Xeneral

La llingüeta Xeneral dexa definir les propiedaes xenerales d'un campu de control de formulariu. Diches propiedaes dependen del tipu de campu de control. Non toles propiedaes indicaes de siguío tán disponibles pa tolos campos de control.

P'aportar a esti comandu...

Abra'l menú contestual del elementu de formulariu escoyíu y escueya Campu de control - llingüeta Xeneral

Abra la barra de herramienta Campos de control de formulariu o Diseñu de formularios y faiga clic nel iconu Campu de control - ficha Xeneral

Iconu de nota

Si esporta la forma actual del documentu pal formatu HTML, los valores de control predetermináu son esportaos, y non l'actual control de valores. Valores predeterminaos son determinaos -dependiendo del tipu de control- poles propiedaes' Valor predetermináu (por exemplu, nos campos de testu), Estáu predetermináu (por caxellu de verificación y campos opcionales), y Seleición predeterminada (por cuadros de llista).

Acciones sobre un rexistru

Specifies to show or hide the action items in a selected Navigation Bar control. Action items are the following: Save record, Undo, New record, Delete record, Refresh.

Activar al faer clic

Si configura esta opción como "Sí", el botón de comandu activar al faer clic nel botón.

Activáu

Si un campu de control tien la propiedá "Activáu" (Sí), l'usuariu del formulariu va poder utilizar el campu de control. Si la propiedá ta desactivada, nun s'activa (Non) y amuésase en color gris.

Aición

Por aciu les acciones de navegación pue diseñar botones personalizaos de navegación de bases de datos.

Na tabla siguiente figuren les acciones que puen asignase a un botón.

Aición

Descripción

Nengún

Nun hai aición.

Unviar formulariu

Unvia los datos que s'introducen n'otros campos de control del formulariu actual a la direición que s'indica en Propiedaes del formulariu, en URL.

Al esportar a un ficheru PDF, indique la URL nel cuadru de testu correspondiente de les propiedaes de datos del formulariu.

Restablecer formulariu

Restablez la configuración d'otros campos de control a los valores predeterminaos (Estáu predetermináu, Seleición predeterminada, Valor predetermináu).

Abrir documentu / páxina web

Abre la URL establecida en URL. Pue usar Marcu pa especificar el marcu de destín.

Primer rexistru

Mueve'l formulariu actual al primer rexistru.

Rexistru anterior

Mueve'l formulariu actual al rexistru anterior.

Rexistru siguiente

Mueve'l formulariu actual al rexistru siguiente.

Últimu rexistru

Mueve'l formulariu actual al últimu rexistru.

Guardar rexistru

Guarda'l rexistru actual, si ye necesariu.

Desfacer datos inxertaos

Invierte los cambeos del rexistru actual.

Nuevu rexistru

Mueve'l formulariu actual a la filera d'inxertamientu.

Desaniciar rexistru

Desanicia'l rexistru actual.

Anovar formulariu

Recarga la versión del formulariu actual que se guardó más apocayá.

Alliniación / Alliniación de gráficos

Les opciones d'alliniación son a la izquierda, a la derecha y centráu. Estes opciones tán disponibles pa los elementos siguientes:

1. Títulu de campos d'etiqueta

2. Conteníu de los campos de testu

3. Conteníu de los campos de tabla nes columnes d'un control de tables

4. Gráficos o testu que s'utilicen en botones

Iconu de nota

La opción Alliniación pa los botones denominar Alliniación de gráficos.

Alternar

Indica si un botón pa calcar se porta como un botón de conmutación. Si definió la conmutación como «Sí», pue cambiar ente los estaos «seleicionáu» y «non seleicionáu» del control cuando faiga clic nel botón o calque la barra d'espaciu cuando'l control tien el focu. Un botón col estáu «seleicionáu» apaez como «calcáu».

Altor

Define l'altor del campu de control.

Anchu

Establez l'anchu de columna nel campu de control de tabla nes unidaes que s'especifiquen nes opciones del módulu LibreOffice. Si deseyar, especifique un valor siguíu d'una unidá de midida válida, por exemplu, 2 cm.

Anchu

Define l'anchor del campu de control.

Anclaxe

Define si fondiaráse'l campu de control.

Anubrir seleición

Specifies whether a text selection on a control remains selected when a the focus is no longer on a control. If you set Hide selection to "No", the selected text remains selected when the focus is no longer on the control that contains the text.

Asitiar símbolu delantre

Colos campos de moneda, define si'l símbolu de moneda tien d'amosase delantre o detrás del númberu. La configuración predeterminada ye que los símbolos de moneda nun vaigan delantre.

Autorrellenar

Cuando s'empezar a escribir una entrada, la función Autorrellenar amuesa una llista coles entraes anteriores.

Ayuda URL

Especifica una etiqueta de pila na ortografía de la URL que se refier a un documentu d'ayuda y que pue executase cola ayuda del campu de control. L'ayuda pal campu de control abre si'l focu atopa sobre'l campu y l'usuariu calca F1.

Barra de desplazamientu

Amiesta a un cuadru de testu'l tipu de barra de desplazamientu que s'indique.

Barra de navegación

Especifica si tien d'amosase la barra de navegación nel borde inferior del campu de control de tabla.

Botón predetermináu

La propiedá Botón predetermináu especifica que'l botón correspondiente va activase cuando calque la tecla Retorno. Si abre'l diálogu o'l formulariu y nun lleva a cabu nenguna otra aición, el botón provistu d'esta propiedá va ser el predetermináu.

Iconu de nota

Esta propiedá namái débese asignar a un solu botón nel documentu.

Cuando use los formularios de páxina Web, pue dar con esta propiedá nes mázcares de busqueda. Son mázcares d'edición que contién un campu de testu y un botón d'unviar. El términu a guetar ingresar nel campu de testu y la busqueda empecípiase primiendo'l botón, si esti ta definíu como predetermináu, sicasí, a cencielles prima Enter dempués de digitar el términu a guetar pa empecipiar la busca.

Cambéu grande

Especifique'l valor que se va amestar o va quitar cuando l'usuariu faiga clic nel iconu de flecha de la barra de desplazamientu.

Cambéu pequeñu

Especifique'l valor que se va amestar o va quitar cuando l'usuariu faiga clic nel iconu de flecha de la barra de desplazamientu.

Campu d'etiqueta

Especifica l'orixe de la etiqueta del campu de control. El testu del campu d'etiqueta inxertar ellí onde s'atope'l nome d'un campu orixe de base de datos. Por exemplu, nel Navegador de filtros, el diálogu Guetar y como nome de columna na vista de tabla.

Pa definir como mnemónico un caráuter d'una etiqueta por que l'usuariu pueda aportar al campu de control correspondiente calcando'l caráuter nel tecláu, inxerte un caráuter llome () enantes del caráuter deseyáu na etiqueta.

Nos campos d'opción (botones d'opción) namái s'almite como campu de títulu'l testu del marcu del grupu que creara. Esti testu rixe pa tolos campos d'opción del mesmu grupu.

Si calca'l botón ... asitiáu xuntu al campu de testu, amuésase'l diálogu Seleición riolo d'etiqueta. Escueya un campu de control na llista de tolos campos de control.

Seleicione'l cuadru Ensin asignación pa desaniciar l'enllaz ente un control y el campu d'etiqueta conseñáu.

Campu xiratorio

Los campos numbéricos, de moneda, de fecha y hora puen inxertase como campos xiratorios nel formulariu.

Caráuteres pa contraseñes

Puen determinase los caráuteres que se van amosar cuando usuariu escriba una contraseña. En Caráuteres pa contraseñes, escriba'l códigu ASCII del caráuter deseyáu. Pue usar valores del 0 al 255.

Iconu de conseyu

Los caráuteres y los sos códigos ASCII puen trate nel diálogu Caráuteres Especiales Menú (Inxertar - Símbolos).

Color de fondu

Casi tolos campos de control disponen d'un color de fondu. Si fai clic en Color de fondu, amuésase una llista na que pue escoyese un color. La opción "estándar" adopta la configuración del sistema. Si'l color que busca nun figura na llista, faiga clic nel botón ... pa definir un color nel diálogu Color.

Color de símbolu

Especifica'l color de los símbolos nos controles, por exemplu, les fleches d'una barra de desplazamientu.

Color del borde

Specifies the border color for controls that have the Border property set to "flat".

Decimales

Colos campos numbéricu y de moneda determinar la cantidá de díxitos que s'amuesen a la derecha del puntu decimal.

Desplazamientu de rueda del mur

Define si'l valor camuda cuando l'usuariu mueve la rueda del mur. Nunca: el valor nun camuda. Con focu: (predetermináu), el valor camuda cuando'l campu de control tien el focu y la rueda ta apuntando al control y muévese. Siempres: el valor camuda cuando la rueda apunta al campu de control y muévese, independientemente del campu de control que tenga'l focu.

Desplegable

Un campu de control cola propiedá desplegable tien un botón adicional de flecha qu'abre la llista de les entraes de formulariu esistente por cada clic. Debaxo de Númberu de llinia, pue especificar cuantes llinies o files tienen d'amosase nel estáu desplegable. Los campos combinaos puen tener la propiedá desplegable.

Los campos combinaos inxertaos como columnes nun campu de control de tables siempres son desplegables de forma predeterminada.

División de pallabres

Amuesa'l testu en más d'una llinia. Dexa utilizar saltos de llinia nun cuadru de testu, de cuenta que pue escribir más d'una llinia de testu. Pa introducir manualmente un saltu de llinia, calque la tecla Intro.

Entraes de llista

Tenga en cuenta que suxerencies referir a los controles del tecláu.

La entrada de llista predeterminada predefinida escribir nel cuadru combináu Seleición predeterminada.

Iconu de nota

Tenga en cuenta que les entraes de la llista escrites equí namái s'incorporen al formulariu si, na llingüeta Datos, escuéyese la opción "Llista de valores" como Tipu del conteníu de llista.

Si nun quier que les entraes de llista s'han escrites na base de datos o tresmitíes al recipiente del formulariu Web, sinón más bien de que los valores asignaos nun seyan visibles nel formulariu, pue asignar les entraes de llista a otros valores nuna llista de valores. La llista de valor determinar na llingüeta Datu. Baxu Tipu de conteníos de llista, escueya'l botón "Llista de valor". De siguío, introduza los valores baxu Conteníos de llista que s'asignaron a la correspondiente llista d'entraes visibles del formatu. Pa l'asignación correcta, l'orde na llista de valor ye relevante.

Iconu de nota

Nos documentos HTML, una entrada de la llista ingresada na llingüeta Xeneral correspuende a etiquetar HTML <option>; una entrada de la llista de valores ingresada na llingüeta Datos dientro de Conteníu de la llista correspuende a la etiqueta <option value=...>.

Escala

Camuda'l tamañu de la imaxe por que se afaiga al tamañu del control.

Espaciu ente ringleres

Nos campos de control de tabla, indique un valor pal altor de filera. Si deseyar, especifique un valor siguíu d'una unidá de midida válida, por exemplu 2 cm.

Estilu

Specifies whether Check boxes and Option buttons are displayed in a 3D look (default) or a flat look.

Estáu predetermináu

Especifica si una opción o un caxellu de verificación escoyer de forma predeterminada.

Pa un botón de tipu reestablecer, pue definir l'estáu del control si'l botón de reestablecer ye activáu pol usuariu.

P'arrexuntar campos d'opción, l'estáu del grupu correspondiente a la configuración predeterminada ye definíu pola propiedá del Tao predetermináu.

Estáu triple

Especifica si un caxellu de verificación pue representar tamién valores ZERO d'una base de datos enllazada, amás de los valores TRUE y FALSE. Esta función namái ta disponible si la base de datos aceuta tres estado: TRUE, FALSE y ZERO.

Iconu de nota

La propiedá Estáu triple namái ta definida pa formularios de base de datos, non pa formulario HTML.

Fecha máx.

Determina una fecha que nun se pue superar por otru valor introducíu pol usuariu.

Fecha mín.

Determina la fecha más temprana qu'un usuariu pue introducir.

Fecha predeterminada

Establez la fecha predeterminada.

Formatu

Especifica'l códigu de formatu del campu de control. Faiga clic nel botón ... pa escoyer el códigu de formatu.

Formatu d'hora

Defínese'l formatu deseyáu pa la visualización de la hora.

Formatu de fecha

Colos campos de fecha usté determina'l formatu de la fecha de llectura.

Iconu de nota

De forma automática dase formatu a tolos campos de formatu (fecha, hora, moneda, numbéricu) nel formatu que s'escoyera xusto depués de dexar la caxella, ensin importar de qué mou escriba la entrada.

Hora máx.

Determina un tiempu que nengún otru valor introducíu pol usuariu pue superar.

Hora mín.

Determina'l tiempu mínimu qu'un usuariu pue especificar.

Hora predeterminada

Establez la hora predeterminada.

Imaxe

Un botón d'imaxe tien acomuñada una propiedá Imaxe. La propiedá Imaxe especifica la ruta y nome de ficheru de la imaxe que deseya amosar nel botón. Si escueye el ficheru de gráficu por aciu el botón ..., la ruta y el nome de ficheru van incluyise automáticamente nel cuadru de testu.

Imprimible

Especifica si deseya que'l campu de control apaeza na versión impresa del documentu.

Intervalu

Establez l'intervalu p'aumentar o menguar con cada activación del control del botón de seleición.

Les llinies de testu acaben con

Pa los campos de testu, escueya'l códigu de fin de llinia que se va utilizar cuando escriba testu nuna columna de base de datos.

Llargor máx. del testu

Pa los campos de testu y los combinaos, defínese'l númberu máximu de caráuteres que l'usuariu pue introducir. Si esta propiedá del campu de control nun ta definida, la configuración predeterminada va ser cero.

Si'l campu de control ta enllazáu a una base de datos y el llargor del testu adoptar de la definición del campu de la base de datos, nun tien d'introducir nengún llargor del testu. La configuración de la base de datos namái s'adopta si nun se definió la propiedá del campu de control (estáu "indefiníu").

Marcador de rexistru

Especifica si la primer columna apaez o non con etiquetes de filera nes que'l rexistru actual amosar por aciu d'una flecha pequeña.

Marcu

Tamién pue especificar el marcu destín pa visualizar una URL que pue abrir cuando faiga clic nun botón que foi asignáu pa l'aición "Documentu abiertu o páxina web".

Al calcar nel campu va poder escoyer una opción de la llista qu'especifique en qué marcu se debe cargar el documentu siguiente. Les posibilidaes son:

Entrada

Significáu

_blank

L'elementu siguiente inxertar nun frame nuevu y baleru.

_parent

El documentu siguiente inxertar nun frame d'un nivel cimeru. Si esti nivel cimeru nun esiste, el documentu inxertar nel mesmu frame.

_self

El documentu siguiente inxertar nel mesmu frame.

_top

El documentu siguiente inxertar nuna Top-Window (ventana cimera), eso ye, nel frame asitiáu na parte más alta de la xerarquía. Si'l frame de partida ye yá una ventana cimera, el documentu inxertar nel mesmu frame.

Iconu de nota

La propiedá Marcu ye apoderada pa formulario HTML, pero non pa formularios de base de datos.

Marcu

Colos campos de control que tienen un marcu, la visualización del borde nel formulariu determinar cola propiedá Borde . Pue escoyer ente les opciones "Ensin bordes", "3D" o "Planos".

Mázcara d'entrada

Al especificar un códigu de caráuter nos campos amazcaraos puen determinase los caráuteres que l'usuariu pue escribir en dichos campos.

El llargor de la mázcara d'edición determina'l númberu de posiciones d'entrada posibles. Si l'usuariu escribe caráuteres que nun se correspuendan cola mázcara d'edición, la entrada va refugase cuando l'usuariu sala del campu. Pue utilizar los siguientes caráuteres pa definir la mázcara d'edición:

Caráuter

Significáu

L

Un testu constante. Esta posición nun pue ser editada. El caráuter ye visualizáu na posición correspondiente de la Mázcara Lliteral.

a

Puen escribise los caráuteres a-z y A-Z. Les mayúscules nun se converten en minúscules.

A

Nesta posición introducen los caráuteres entendíos ente la 'A' y la 'Z'. Si introduz una minúscula, automáticamente convertir en mayúscula.

c

Puen escribise los caráuteres a-z, A-Z y 0-9. Les mayúscules nun se converten en minúscules.

C

Nesta posición pue introducir los caráuteres entendíos ente la 'A' y la 'Z' y de '0' a '9'. Si introduz una minúscula, automáticamente convertir en mayúscula.

N

Namái pue introducir caráuteres entendíos ente '0' y '9'.

x

Puen introducise tolos caráuteres imprentables.

X

Puen indicase tolos caráuteres imprentables. Si utiliza una minúscula, automáticamente convertir en mayúscula.

Defina, por exemplu, pa la mázcara de caráuteres "__.__.2000", la mázcara d'entrada "NNLNNLLLLL" que l'usuariu pueda introducir 4 cifres na indicación de la fecha.

Mázcara de caráuteres

Con campos amazcaraos pue especificar una mázcara lliteral. Una mázcara lliteral contién los valores iniciales d'un formulariu, y siempres son visibles dempués de la descarga d'un formulariu. Usando un códigu de caracter pa editar la mázcara, pue establecer lo que l'usuariu digita dientro d'un campu amazcaráu.

Iconu de nota

El llargor de la mázcara de caráuteres tien de correspondese siempres col llargor de la mázcara d'entrada. De nun ser asina, la mázcara de caráuteres córtase o se rellena con espacios en blancu hasta algamar el llargor de la mázcara d'entrada.

Navegación

Specifies to show or hide the navigation items in a selected Navigation Bar control. Navigation items are the following: First record, Previous record, Next record, Last record.

Nome

Cada campu de control y cada formatu tien un Nome al traviés de la cual pue identificase. El nome va apaecer nel Navegador y, usando'l nome, el campu de control pue ser referíu dende una macro. La configuración predeterminada específica un nome cuando se constrúi dende l'usu de les etiquetes de campu y el númberu.

Iconu de nota

Si trabaya con macros, asegúrese de que los nomes de los campos de control son inequívocos.

El nome tamién ye usáu p'arrexuntar los distintos controles que funcionalmente pertenecen xuntos, como los botones de la radio. Pa ello, tien de dase'l mesmu nome a tolos miembros del grupu: los controles con idénticos nomes formen un grupu. Los controles arrexuntaos puen ser representaos visualmente pol usu d'un Cuadru de grupu.

Númberu de llinies

Pa cuadros combinaos cola propiedá Desplegable, pue especificar el númberu de llinies que va apaecer na llista desplegable. Colos campos de control que nun tienen la opción desplegable, la vista de llinies va ser especificada pol tamañu del campu de control y del tamañu de la fonte.

Orde de tabulación

La propiedá Orde de tabulación establez l'orde en que los campos de control enfocar nel formulariu al utilizar la tecla de tabulación. Nun formulariu que contenga más d'un campu de control, el focu mover al campu de control siguiente al calcar la tecla de tabulación. En Orde de tabulación pue especificase l'orde en que camuda'l focu con un índiz.

Iconu de nota

La propiedá Orde de tabulación nun ta disponible pa Controles ocultos. Si deseyar, configure esta propiedá pa botones y controles d'imaxes, con cuenta de poder escoyer estos controles cola tecla de tabulación.

Al crear una forma, un índiz ye asignáu automáticamente a los campos de control que s'amestar nesti formatu; cada campu de control añedíu ye asignáu a un índiz n'aumentu por 1. Si camuda l'índiz de control, los índices de los otros controles son anovaos automáticamente. Elementos que nun puen ser centraos (Tabulación = Non) tamién son asignaos a un valor. Sicasí, estos controles omitir al usu de la tecla Tab (tabulador).

Tamién pue definir los índices de distintos campos de control nel diálogu Secuencia d'activación.

Orientación

Establez la orientación horizontal o vertical de la barra de desplazamientu o'l botón de seleición.

Peñerar / Ordenar

Specifies to show or hide the filtering and sorting items in a selected Navigation Bar control. Filtering and sorting items are the following: Sort ascending, Sort descending, Sort, Automatic filter, Default filter, Apply filter, Reset filter/sort.

Posición

Specifies to show or hide the positioning items in a selected Navigation Bar control. Positioning items are the following: Record label, Record position, Record count label, Record count.

PosiciónX

Define la posición X del campu de control, respectu a l'ancla.

PosiciónY

Define la posición Y de'l campu de control, respectu a l'ancla.

Repitir

Especifica si l'aición d'un control como un botón de seleición repitir al faer clic nel control y caltener calcáu'l botón del mur.

Retrasu

Especifica'l retrasu en milisegundos ente los eventos que se repiten. Los eventos repitir al faer clic nun botón de flecha, no fondero d'una barra de desplazamientu, o n'unu de los botones de navegación del rexistru d'una barra de navegación, y caltiense calcáu mientres un ratu'l botón del mur. Pue escribir un valor siguíu de la so unidá de tiempu válida, por exemplu 2 s o 500 ms.

Revisión de formatu

Pue haber comprobación de formatu con campos de control qu'aceuten conteníos con formatu (fecha, hora y demás). Si ta activada (Sí) la función de formatu estrictu, namái s'aceuten los caráuteres dexaos. Por exemplu, nun campu de fecha namái se van aceutar los allindiadores de númberu o de fecha y nun se va considerar nenguna entrada alfabética escrita por aciu el tecláu.

Seleición múltiple

Dexa escoyer más d'un elementu nun cuadru de llista.

Seleición predeterminada

Especifica la entrada del cuadru de llista que se debe marcar como predeterminada.

Pal botón de reestablecer. la entrada Seleición predeterminada define los estaos del cuadru de llista si'l botón de reestablecer ye activáu pol usuariu.

Nun cuadru de llista que contenga una llista de valores, pue faer clic nel botón ... p'abrir el diálogu Seleición predeterminada.

Nel diálogu Seleición predeterminada, escueya les entraes que deseye marcar como escoyíes al abrir el formulariu que contenga'l cuadru de llista.

Separador de mil

Nos campos numbéricos y de moneda define l'empléu o non de los separadores de miles.

Solo llectura

La propiedá Solo llectura pue asignase a tolos controles nos cualos l'usuariu ingresa testu.Si asigna la propiedá Solo-llectura a un campu de imaxen el cual usa gráficos de la base de datos, l'usuariu nun va poder inxertar nuevu gráficos na base de datos.

Símbolu de moneda

Para predefinir el símbolu de moneda nos campos de moneda escriba'l caráuter o cadena de caráuteres na propiedá Símbolu de moneda.

Tabstop

La propiedá Tabulación determina si un campu de control pue escoyese cola tecla de tabulación. Tán disponibles les opciones siguientes:

Non

Al utilizar la tecla de tabulación l'enfoque ignora'l campu de control.

El campu de control pue escoyese cola tecla del tabulador.

Tamañu del iconu

Specifies whether the icons in a selected Navigation Bar should be small or large.

Tamañu visible

Especifica'l tamañu del control de la barra de desplazamientu en "unidaes de valor". Por exemplu, un valor de ("Valor de desplazamientu máx." menos "Valor de desplazamientu mín." ) / 2 da como resultáu un control qu'ocupa la metá del área de fondu.

Si definir en 0, el control va ser igual d'anchu qu'alto.

Testu d'ayuda

Apurre la opción d'entrar un testu d'ayuda que se va amosar a mou de suxerencia nel control. L'ayuda emerxente amuesa'l testu en mou d'usuariu cuando'l mur pasa percima del control.

Pa botones de tipu URL, el testu d'ayuda apaez como una suxerencia estendida en cuenta de la direición URL ingresada n'URL.

Testu d'ayuda

En tolos campos de control especifica información adicional o un testu descriptivu. Esta propiedá ayuda al programador a guardar información adicional que pue usase nel códigu del programa. Esti campu pue usase, por exemplu, pa variables o otros parámetros d'evaluación.

Testu predetermináu

Establez el testu predetermináu pa un cuadru de testu o un cuadru combináu.

Tipu de lletra

En campos de control que tienen testu visible o títulos, escueya'l tipu de lletra que deseya usar. P'abrir el diálogu Tipu de Lletra prima clic nel botón .... El tipu de lletra escoyíu usar nel nome del campu de control y p'amosar los datos nel campu de control tipu tabla.

Tipu de testu

Allows you to use line breaks and formatting in a control field, such as a text box or label. To manually enter a line break, press the Enter key. Select "Multi-line with formatting" to enter formatted text.

Iconu d'alvertencia

Si escueye'l tipu de testu "Múltiples llinies con formatu", esti control nun pue enllazase con un campu de base de datos.

Iconu de nota

Esti control denominar "Entrada de múltiples llinies" pa les columnes de testu que tean dientro d'un control de la tabla.

Títulu

La propiedá Etiqueta establez la etiqueta del campu de control que s'amuesa nel formulariu. Esta propiedá determina la etiqueta visible o la testera de columna del campu de datos en formularios de control de tables.

Cuando se crea un nuevu control, la descripción predefinida na propiedá Nome úsase como etiquetáu predetermináu pa los controles. La etiqueta consiste nun campu col nome del control y un númberu enteru (por exemplu, CommandButton1). Cola propiedá Títulu, pue asigna-y otra descripción al control cola que se describa la so función. Camude esta información col propósitu d'asigna-y una etiqueta descriptiva al control y que va ser visible al usuariu.

Pa crear un títulu de delles llinies, abra'l cuadru combináu por aciu el botón de flecha. Pue inxertar un saltu de llinia calcando Mayús++Entrar.

Iconu de nota

La propiedá Títulu namái s'utiliza pa etiquetar un elementu del formulariu na interfaz visible pal usuariu. Si trabaya con marcos, repare que nel tiempu d'execución, el campu de control siempres ta dirixíu pola propiedá Nome.

URL

Ingrese la direición URL pal tipu de botón Abrir documentu o páxina web na caxa de testu URL. La direición ábrese cuando se prime clic sobre'l botón.

Si mueve'l mur sobre'l botón en mou Usuariu, la direición URL va amosase como una suxerencia emerxente, en casu de que nun s'ingresó nengún testu d'ayuda.

Valor

Na propiedá Valor d'un campu de control ocultu puen especificase los datos heredaos por dichu riolo de control. Estos datos van tresferise cuando s'unvie'l formulariu.

Valor de desplazamientu mín.

Especifique'l valor mínimu d'un control de la barra de desplazamientu.

Valor diferencial

Pue preestablecer los intervalos de valores de botones de seleición numbéricos y de monedes. Use les fleches de riba y embaxo del botón de seleición p'amontar y escayer el valor.

Valor máx.

Nel casu de campos numbéricos o de moneda, pue determinar el valor máximu que l'usuariu pue escribir.

Valor máximu

Especifique'l valor máximu d'un control de la barra de desplazamientu.

Valor mín.

En campos numbéricos y de moneda pue definir el valor mínimu pa prevenir que l'usuariu ingrese un valor inferior.

Valor predetermináu

Define'l valor predetermináu pal campu de control. Por exemplu, el valor predetermináu va indicase cuando s'abrir un formulariu.

Pal botón de reestablecer, la entrada del valor predetermináu define los estaos de control si'l botón ye activáu pol usuariu.

Valor predetermináu de desplazamientu

Define'l valor predetermináu de la barra de desplazamientu.

Visible

Define si'l campu de control va siguir tando visible en mou en vivu. En mou de diseñu, el campu de control siempres ta visible.

Tenga en cuenta que si esta propiedá defínese como "Sí" (opción predeterminada), esto nun significa necesariamente que'l campu de control vaya a apaecer na pantalla. Aplíquense restricciones adicionales al calcular la visibilidá efeutiva d'un campu de control. Por exemplu, un campu de control asitiáu nuna seición oculta en Writer nunca va ser visible, hasta que se faiga visible siquier la mesma seición.

Si la propiedá definir en "Non", entós el campu de control siempres va tar ocultu en mou en vivu.

Les versiones más antigües de OpenOffice.org hasta 3.1 van inorar esta propiedá ensin xenerar alvertencies al lleer documentos que faigan usu de la mesma.