Datos

La lling√ľeta Datos dexa asignar una fonte de datos al campu de control escoy√≠u.

P'aportar a esti comandu...

Men√ļ contestual d'un elementu de formulariu escoy√≠u Campu de control... - Ficha Datos

Abra la barra de herramienta Campos de control de formulariu o Dise√Īu de formularios y faiga clic nel iconu Campu de control - ficha Datos

Iconu de nota

Nos formularios acomu√Īaos a una base de datos, la correspondiente base de datos definir en Propiedaes del formulariu. Les funciones pa ello at√≥pense na ficha Datos.

Les configuraciones posibles de la lling√ľeta Datos d'un campu de control dependen d'√©sti. Nam√°i se van amosar les opciones disponibles pal campu de control y contestu actuales. Los campos siguientes t√°n disponibles:

Cadenes baleres son NULL

Defini como pue ser remanada una cadena d'entrada balera. Si esta configurada como SI, una cadena d'entrada de longitud cero va ser tratada como un valor NULL. Si esta configurada como Non, cualquier entrada sera tratada como tal ensin ningun tipu de conversión.

Una cadena balera ye una cadena con longitud cero (""). De normal, un valor NULL nun ye lo mesmo qu'una cadena balera. Polo xeneral, el termino NULL ye usáu pa denotar un valor indefiníu, un valor desconocíu, o "un valor ensin ingresar entá."

Los sistemes de bases de datos varien y puen remanar un valor NULL de mou distintu. Referise a les documentaciones de les bases de datos que se t√°n usando.

Campu amest√°u

Iconu de nota

Si desanicia'l conteníu de la caxella Campu amestáu del esplorador de propiedaes, el primer campu del conxuntu de resultancies utilizar p'amosar ya intercambiar datos.

Esta propied√° disponible pa los llistaos determina'l campu de datos d'una tabla enllazada que tien de visualizase nun formulariu.

Si un cuadru de llista del formulariu amuesa'l conteníu d'una tabla enllazada con una tabla de formulariu, nel campu Tipu del conteníu de llista defina si la visualización determinar un comandu SQL o s'apuerta a la tabla (enllazada). Cola propiedá Campu amestáu, utilice un índiz pa indicar el campu de datos de la consulta o de la tabla colos que se enllaza la llista.

Iconu de nota

La propied√° Campu amest√°u apl√≠case nam√°i a formularios que s'utilicen p'aportar a m√°s d'una tabla. Si'l formulariu basar nuna √ļnica tabla, el campu que se debe amosar nel formulariu especif√≠case directamente en Campu de datos. Sicas√≠, si deseya que nel llist√°u amu√©sense datos d'una tabla enllazada cola tabla actual al travi√©s d'un campu de datos com√ļn, el campu de datos enllaz√°u definir por aciu la propied√° Campu amest√°u.

Si escueye "SQL" en Tipu del conteníu de llista, la orde SQL determina l'índiz que se debe especificar. Exemplu: Si especifica en Conteníu de la llista una orde SQL como "SELECT Campu1, Campu2 FROM nometabla", consulte la tabla siguiente:

Campu amest√°u

Enllaz

-1

L'índiz de la entrada seleicionada na llista ta enllazáu col campu indicáu en Campu de datos.

{balero} o 0

La base de datos "Campu1" enllazar al campu especific√°u en Campu de datos.

1

La base de datos "Campu2" enllazar al campu especific√°u en Campu de datos.

Si escueye "Tabla" en Tipu del conteníu de llista, la estructura de la tabla determina l'índiz que se debe especificar. Exemplu: Si en Conteníu de la llista escuéyese una tabla de base de datos, consulte la tabla siguiente:

Campu amest√°u

Enllaz

-1

L'índiz de la entrada seleicionada na llista ta enllazáu col campu indicáu en Campu de datos.

{balero} o 0

La primer columna de la tabla enllazar al campu especific√°u en Campu de datos.

1

La segunda columna de la tabla enllazar al campu especific√°u en Campu de datos.

2

La tercer columna de la tabla enllazar al campu especific√°u en Campu de datos.

Campu de datos

En formularios de base de datos, los campos de control puen enllazase con campos de datos.

Les posibilidaes son diverses:

1. Primer casu: Nel formulariu nam√°i hai una tabla.

En Campu de datos especifique'l campu de la tabla de la fonte de datos que'l so conteníu quiera ver.

2. Segundu casu: El campu de control pertenez a un subformulario cre√°u por una consulta SQL.

En Campu de datos especifique'l campu de la espresión SQL que'l so conteníu quiera ver.

1. Third case: Cuadros combinaos

Pa los campos combinaos, especifique en Campu de datos el campu de la tabla de formulariu actual onde han de guardase los valores escoyíos o introducíos pol usuariu. (Los valores visualizaos na llista del campu combinao determinar con una instrucción SQL introducida en Conteníu de llista.)

2. Fourth case: Llistaos

La tabla de la fonte de datos nun contién los datos que se van amosar, sinón una tabla enllazada cola tabla de la fonte de datos al traviés d'un campu de datos comunes.

Si deseya que nuna llista amu√©sense datos procedentes d'una tabla enllazada cola tabla de fonte de datos actual, especifique en Campu de datos el campu de la tabla de fonte de datos al que se fai referencia'l llist√°u. Tami√©n pue especificar el campu de la base de datos que controla la visualizaci√≥n de los datos nel formulariu. Esti campu de datos apurre'l enllaz cola otra tabla, si dambes tables puen enllazase al travi√©s d'un campu de datos com√ļn. Suel tratase d'un campu de datos con n√ļmberos d'identificaci√≥n un√≠vocos. El campu de datos que'l so conten√≠u amosar nel formulariu especificar por aciu d'una espresi√≥n SQL en Conten√≠u de llista.

Los llistaos funcionen con referencies. Estes puen implementase con tables enllazaes al traviés d'instrucciones SQL (cuartu casu) o al traviés de llistes de valores:

Referencies por tables enllazaes (instrucciones SQL)

Si deseya amosar nun llist√°u datos d'una tabla de base de datos enllazada por aciu d'un campu com√ļn cola tabla na que se basa'l formulariu, tendr√° d'especificar el campu de enllaz de la tabla del formulariu en Campu de datos.

L'enllaz faise por aciu d'una espresión Select de SQL que, si escoyó "SQL" o "SQL nativu", especificar en Tipu del conteníu de llista nel campu Conteníu de llista. Por exemplu, una tabla "Ordes" enllazar al control del formulariu actual y na base de datos una tabla "Veceres" enllazar a la tabla "Ordes". Pue usar una instrucción SQL de la forma siguiente:

SELECT NomeCliente, NumCliente FROM Veceros,

onde "nomecliente" ye'l campu de datos de la tabla enllazada "Veceres" y "N√ļmberucliente" ye'l campu de la tabla "Veceres" que se enllaza a un campu de la tabla de formulariu "Ordes" especific√°u en Campu de datos.

Referencies por llistes de valores

Nos llistaos puen utilizase llistes de valores, que definen valores referenciales. D'esti mou, el campu de control nun amuesa directamente nel formulariu un conteníu d'un campu de datos, sinón los valores asignaos por aciu la llista de valores.

Si trabaya con valores de referencia d'una llista de valores, el conten√≠u del campu de datos especific√°u nel formulariu en Campu de datos nun ye visible; lo que s'amuesa son los valores asignaos. Si escueye "Llista de valores" como Tipu de conten√≠u de llista na lling√ľeta Datos y asigna un valor de referencia a les entraes de llista visibles nel formulariu en Entraes de la llista (introduc√≠es na lling√ľeta Xeneral), los valores de referencia comparar colos datos conten√≠os nel campu de datos especific√°u. Si un valor de referencia corresponder col conten√≠u d'un campu de datos, les entraes de llista asociaes amosar nel formulariu.

Caxella enllazada

Especifica la referencia a una caxella enllazada d'una fueya de c√°lculu. El conten√≠u o est√°u en vivu del control t√°n enllazaos al conten√≠u de la caxella. Les tables siguientes incl√ļin los controles y los sos correspondientes tipos de enllaz:

Caxellu de verificación con caxella enllazada

Aición

Resultancia

Marque'l caxellu de verificación

Introduzse VERDADERU na caxella enllazada

Deseleicione el caxellu de verificación

Introduzse FALSU na caxella enllazada

El caxellu de verificación de tres estado configurar en "indetermináu"

Introduzse #NV na caxella enllazada

Introduza un n√ļmberu o una f√≥rmula que devuelva un n√ļmberu na caxella enllazada

Si'l valor introducíu ye VERDADERU o nun ye 0: escuéyese'l caxellu de verificación
Si'l valor introducíu ye FALSU o 0: se deseleiciona el caxellu de verificación

Borre la caxella enllazada, introduza testu o bien escriba una fórmula que devuelva testu o un fallu

El caxellu de verificación configurar nel estáu "indetermináu" si ye un caxellu de tres estado; de lo contrario, se deseleiciona.

Escueya'l cuadru. El cuadru de valor Referencia contién testu.

El testu del cuadru de valor Referencia copiar na caxella.

Deseleicione el cuadru. El cuadru de valor Referencia contién testu.

Na caxella copia una cadena balera.

El cuadru de valor Referencia contién testu. Escriba'l mesmu testu na caxella.

Escuéyese'l caxellu de verificación.

El cuadru de valor Referencia contién testu. Escriba otru testu na caxella.

Se deseleiciona el caxellu de verificación.

Botón d'opción con caxella enllazada

Aición

Resultancia

Escueya'l botón d'opción

Introduzse VERDADERU na caxella enllazada

El botón d'opción se deseleiciona escoyendo otru botón d'opción

Introduzse FALSU na caxella enllazada

Introduza un n√ļmberu o una f√≥rmula que devuelva un n√ļmberu na caxella enllazada

Si'l valor introducíu ye VERDADERU o nun ye 0: escuéyese'l botón d'opción
Si'l valor introducíu ye FALOS o 0: se deseleiciona el botón d'opción

Borre la caxella enllazada, introduza testu o bien escriba una fórmula que devuelva testu o un fallu

Se deseleiciona el botón d'opción

Faiga clic nel botón d'opción. El cuadru de valor Referencia contién testu.

El testu del cuadru de valor Referencia copiar na caxella.

Faiga clic n'otru botón d'opción del mesmu grupu. El cuadru de valor Referencia contién testu.

Na caxella copia una cadena balera.

El cuadru de valor Referencia contién testu. Escriba'l mesmu testu na caxella.

Escuéyese'l botón d'opción.

El cuadru de valor Referencia contién testu. Escriba otru testu na caxella.

Bórrase'l botón d'opción.

Cuadru de testu con caxella enllazada

Aición

Resultancia

Introduza testu nel cuadru de testu

El testu copiar na caxella enllazada

Borre'l cuadru de testu

Bórrase la caxella enllazada

Introduza testu o un n√ļmberu na caxella enllazada

El testu o'l n√ļmberu copiar nel cuadru de testu

Introduza una fórmula na caxella enllazada

La resultancia de la fórmula copiar nel cuadru de testu

Borre la caxella enllazada

Bórrase'l cuadru de testu

Campu numbérico y campu con formatu con caxella enllazada

Aición

Resultancia

Introduza un n√ļmberu nel campu

El n√ļmberu copiar na caxella enllazada

Borre'l campu

Establezse'l valor 0 na caxella enllazada

Introduza un n√ļmberu o una f√≥rmula que devuelva un n√ļmberu na caxella enllazada

C√≥piase'l n√ļmberu nel campu

Borre la caxella enllazada, introduza testu o bien escriba una fórmula que devuelva testu o un fallu

Establezse'l valor 0 nel campu

Cuadru de llista con caxella enllazada

Los cuadros de llista almiten dos maneres de vinculación distintos. Consulte la propiedá "Conteníu de la caxella enllazada".

1. Conteníu enllazáu: sincronice'l conteníu de testu de la entrada del cuadru de llista escoyíu col conteníu de la caxella.

2. Posici√≥n de seleici√≥n enllazada: la posici√≥n del elementu √ļnicu escoy√≠u nel cuadru de llista sincronizar col valor numb√©ricu de la caxella.

Aición

Resultancia

Escueya un elementu √ļnicu de la llista

Vencéyase'l conteníu: el testu del elementu copiar na caxella enllazada.

Venc√©yase la seleici√≥n: la posici√≥n del elementu escoy√≠u copiar na caxella enllazada. Por exemplu, si escueye'l tercer elementu, c√≥piase'l n√ļmberu 3.

Escueya dellos elementos de la llista

Introduzse #NV na caxella enllazada

Deseleicione tolos elementos de llista

Vencéyase'l conteníu: Bórrase la caxella enllazada

Vencéyase la seleición: Introduzse'l valor 0 na caxella enllazada

Introduza testu o un n√ļmberu na caxella enllazada

Vencéyase'l conteníu: Busque y escueya un elementu de llista idénticu

Vencéyase la seleición: Escuéyese l'elementu de llista de la posición especificada (empieza por 1 pal primer elementu). Si nun s'atopa, se deseleicionan tolos elementos.

Introduza una fórmula na caxella enllazada

Busque y escueya un elementu de llista que coincida cola resultancia de la fórmula y el mou de vinculación

Borre la caxella enllazada

Deseleicione tolos elementos del cuadru de llista

Camude'l conteníu del rangu d'orixe de la llista

Los elementos del cuadru de llista actualícense acordies col cambéu. Caltiense la seleición. Esto pue causar una anovación de la caxella enllazada.

Cuado combin√°u con caxella enllazada

Aición

Resultancia

Escriba'l testu nel campu d'edición del cuadru combináu, o escueya una entrada na llista desplegable

El testu copiar na caxella enllazada

Borre'l campu d'edición del cuadru combináu

Bórrase la caxella enllazada

Introduza testu o un n√ļmberu na caxella enllazada

C√≥piase'l testu o'l n√ļmberu nel campu d'edici√≥n del cuadru combin√°u

Introduza una fórmula na caxella enllazada

Cópiase la resultancia de la fórmula nel campu d'edición del cuadru combináu

Borre la caxella enllazada

Bórrase'l campu d'edición del cuadru combináu

Camude'l conteníu del rangu d'orixe de la llista

Los elementos de la llista desplegable actualícense acordies col cambéu. Nun se camuden el campu d'edición del cuadru combináu nin la caxella enllazada.

Conteníu de la caxella enllazada

Escueya el mou de vinculación d'un cuadru de llista con una caxella enllazada nuna fueya de cálculu.

1. Conteníu enllazáu: sincronice'l conteníu de testu de la entrada del cuadru de llista escoyíu col conteníu de la caxella. Escueya "La entrada escoyida"

2. Posici√≥n de seleici√≥n enllazada: la posici√≥n del elementu √ļnicu escoy√≠u nel cuadru de llista sincronizar col valor numb√©ricu de la caxella. Escueya "Posici√≥n de la entrada escoyida"

Conteníu de llista

En formularios de base de datos, especifica l'orixe de datos pal conteníu de la llista del elementu de formulariu. Esti campu pue utilizase pa definir una llista de valores pa documentos ensin conexón con una base de datos.

Nel casu de formularios de base de datos, la fonte de datos determina les entraes que contienen el llist√°u o'l cuadru combin√°u. Seg√ļn el tipu escoy√≠u va poder optar ente distintes fontes de datos en Conten√≠u de la llista, siempres que dichos oxetos esistan na base de datos. Equ√≠ ufi√©rtense tolos oxetos de base de datos del tipu escoy√≠u en Tipu del conten√≠u de llista. Si escoy√≥'l tipu "Llista de valores", pue utilizar referencies pa formularios de base de datos. Si la visualizaci√≥n del campu de control depende d'una orde SQL, dicha orde introduzse equ√≠.

Exemplos d'instrucciones SQL:

En cuadros de llista, una sentencia SQL pue tener la siguiente forma:

SELECT riolo1, campu2 FROM tabla,

onde "tabla" ye la tabla que los sos datos visualizar na llista del campu de control (tabla de llistes). "campu1" ye'l campu de datos que determina les entraes visibles del formulariu; el so conteníu visualizar nel llistáu. "campu2" ye'l campu de la tabla de llistes que ta enllazáu a la tabla de formulariu (tabla de valores) por aciu d'un campu especificáu en Campu de datos si escueye'l valor 1 en Campu amestáu.

En cuadros combinaos, una sentencia SQL pue tomar la siguiente forma:

SELECT DISTINCT riolo FROM tabla,

Equí, "campu" ye un campu de datos de la "tabla" de la llista que'l so conteníu amosar nel cuadru combináu.

Llistes de valores pa documentu HTML

Nel casu de formulario HTML, pue empecipiar una llista de valores en Conteníu de la llista. Escueya la opción "Llista de valores" en Tipu del conteníu de llista. Los valores introducíos equí nun van ser visibles nel formulariu y van utilizase p'asignar valores a les entraes visibles. Les entraes efeutuaes en Conteníu de la llista correspuenden a etiquetar HTML <option value=...>.

Na tresferencia de datos d'una entrada escoyida dende un llist√°u o un cuadru combin√°u, tener en cuenta tantu la llista de valores amosada nel formulariu, introducida en entraes de la llista de la lling√ľeta Xeneral, como'l valor introduc√≠u en Conten√≠u de la llista de la lling√ľeta Datos: Si na posici√≥n escoyida de la llista de valores (<option value=...>) hai un testu (non baleru), dichu testu va tresmitise. En casu contrariu va unviase'l testu amos√°u nel campu de control (<option>).

Si la llista de valores tien de contener una cadena balera, escriba'l valor "$$$empty$$$" na posici√≥n correspondiente de Conten√≠u de la llista (tenga en cuenta les may√ļscules y min√ļscules). LibreOffice interpreta esta entrada como una cadena balera y asignar a la respectiva entrada de llista.

La tabla siguiente amuesa les relaciones ente HTML, JavaScript y el campu Conteníu de llista de LibreOffice con un llistáu llamáu "ListBox1". Nesti casu "Item" designa a un rexistru de llista visible nel formulariu:

Tag HTML

JavaScript

Entrada na llista de valores del campu de control (Conteníu de llista)

Tresmisión...

<option>Elementu

Imposible

""

...el rexistru de llista visible ("ListBox1=Item").

<option value="Valor">Item

ListBox1.options[0].value="Valor"

"Valor"

...el valor asign√°u al rexistru de llista ("ListBox1=Valor").

<option value="">Item

ListBox1.options[0].value=""

"$$$empty$$$"

...una cadena de car√°uteres balera ("ListBox1=").

Propuesta de filtru

Mientres el dise√Īu del formulariu, pue activase la propied√° "Propuesta de filtru" de tolos campos de testu de la lling√ľeta Datos del di√°logu Propiedaes correspondiente. Nes socesives busques en mou filtru pue escoyese tola informaci√≥n contenida nestos campos. El conten√≠u del campu pue escoyese por aciu la funci√≥n Completar pallabres. Sicas√≠, tenga en cuenta que dicha funci√≥n precisa m√°s espaciu de memoria y tiempu d'accesu, especialmente si usar en bases de datos de gran tama√Īu, polo que tien d'utilizase con moderaci√≥n.

Rangu de caxelles d'orixe

Introduza un rangu de caxelles que contenga les entraes pa un cuadru de llista o un cuadru combináu d'una fueya de cálculu. Si introduz un rangu con delles columnes, namái se va utilizar el conteníu de la columna del estremu esquierdu pa rellenar el control.

Tipu de conteníu de llista

Determina los datos que se deben utilizar pa enllenar los llistaos en cuadros de llist√°u y combinaos.

La opción "Llista de valores" determina que toles entraes del campu Entraes de la llista de la ficha Xeneral apaezan nel campu de control. Nel casu de formularios de base de datos, puen emplegase valores de referencia (consulte la seición Referencies por aciu llistes de valores ).

Si'l conteníu del campu de control lleer d'una base de datos, pue determinase el tipu de fonte de datos por aciu les otres opciones. Por exemplu, pue escoyese ente tables y consultes.

Valor de referencia (activ√°u)

Pue asignar un valor de referencia a los botones d'opción y a los caxellos de verificación. El valor de referencia va unviar a un sirvidor al unviar el formulariu web. En formularios de base de datos, el valor especificáu equí va escribise na base de datos asignada al campu de control.

Valores referenciales pa formularios de bases de datos

Los valores de referencia son √ļtiles si dise√Īa formulario web y l'informaci√≥n del est√°u del control tresmitir al sirvidor. Si l'usuariu prime clic sobre'l control, el valor correspondiente ye unvi√°u al sirvidor.

Por exemplu, si hai dos campos de control pa les opciones "femenín" y "masculín", y asígnase un valor de referencia de 1 al campu "femenín" y de 2 al campu "masculín", va tresmitir al sirvidor el valor 1 si un usuariu calca nel campu "femenín" y el valor 2 si calca nel campu "masculín".

Valores referenciales pa formularios de bases de datos

Colos formularios de bases de datos tamién pue identificar l'estáu d'un campu d'opciones o d'un caxellu de verificación con un valor referencial y guardar esti valor na base de datos. Por exemplu, si tien un grupu de tres opciones llamaes "en cursu", "rematáu" y "revisión" colos respectivos valores referenciales "Tou", "OK" y "REV", son estos valores los qu'apaecen na base de datos cada vez que calca na respectiva opción.

Valor de referencia (desactiv√°u)

Los caxellos de verificación y los bótones d'opción nes fueyes de cálculu puen enllazase a caxelles del documentu actual. Si'l control ta habilitáu, el valor que s'ingrese na referencia (on) copiar a la caxella. Si'l control ta evacuáu, el valor de la referencia (off) copiar a la caxella.