. Si utiliza la tecla Tab pa salir del √ļltimu campu d'un formulariu, el rexistru actual va camudar.

P√°xina actual

Al salir del √ļltimu campu d'un formulariu, el cursor pasa al primer campu del siguiente formulariu. Ye una carauter√≠stica predeterminada pa los formularios HTML polo qu'esta opci√≥n resulta especialmente importante pa los formularios HTML.

Conteníu

Determina'l conteníu que se debe usar pal formulariu. El conteníu pue ser una tabla o una consulta (creada enantes na base de datos), o pue tar definida por aciu d'una espresión SQL. Enantes d'escribir un conteníu, tien de definise'l tipu esactu en Tipu de conteníu.

Si en Tipu de conteníu escoyó Tabla o Consulta, nel cuadru apaecen toles tables y consultes configuraes na base de datos escoyida.

Enllazar con

Si crea un subformulario, escriba les variables nes que puedan guardase valores posibles del campu del formulariu cimeru. Si'l subformulario basar nuna consulta, escriba la variable definida na consulta. Si cre√≥ un formulariu por aciu d'una espresi√≥n SQL introducida nel campu Orixe de datos escriba la variable utilizada na espresi√≥n. Pue escoyer cualquier nome de variable. Pa introducir valores m√ļltiples calque May√ļs + Entrar.

Si introducióse como campu de nivel cimeru "ClienteID" en Vinculación de, indique en Enllazar con el nome de la variable na cual tengan de lleese los valores correspondientes al campu de datos "ClienteID". Al introducir con ayuda d'estes variables un enunciáu SQL nel cuadru Conteníu de llista, los valores correspondientes amosar nel subformulario.

Filtru

Escriba les condiciones necesaries pa pe√Īerar los datos nel formulariu. Les especificaciones de filtru siguen les regles SQL ensin emplegar la clausa WHERE. Por exemplu, si quier amosar tolos rexistros que tengan el nome "Miguel", escriba nel campu de datos: Nome = 'Miguel'. Tami√©n pue combinar condiciones: Nome= Miguel O Nome= Pedro. van amosase tolos rexistros que cumplan con esos dos condiciones.

La función de filtru ta disponible nel mou usuariu colos iconos Autofiltru y Filtru predetermináu de la barra barraFormulariu.

Modificar datos

Determina si puen modificar datos.

Ordenar

Especifica les condiciones d'ordenaci√≥n de los datos nel formulariu. La especificaci√≥n de les condiciones d'ordenaci√≥n sigue les regles de SQL ensin utilizar la clausa ORDER BY. Por exemplu, si deseya que tolos rexistros d'una base de datos ordenar de forma ascendente seg√ļn un campu y descendente seg√ļn otru campu, escriba Nome ASC, Apell√≠os DESC (suponiendo que los nomes de los campos de datos seyan Nome y Apell√≠os).

Los iconos correspondientes de la barra Formularios puen utilizase nel mou usuariu pa ordenar: Orde ascendente, Orde descendente, Ordenar.

Orixe de datos

Define l'orixe de datos al que tien de faer referencia'l formulariu. Si fai clic nel botón ..., apaez el diálogu Abrir, nel cual pue escoyese un orixe de datos.

Permitir desaniciar

Determina si puen desaniciar datos.

Tipu de fonte de datos

Define si l'orixe de datos va ser una tabla o una consulta de base de datos esistente o si tien de xenerase'l formulariu a partir d'una espresión SQL.

Si escueye "Tabla" o "Consulta", el formulariu va faer referencia a la tabla o consulta qu'especifique en Conteníu. Si deseya crear una consulta nueva o un subformulario, escueya la opción "SQL". Pue introducir la instrucción de la consulta SQL o'l formulariu directamente nel cuadru Conteníu de llista en fichar Datos de Propiedaes de control.

Vinculación de

Si crea un subformulario, introduza'l campu de datos del formulariu cimeru responsable de la sincronizaci√≥n ente'l formulariu cimeru y el subformulario. Pa escribir dellos valores, calque May√ļs + Entrar dempu√©s de cada llinia d'entrada.

El subformulario basar nuna consulta SQL; más en concretu, nuna consulta paramétrica. Si inxerta un nome de campu nel cuadruEnllazar campos maestros, los datos que figuren nesi campu del formulariu principal lleer nuna variable que se debe introducir en Enllazar con. Nuna instrucción SQL pertinente, esta variable comparar colos datos de tabla a los que fai referencia'l subformulario. Coles mesmes, el nome de la columna pue especificase nel cuadru Enllazar campos maestros.

Pongamos un exemplu:

Imaxinemos que la tabla na que ta bas√°u'l formulariu ye una base de datos de veceros ("Veceros"), y que cada unu d'ellos ta identific√°u con un n√ļmberu distintu nun campu de datos denomin√°u "Veceros_D√ćI". Imaxinemos am√°s que los pid√≠os d'un veceru xestionar por mediu d'otra tabla. Y que precisamos ver los pid√≠os de tolos veceros que s'incluyeron nel formulariu. Pa ello, va tener que crear el subformulario ya introducir en Vinculaci√≥n de un campu de la base de datos que dexe identificar claramente al veceru; nesti casu, el campu "Veceros_D√ćI" (ensin comines). En Enllazar con introduza'l nome d'una variable que dexe treslladar los datos del campu Veceru_D√ćI, por exemplu, "x".

Nel subformulario tienen d'amosase los datos apropiaos de la tabla de pid√≠os ("Orders") pa cada D√ćI de veceru (Customer_D√ćI -> x). Nam√°i pue faese si cada pid√≠u ta asign√°u de forma √ļnica a un veceru na tabla de pid√≠os. Otra posibilid√° ye utilizar otru campu denomin√°u Customer_D√ćI; sicas√≠, p'asegurase de que dichu campu nun se confunda col mesmu campu del formulariu principal, el nome ye Customer_Number.

Compare agora Customer_Number de la tabla "Orders" con Customer_D√ćI de la tabla "Customers"; pa ello pue utilizar la variable x cola siguiente espresi√≥n SQL:

SELECT * FROM Pidíos WHERE Veceru_Nr =: x (si deseya qu'el subformulario amuese tolos datos procedentes de la tabla de pidíos)

o bien:

SELECT Artículos FROM Pidíos WHERE Veceru_Nr =: x (si deseya qu'el subformulario amuese namái aquellos datos de la tabla de pidíos que tean incluyíos nel campu "Artículos").

Pue introducir l'enunci√°u SQL nel cuadru Fonte de datos o dise√Īar una consulta de par√°metros apoderada pa xenerar el subformulario.

¬ŅQu√© ye un subformulario?

Los formularios creyer a partir d'una tabla de base de datos o d'una consulta. Representen los datos d'un mou ópticamente curiosu y puen utilizase pa introducir nueva información o pa modificar la que s'atopa almacenada na tabla o consulta na que se basa'l formulariu.

Si precisa un formulariu que faiga referencia a los datos d'una tabla o consulta y amuese am√°s los datos d'otra tabla, tien de crear un subformulario. casu, el subformulario pue ser un cuadru de testu qu'amuese los datos d'otra tabla de base de datos.

Un subformulario ye un componente adicional del formulariu principal. El formulariu principal pue denominase "formulariu cimeru" o "maestru". Los subformularios faen falta en cuanto deseyar aportar a m√°s d'una tabla d'un formulariu. Cada tabla adicional precisa'l so propiu subformulario.

Dempu√©s de crear un formulariu, pue convertilo nun subformulario. Pa ello, apuerte a el mou dise√Īu y abra el Navegador de formulariu. Nel Navegador de formulariu, arrastre un formulariu (que se va convertir nun subformulario) a cualesquier otru formulariu (que se va convertir nel formulariu principal).

L'usuariu del documentu nun ve si un formulariu tien subformularios. Lo √ļnicu que repara l'usuariu ye un documentu nel que s'incorporaron datos o nel que s'amuesen datos que y√° figuraben n√©l.

Nos campos de datos del formulariu maestru, especifique Enllazar campos maestros. Nel subformulario, el campu Enllazar con débese configurar como riolo que coincida col conteníu de Enllazar campos maestros.

Cuando l'usuariu navega polos datos, el formulariu siempres amuesa'l rexistru de datos actual. Si definiéronse subformularios, el conteníu de los subformularios amosar tres un retrasu curtiu de 200 ms, aprosimao. Esti retrasu dexa esaminar los rexistros de datos del formulariu maestru. Si navega al rexistru de datos maestru siguiente dientro del intervalu de retrasu, nun fai falta recuperar nin ver en pantalla los datos del subformulario.