Campos de control de formulariu

La barra de ferramientes Controles de formulariu contién ferramientes que precises pa crear un formaulario interactivo usar la barra de ferramientes p'amestar controles a un formulariu nun testu, fueya de cálculu, presentación, o un documentu d'HTML, por exemplu un botón que pueda executar una macro.

P'aportar a esti comandu...

Escoyer Ver - Barres de Ferramientes - Controles de formulariu.

Iconu na barra de ferramientes inxertar (Probablemente precises habilitar esti iconu invisible primeramente):

Símbolu

Campos de control de formulariu

Iconu de nota

Los documentos de formulariu XML (XForms) utilicen el mesmu conxuntu de campos de control.

Pa crear un formulariu, abra un documentu y use la barra de ferramientes Controles de formulariu p'amestar y definir los controles del formulariu. Si deseyar, el formulariu tamién pue enllazase con una base de datos; d'esta forma, los campos de control puen emplegase pa la manipulación de bases de datos.

Al crear un formulariu nun documentu HTML, pue usalo pa unviar datos por Internet.

Iconu de nota

LibreOffice namái esporta les propiedaes del formulariu que son almitíes pola versión d'HTML a la que se va a esportar. Pa especificar la versión d'HTML, escueya - Cargar/Guardar - Compatibilidad HTML.

P'amestar un campu de control a un documentu

1. Na barra de herramienta Campos de control de formulariu, faiga clic nel iconu del campu de control que deseye amestar.

2. Arrastre nel documentu pa crear el campu de control.

Pa crear un campu de control rectangular, calten primida la tecla Shift mientres abasnes el punteru del mouse.

Iconu de conseyu

P'amestar un campu dende una llista de campos d'una tabla o consulta a un formulariu, arrastre una caxella al formulariu. Nun documentu de testu, tamién pue abasnar una testera de columna p'amestar un campu a un formulariu. Pa incluyir una etiqueta pal campu, calque +Shift al abasnar una testera de columna.

Modificar un control

1. Una vegada inxertáu un campu de control de formulariu nel documentu, puen editase les sos propiedaes. Escueya'l campu de control y calque el símbolu Propiedaes de campu de control o escueya la orde del menú contestual Campu de control. Apaez un diálogu que dexa definir les propiedaes.

2. Pa definir como mnemónico un caráuter d'una etiqueta por que l'usuariu pueda aportar con facilidá al campu de control correspondiente calcando'l caráuter nel tecláu, inxerte un caráuter llome () enantes del caráuter deseyáu na etiqueta.

3. Puen copiase campos de control d'un documentu a otru por aciu la téunica d'abasnar y soltar, o copiándolos primero al cartafueyu y pegándolos de siguío nel documentu nuevu. Coles mesmes, LibreOffice analiza los trés propiedaes qu'apaecen na llingüeta Propiedaes de formulario - Dato: "fonte de datos", "tipu de conteníu" y "conteníu", pa poder inxertales na posición correcta na estructura de formulariu lóxicu del documentu destín. Un campu de control qu'amuese, por exemplu, el conteníu de l'axenda, va siguir amosando ésti dempués de copialo nel documentu destín. El campu de control va inxertar na estructura de formulariu del documentu de destín, o se va crear dichu documentu.

Seleición

Símbolu

Esti iconu camuda'l punteru del mur a el mou de seleición o la desactiva. El mou de seleición utilizar pa escoyer los campos de control del formulariu actual.

Mou Diseñu

Toggles the Design mode on or off. This function is used to switch quickly between Design and User mode. Activate to edit the form controls, deactivate to use the form controls.

Iconu

Mou Diseñu

Propiedaes de campos de control

Abre un diálogu pa editar les propiedaes del campu de control escoyíu.

Iconu

Control

Propiedaes del formulariu

Nesti diálogu pue especificar, ente otres coses, l'orixe de datos y los eventos de tol formulariu.

Iconu

Formulariu

Caxellu de verificación

Símbolu

Crea un caxellu de verificación. Los caxellos de verificación dexen activar o desactivar una función nun formulariu.

Campu de testu

Símbolu

Crea un campu de testu. Nos campos de testu l'usuariu pue escribir testu. Nun formulariu, los cuadros de testu amuesen datos o dexen introducir datos nuevos.

Campu formateáu

Símbolu

Crea un campu formateáu. Un campu formateáu ye un cuadru de testu nel que se define'l formatu de les entraes y salíes, según valorar llendadores que les afecten.

Un campu formateáu contién carauterístiques de campu de control especiales (Formatu - Riolo de control)

Botón

Símbolu

Crea un botón. Esta función pue emplegase pa executar un comandu pa una aición definida, por exemplu un clic de mur.

Pue aplicar a estos botones testu ya imaxes.

Campu d'opción

Símbolu

Crea un campu d'opción. Los campos d'opción dexen al usuariu escoyer ente diverses opciones. Los botones d'opción cola mesma funcionalidad tienen idéntica propiedá (Nome). Polo xeneral, asignar a un cuadru de grupu.

Llistáu

Símbolu

Creates a list box. A list box lets users select an entry from a list. If the form is linked to a database and the database connection is active, the List Box Wizard will automatically appear after the list box is inserted in the document. This wizard helps you create the list box.

Cuadru combináu

Símbolu

Crea un cuadru combináu. Un cuadru combináu ye un llistáu d'una sola llinia con una llista desplegable na que los usuarios puen escoyer una opción. Pue asignar al cuadru combináu la propiedá "namái llectura" por que los usuarios nun puedan escribir entraes distintes de les qu'apaecen na llista. Si'l formulariu ta rellacionáu con una base de datos y la conexón con ella ta activa, el Asistente pa cuadros combinaos abrir de forma automática dempués d'inxertar el cuadru combináu nel documentu.

Campu d'etiqueta

Símbolu

Crea un campu pa la visualización de testu. Estes etiquetes namái sirven p'amosar testu predefiníu. Nun ye posible efeutuar entraes nestos campos.

Más campos de control

Abre la barra de ferramientes Más campos de control.

Diseñu de formularios

Abre la barra de ferramientes Diseñu de formularios.

Activar o desactivar asistentes

Símbolu

Activa o desactiva los asistentes pa los campos de control de formulariu automáticos.

Estos asistentes ayuden a introducir les propiedaes de los cuadros de llistes, los campos de control de tables y otros campos de control.

Comandos del menú contestual