Xiru d'Oxetos

Al calcar sobre un oxetu per primer vegada, van apaecer ocho agarraderes coles que va poder modificar el tamañu. Si asitia'l cursor nel centru del oxetu y tira de la cruz qu'apaez tamién va poder modificar la so posición na páxina.

Iconu

Escueya l'oxetu que deseye xirar. Na barra de ferramientes Mou de LibreOffice Draw o na barra Dibuxu de LibreOffice Impress, faiga clic nel iconu Xirar.

Mueva'l punteru a una maniya d'esquina por que'l punteru convertir nun iconu de xiru. Arrastre la maniya pa xirar un oxetu.

Caltenga primida la tecla Shift p'acutar la rotación a múltiples de 15 graos .

Faiga clic-Derechu nel oxetu p'abrir el menú de contestu. Escueya la Posición y Tamañu - Rotación pa ingresar un valor de rotación esactu .

Iconu

Calque otra vegada sobre l'oxetu y va ver de nuevu los ocho agarraderes normales. Si calca dos vegaes dientro d'él les agarraderes modifíquense y apaez un cursor de testu nel centru del oxetu. Agora va poder introducir un testu xuníu automáticamente al oxetu.

Pa sesgar l'oxetu verticalmente o horizontalmente, arrastralo de les maniyes llaterales.