Importar testu

Establez les opciones d'importación de datos delimitados.

P'aportar a esti comandu...

Escueya Ficheru - Abrir - escueya embaxo "Tipu de arvhivo": "Testu CSV"

Escueya Datos - Testu a columnes (Calc)

Importación

Xuegu de caráuteres

Especifica'l xuegu de caráuteres que se debe utilizar nel ficheru importáu.

Idioma

Determina cómo s'importen les cadenes de númberos.

Si Llingua ta configurada a Predeterminada (pa importación de CSV) o Automática (pa importación de HTML), Calc utilizará la llingua configurada de mou global. Si Llingua ta configurada a una llingua determinada, s'usará esa llingua cuando s'importen númberos.

Cuando importa un documentu HTML, la escoyeta de Llingua pue entrar en conflictu cola opción global de HTML Utilizar la configuración «Inglés (E.E. X.X.)» pa los númberos. La opción global de HTML solo ye efeutiva cuando ta seleicionada la opción de llingua Automática. Si seleiciona un idioma determináu nel diálogu Opciones d'importación de HTML, s'inora la opción global de HTML.

A partir de la llinia

Especifica la filera na que se deseye inxertar el conteníu importáu. Les fileres puen vese na ventana de vista previa, na parte inferior del diálogu.

Opciones de separtamientu

Especifica si los datos utilicen separadores o anchu fixu como mediu de delimitación.

Anchu fixu

Dixebra en columnes datos con anchu fixu (mesmu númberu de caráuteres). Pa establecer l'anchu, faiga clic na regla de la ventana de vista previa.

Separáu

Escueya'l separador que s'usa nos datos.

Tabulador

Dixebra en columnes datos dellimitaos por tabuladores.

Puntu y coma

Dixebra en columnes datos dellimitaos per espacios.

Coma

Dixebra en columnes datos dellimitaos por comes.

Espaciu

Dixebra en columnes datos dellimitaos per espacios.

Otros

Separates data into columns using the custom separator that you specify. Note: The custom separator must also be contained in your data.

Combinar separadores de campu

Combina allindiadores consecutivos y quita campos de datos baleros.

Trim spaces

Removes starting and trailing spaces from data fields.

String delimiter

Escueya un caracter pa delimitar datos de testu. Usté tamién pue introducir un caracter nel cuadru de testu.

Otres opciones

Definir otres opciones importantes d'importación

Format quoted field as text

Cuando esta opción ta activada, los campos o caxelles cuyos valores tan ente comines enteramente (los primeros y últimos caráuteres del valor son iguales al llendador de testu) s'importen como testu.

Deteuta númberos especiales

Cuando esta opción ta activada, Calc va detectar automáticamente tolos formatos de númberu, incluyendo los formatos de númberos especiales, tales como feches, hora, y la notación científica.

El idioma seleicionáu afeuta a la manera en que se detecten esos númberos especiales, porque diferentes llingües y rexones puen tener distintes convenciones para esos númberos especiales.

Cuando esta opción ta desactivada, Calc detectará y convertirá namái los númberos decimales. El resto, incluyendo los númberos col formatu científicu, importaránse como testu. Una cadena de númberos decimales pue tener los díxitos 0-9, separadores de millares, y un separador decimal. Los separadores de millares y los separadores decimales puen variar col idioma seleicionáu y la rexón.

Skip empty cells

When this option is enabled, Calc preserves previous content of cells when pasting empty ones. Otherwise, Calc deletes content of previous cells.

In Text to Columns conversion, if cell content begins with a separator and this option is disabled, then first column will be emptied.

Campos

Amuesa una previsualización de cómo se van ver los datos distribuyíos na columna.

Tipu

Escueya una columna na ventana de vista previa y escueya el tipu de datos a los qu'aplicar los datos importaos. Pue escoyer una de les opciones siguientes:

Tipu

Función

Predetermináu

LibreOffice determina'l tipu.

Testu

Los datos importaos trátense como un testu.

Fecha (DMA)

Aplica un formatu de fecha (día, mes, añu) a los datos importaos a una columna.

Fecha (MDA)

Aplica un formatu de fecha (mes, día, añu) a los datos importaos a una columna.

Fecha (AMD)

Aplica un formatu de fecha (añu, mes, día) a los datos importaos a una columna.

Inglés EE.XX.

Los númberos formateaos n'inglés d'EE.XX. búsquense y aplíquense independientemente del llinguaxe del sistema. Nun hai necesidá d'afitar un formatu numbéricu. Si nun esisten entraes con formatu d'inglés d'EE.XX., aplícase'l formatu Predetermináu.

Anubrir

Los datos d'esta columna nun s'importen.

Si escueye una de los formatos de fecha (DMA, MDA, AMD) ya introduz númberos ensin separador de fecha, los númberos van interpretar de la siguiente mou:

Númberu de caráuteres

Formatu de fecha

6

van utilizase dos caráuteres pa determinar el día, el mes y l'añu nel orde escoyíu.

8

van utilizase cuatro carácter pa determinar l'añu y dos caráuteres pal mes y l'añu nel orde escoyíu.

5 o 7

Como con 6 o 8 caráuteres. La primer parte de la secuencia tien un caráuter menos. Nel casu del mes y el día esaníciase'l cero a la izquierda.

Iconu de conseyu

Si deseya caltener los ceros a la izquierda, como nos prefixos de teléfonos, mientres l'importe de datos, asigne'l formatu "Testu" a la columna.

Vista preliminar

Shows how the imported text will look after it is separated into columns. To apply a format to a column when it is imported, click a column and select a Column type. When you select a Column type, the column heading displays the applied format.

Si deseya utilizar un anchu de columna fixu pa dixebrar los datos importaos nes columnes, calque na regla pa determinar l'anchu de la columna.

Control ensin el mur

Pa más información alrodiu de los filtros vease Información sobre los filtros d'importación y esportación.