Suxerencies especiales pa controles de tabla

Pue definir un control de tables pa la visualización de los rexistros como deseye. N'otres pallabres, pue definir campos de datos p'amosar o editar datos igual que nun formulariu de base de datos.

Los campos siguientes son posibles nuna tabla de control: testu, fecha, hora y campu de moneda, campu numbérico, campu de trama, cuadru de salida y cuadru combináu. Nel casu de campos de fecha/hora combinada, dos columnes son creaes automáticamente.

Detrás de la cantidá total de rexistros de datos indicar ente paréntesis la cantidá de fileres escoyíes siempres qu'haya dalguna que lo tea.

Pa inxertar columnes nel control de tables, calque col botón derechu nos títulos de columnes p'abrir el menú contestual. Tán disponibles les ordes siguientes:

Inxertar columna

Abre un submenú pa escoyer un campu de datos ya incorporalo al control de tables.

Configure'l control de tables por aciu la téunica d'abasnar y soltar: Abra l'esplorador de fontes de datos y arrastre los campos deseyaos dende dichu esplorador a los títulos de columnes del control de tables. Créase una columna preconfigurada.

Trocar por

Abre un submenú pa la seleición d'un campu de datos que sustituya al campu escoyíu nel control de tables.

Desaniciar columna

Desanicia la columna escoyida.

Columna...

Abre'l diálogu Propiedaes de la columna escoyida.

Anubrir columna

Anubre la columna escoyida. Les sos propiedaes nun se modificar.

Amosar columnes

Abre un submenú nel que puen escoyese les columnes por que se amuesen de nuevu. Si deseya amosar namái una columna, faiga clic nel nome de la columna. Namái se ven les primeres 16 columnes ocultes. Si hubiera más columnes ocultes, escueya'l comandu Más p'abrir el diálogu Amosar columnes.

Más

Abre'l diálogu Amosar columnes.

In the Show Columns dialog you can select the columns to be shown. Hold down the Shift or key to select multiple entries.

Toos

Faiga clic en Toos si deseya amosar toles columnes.

Control namái por tecláu en controles de tables

Si usa'l tecláu solamente pa percorrer al traviés de los controles nel documentu, entós va atopase una diferencia a otros tipos de controles: La tecla Tab nun mueve'l cursor al siguiente control, sinón mueve a la columna siguiente dientro de la tabla de control. Primir +Tab pa movese al siguiente control, o primir Shift++Tab pa movese al control anterior.

Pa entrar nel mou d'edición especial de namái tecláu pa controles de tables:

The form document must be in mou diseñu.

1. Primir +F6 pa escoyer el documentu.

2. Calque Mayús + F4 pa escoyer el primer control. Si'l primer control nun ye Control de tables, calque la tecla de tabulación sucesivamente hasta que quede escoyíu.

3. Calque Intro pa entrar nel mou d'edición. Les agarraderes atópense más allá del borde del campu de control.

4. En mou d'edición calque Mayús+F10 p'abrir el menú contestual del mou d'edición.

5. Si deseyar editar les columnes, primir Shift+Espaciu pa entrar a el mou d'edición de la columna. Agora yá pue reorganizase l'orde de les columnes con +Tecles de cursor. La tecla Suprimir desanicia la columna actual.

6. Calque la tecla Esc pa salir del mou d'edición.